Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο ΠΑΟΚ πήρε ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΣΑ


Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει την ιστορική πρόκριση στην Πόλη. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 102' πέτυχε το χρυσό γκολ, ισοφάρισε σε 1-1 τη Φενέρμπαχτσε και έστησε λάβαρο πρόκρισης για τον Δικέφαλο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!
Ο Μουσλίμοβιτς εκπορθησε την Πόλη και ο ΠΑΟΚ του συγκλονιστικού Πάμπλο Γκαρσία έγραψε ιστορία με μία τεράστια πρόκριση στην παράταση Κι άφησαν εκτός ομίλων Europa League τη μεγάλη Φενερμπαχτσέ!
Ο Παύλος Δερμιτζάκης πριν την αναχώρηση είχε πει πως ο ΠΑΟΚ θα πάει στην Πόλη που ιδρύθηκε να πάρει την πρόκριση. Οι παίκτες του τον άκουσαν και με το 1-1 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε πέτυχαν μια σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο «δικέφαλος του βορρά» για πρώτη φορά θα βρεθεί σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα του Europa League και μάλιστα από την στιγμή που έγινε μέσα στην Πόλη, κάνει την πρόκριση πιο γλυκιά. Μεγάλος πρωταγωνιστής η χρυσή αλλαγή Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που έστειλε τους 2.500… τρελαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα ουράνια.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του. Πότε οι αμυντικοί, πότε ο Κρέσιτς όταν χρειάστηκε δήλωσαν παρών και έδιωξαν με άνεση κάθε προσπάθεια των Τούρκων. Συνολικά στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε η μεγάλη φάση, με τους Θεσσαλονικείς παίζοντας ψυχωμένα να κρατούν χωρίς πρόβλημα ανέπαφη την εστία τους.
Στο δεύτερο μέρος οι Τούρκοι μπήκαν πολύ δυνατά και προσπάθησαν να πετύχουν το συντομότερο δυνατό γκολ. Κάτι που τελικά κατάφεραν, καθώς στο 50’ ο Εμρέ με δυνατό σουτ και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε τον Κοντρέρας και ο Κρέσιτς έκανε λάθος έβαλε μπροστά την Φενέρμπαχτσε. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ανέβασαν την απόδοσή τους, βγαίνοντας μπροστά για να ισοφαρίσουν. Ωστόσο παρότι δημιούργησαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η μεγαλύτερη από αυτές ήταν στο 62’ με τον Σαλπιγγίδη από το μισό μέτρο να μην στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στην παράταση μίλησε η τεράστια αξία του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος στο 102 έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον, να στέλνει δηλαδή την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, όμως ο Σαλπιγγίδης έχασε μοναδική ευκαιρία για να τα καταφέρει. Στο 119' ακυρώνεται γκολ του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε οφσάιντ στον Μουσλίμοβιτς, που πήρε το "ριμπάουντ" από την απόκρουση του Λουγκάνο πάνω στη γραμμή, στο σουτ του Σαλπιγγίδη. Τέλος καλός όμως όλα καλά, με τους «ασπρόμαυρους» να παίρνουν την τεράστια πρόκριση στις χαμένες πατρίδες, γεμίζοντας υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες, όπως είχαν κάνει και το 2002 οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Φενερμπαχτσέ: Βολκάν, Λουγκάνο, Μπίλιτσα, Αντρέ Σαντός, Γκιονούλ, Γκοκχάν (105' Μπαρόνι), Στοχ, Εμρέ (75' Σελτσούκ), Τοπούζ (90' Οζέρ), Aλεξ, Νιανγκ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαΐντι (75' Σνάουτσνερ), Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Φωτάκης (91' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Φιλομένο (83' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια