Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η ιδιομορφία του Δημήτρη Σκούρα..!


Η επιστροφή του Τάκη Σκούρα στα δημοτικά πράγματα απ’ την πρώτη στιγμή αποτέλεσε ένα πολύ προσωπικό ρίσκο.
Ταυτόχρονα δοκίμασε και τις αντοχές μιας κοινωνίας απέναντι σε έναν άνθρωπο που η συνεισφορά του στα δημοτικά πράγματα πέρα από τις μικρότητες της καθημερινότητας υπήρξε πολύ μεγάλη.
Η ίδια κοινωνία το 2002 για ελάχιστες δεκάδες ψήφων είχε οδηγήσει τον Τάκη Σκούρα στην ιδιώτευση. Μετά από οκτώ χρόνια αποχής από τα δημοτικά πράγματα ο πρώην Δήμαρχος επιστρέφει.
Για να είναι αληθινό αυτό που λέμε, εκλήθη να επιστρέψει. Ένας μεγάλος χώρος ο οποίος περιλαμβάνει και την πολιτική του παράταξη αλλά και ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με αυτήν, αλλά κινούνται με μια άδολη αγάπη για το Ξυλόκαστρο, τον έφτασαν στο αδιέξοδο της νέας του καθόδου.
Το βασικό μειονέκτημα αυτής της υποψηφιότητας, ίσως και το μοναδικό, είναι ο χρόνος. Είναι αυτό που καμιά φορά λέει ο κόσμος, ότι μετά από 16 χρόνια σε έναν θεσμό κάποιος κουράζει.
Η περίπτωση Σκούρα έχει μια ιδιομορφία όμως. Και δεν είναι το γεγονός ότι δεν επιδίωξε την υποψηφιότητά του, ούτε η ιδιομορφία της βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε ως υποψήφιος.
Να θυμίσουμε ότι χιλιάδες άνθρωποι μέσα από κάλπη του ζήτησαν να ηγηθεί της προσπάθειας.
Ο κ. Σκούρας αποτελεί ένα ακλόνητο αυτοδιοικητικό παράγοντα και κατ’ επέκταση και κοινωνικό της περιοχής. Είναι ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο σε όλη την Ελλάδα, επειδή ακριβώς κουβαλάει τον τίτλο του επιτυχημένου Δημάρχου. Για τον ίδιο και για την υστεροφημία του μια δεύτερη ήττα απ’ τον
ίδιο αντίπαλο θα ήταν ηθικά και ψυχικά σχεδόν καταστροφική.
Η ιδιομορφία λοιπόν του Σκούρα είναι ότι επιστρέφει χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του, χωρίς να υποκύψει σε πιέσεις, αλλά επιστρέφει πλήρως ανανεωμένος. Σε όλα τα επίπεδα.
Απ’ τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του που έχουν διαρρεύσει φαίνεται η πολυσυλλεκτικότητα αλλά και η πολυχρωμία του, με ιδιαίτερη έμφαση σε ανθρώπους για τους οποίους το Ξυλόκαστρο και η Ευρωστίνη δεν έχουν να χρεώσουν αρνητικά πράγματα.
Επιστρέφει λοιπόν κατ’ αρχήν για να δομήσει το νέο διευρυμένο Δήμο, αλλά το σημαντικότερο, για να διαμορφώσει μια διάδοχη κατάσταση, η οποία θα οδηγήσει την επόμενη δεκαπενταετία την περιοχή στο δρόμο της ανάπτυξης.
Δεν το έκανε το 2002, είναι υποχρεωμένος να το κάνει όμως τώρα.
Γι’ αυτό και στο συνδυασμό του θα δείτε νέους ανθρώπους και κυρίως επιστήμονες στους οποίους θα μπορέσει να επενδύσει η κοινωνία στο μέλλον και να επενδύσει στα σίγουρα.
Κλείνοντας το σημείωμα αυτό να πούμε ότι μας έχει εντυπωσιάσει η νεανική ορμή με την οποία κάνει εκλογές. Δεν τη συναντάμε ούτε καν σε υποψηφίους που κατεβαίνουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους

ΠΗΓΗ: ΣΦΗΚΑ