Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αιγείρα


Εξακολουθείνα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Εξοχή της Αιγείρας, και μάλιστα έχει επεκταθεί σημαντικά. Παρανάλωμα μέχρι στιγμής έγιναν 30 στρέμματα δασικής έκτασης, ωστόσο ευτυχώς ακόμα δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές ή περιουσίες.
Στο σημείο έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο το συντομότερο δυνατό. Αυτήν την ώρα έχουν σπεύ σει στον χώρο 8 οχήματα με 16 άνδρες, καθώς και 25 πεζοπόροι πυροσβέστες. Από αέρος, εναντίον της φωτιάς μάχονται δύο ελικόπτερα, καθώς επίσης και δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυξημένος είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.Συγκεκριμένα, απαιτείται προσοχή στα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, την Κρήτη, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία. Το ίδιο ισχύει για τους νομούς ,Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδος, Κορίνθου, Αργολίδος, Αχαΐας, Μαγνησίας, Λαρίσης Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.


Για το λόγο αυτό, με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε επιφυλακή όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ενώ παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια, στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών και χρήση μηχανημάτων και εργαλείων, που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.

Επίσης, παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.