Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Και τώρα Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος στο Αστρενταμ 1 – 1 με τον Αγιαξ


Ο ΠΑΟΚ της Ελλάδας πήρε αυτό που ζητούσε μέσα στο «Αρίνα» και πλέον τον λόγο έχει η «καυτή» Τούμπα… Ο "δικέφαλος" έκανε το καθήκον του στο Αμστερνταμ και πήρε ένα αποτέλεσμα (1-1) που του δίνει πλεονέκτημα για την μεγάλη ρεβάνς με τον Αγιαξ στην Θεσσαλονίκη.
Το 1-1 απέναντι στους Ολλανδούς του Μάρτιν Γιολ αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον «δικέφαλο» που σε μία εβδομάδα ελπίζει ότι θα σφραγίσει την πρόκριση για την φάση των play off του Τσάμπιονς Λιγκ .Εκπληκτική παρουσία των 4.000 φίλων του ΠΑΟΚ που δεν σταμάτησαν στιγμή να φωνάζουν υπέρ του «δικεφάλου».
Για να φτάσει, όμως, στο τελικό αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάστηκε να περάσει ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, όταν ο Άγιαξ ήταν συνεχώς στην επίθεση και δημιουργούσε τη μια φάση μετά την άλλη μπροστά από την εστία των Θεσσαλονικέων. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Άγιαξ ,να ανοίξει νωρίς το σκορ (13’), όταν ο Χαλκιάς έκανε τραγικό λάθος που δεν συγχώρησε ο Σουάρες.
Στο δεύτερο ημίχρονο , όμως, το σκηνικό άλλαξε και ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε εντελώς μεταμορφωμένος καθώς οι Θεσσαλονικείς κατόρθωσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, και δειλά - δειλά να βγαίνουν στην επίθεση. Σε μια από αυτές τις επιθέσεις, στο 72’, ο Σαλπιγγίδης κράτησε την μπάλα όσο χρειαζόταν και την κατάλληλη στιγμή την γύρισε στον Ίβιτς, ο οποίος με όση δύναμη του είχε απομείνει την έστειλε στα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ, ισοφαρίζοντας. Από εκεί και πέρα, ο Άγιαξ προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, πλην όμως εκεί που είχε φτάσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν αδύνατο να «αυτοκτονήσει», κράτησε χωρίς μεγάλη δυσκολία την ισοπαλία και πλέον περιμένει τους Ολλανδούς στην Τούμπα για τα... περαιτέρω.
ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντεβάιρβελντ, Φερτόνγκεν, Ενό, Λίντγκρεν (63' Ντε Ζέου), Εμάνουελσον (77' Σερπόν), Σουλεϊμάνι (67' Έρικσεν), Ντε Γιονγκ, Σουάρεζ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (15' Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ίβιτς (75' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (90’+1 Παπάζογλου).