Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Σοβαρή η κατάσταση των δύο κοριτσιών από το Κιάτο

Διέφυγε τον κίνδυνο ο δασοπυροσβέστης


Στο νευροχειρουργικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας νοσηλεύονται τα δύο κορίτσια 14 και 17 ετών , τα οποία τραυματίστηκαν με σοβαρά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και στην περιοχή του θώρακα, τα ξημερώματα από πεύκο ύψους 30 - 40 μέτρων, το οποίο έσπασε ξαφνικά που έπεσε επάνω τους, και καταπλάκωσε 20 άτομα καθώς διασκέδαζαν σε πανηγύρι στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού της Παναγίας στο Κιάτο.
Η περίπτωση της 14χρονης κοπέλας κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της συμπίεσης που υφίστατο στην τραυματισθείσα περιοχή και χειρουργήθηκε άμεσα από τον νευροχειρουργό Α. Φρατζόγλου. Η υγεία της 17χρονης, παρά τα κατάγματα, αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή.
Επίσης σοβαρή ήταν αρχικά και η κατάσταση της υγείας του 48χρονου δασοπυροσβέστη Ηλία Γκολφινόπουλου, ο οποίος διακομίστηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείου Κορίνθου, ο οποίος αργά το απόγευμα είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Ο τραυματισμός του τελευταίου, σημειώθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε με συναδέλφους του να απομακρύνουν το πεύκο. Με την επέμβαση του Κέντρου Υγείας και της Πυροσβεστικής Δύναμης της περιοχής, οι τραυματισθέντες απεγκλωβίστηκαν και διακομίστηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά και στο Νοσοκομείου Κορίνθου για περισσότερη κάλυψη των αναγκών, ενώ τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.