Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πύρινα μέτωπα ζώνουν την Αθήνα


ΠΗΓΗ : ΑΠΕ - ΣΚΑΙ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στην Αττική , που ξεκίνησε το πρωί και βρίσκεται σε εξέλιξή αυτή την στιγμή ,από χαράδρα ανάμεσα στο Μικροχώρι Καλάμου και τον Βαρνάβα, περίπου
15 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμνης Μαραθώνα. Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολυγιώργα, που απειλούνται , ενώ οι φλόγες λόγω των βορειοανατολικών ανέμων απείλησαν το μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που εκκενώθηκε, ενώ κινείται προς το Καπανδρίτι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που εμποδίζουν τα αεροσκάφη να αντλήσουν νερό από τη θάλασσα. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και επτά υδροφόρες των δήμων, ενώ είναι σε επιφυλακή και άλλες δυνάμεις για να σπεύσουν, αν χρειαστεί. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι κάηκε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βαρνάβα, ενώ απειλούνται σπίτια στην περιοχή Ρουμελιώτικα. Για εμπρησμό κάνουν λόγο κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στον Μαραθώνα
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Επί τόπου βρίσκονται 11 οχήματα της πυροσβεστικής με 33 άνδρες.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαύριο
Καλύτερη είναι η εικόνα για τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πουντα Zέζα στο Λαύριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει διασπαστεί σε μικρές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως διευκρινίστηκε από την Πυροσβεστική, δεν εκκενώθηκε τελικά η κατασκήνωση του υπουργείου Γεωργίας, ωστόσο κάηκε ένα ακατοίκητο σπίτι στον οικισμό Λιμάνι Πασά. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 πυροσβεστικά αεροκάσφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή σπεύδει επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων της ΕΜΑΚ.
Κλειστή παραμένει η οδός Αθηνών - Σουνίων στο 54ο χλμ., ενώ η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται σε παρακαμπτήριους δρόμους. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο 77ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου.

Πυρκαγιά στην Εύβοια
Μαίνεται επίσης η φωτιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή του όρους Δίρφυ στην Εύβοια χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή