Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Άρνηση Γερουλάνου στις έρευνες για την Αρχαία Ελίκη


ΠΗΓΗ:thebest.gr

Με αφορμή της άρνηση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου να δώσει άδεια για την συνέχιση των ερευνών για την Αρχαία Ελίκη, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Μόνο ως εγκληματική μπορεί να θεωρηθεί η άρνηση του Υπουργείου Πολιτισμού να χορηγήσει άδεια στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, για την συνέχιση των ερευνών στην Αρχαία Ελίκη.

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και η κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου, επιστήμων μεγάλου κύρους και ευρείας αναγνώρισης, έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην υπόθεση της Αρχαίας Ελίκης, γεγονός όμως που εσκεμμένα αγνοεί και παραγνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα ο κ. Γερουλάνος.

Προσπάθειες σαν αυτές της συντοπίτισσας Αρχαιολόγου και του Πανεπιστημίου Πατρών όχι απλώς πρέπει να στηρίζονται, αλλά πρέπει να ενθαρρύνονται από το αρμόδιο υπουργείο. Κάτι όμως που δυστυχώς δεν γίνεται εις βάρος της ιστορίας και της προβολής του τόπου μας, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Με όλες μου τις δυνάμεις, ήμουν, είμαι και θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες της κας Κατσωνοπούλου και του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και πολέμιος στα συγκεκριμένα συμφέροντα που εναντιώνονται στην έρευνα για την Αρχαία Ελίκη.

Θεωρώ ότι η άρνηση αυτή είναι μία αυθαίρετη πράξη της Δημόσιας Διοίκησης και πρέπει άμεσα να βρεθούν οι υπαίτιοι αυτής της αυθαιρεσίας».