Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Χάος στην Εθνική Πατρών-Κορίνθου που αποκλείστηκε από τους φορτηγατζήδες

ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ


Ουρά 5 χιλιομέτρων δημιουργήθηκε αργά το απόγευμα , όταν μεταφορείς απέκλεισαν για περίπου 15' τα διόδια Ζευγολατιού στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά 4 χιλιομέτρων. Η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.
Στο μεταξύ αυξάνονται τα φορτηγά και βυτιοφόρα που συγκεντρώνονται στις εθνικές οδούς εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος στις αρχές της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 840 φορτηγά και βυτιοφόρα βρίσκονται παραταγμένα στις εθνικές οδούς σε ολόκληρη τη χώρα , ενώ οι ιδιοκτήτες τους προαναγγέλλουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη -ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου- επαναλαμβάνουν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν την μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Από την πλευρά της, η Αστυνομία έχει εντολή να εμποδίσει τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες φορτηγών, και την μηχανοκίνητη πορείας τους προς το κέντρο της Αθήνας.
Εκατέρωθεν καταγγελίες
Από την μια πλευρά οδηγοί φορτηγών που δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις καταγγέλουν για προπηλακισμούς, απειλές, ακόμη και επιθέσεις που δέχονται από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης. Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων καταγγέλλουν μαφιόζικες πρακτικές εις βάρος τους. Όπως λένε, έχουν καταγγείλλει στην αστυνομία ότι μπράβοι, υπό την απειλή όπλων, έσπασαν τον αποκλεισμό για να περάσουν βυτιοφόρα ιδιωτικών εταιριών. Ο γγ του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega πως οι μεταφορείς θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία από την αστυνομία από τη Δευτέρα, ενώ τόνισε ότι η πολιτεία σέβεται τις κινητοποιήσεις.
ΑΠΕ