Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Οι Νότιοι και οι... Βόρειοι



Μικρές αλλαγές σε σχέση με την περασμένη σεζόν θα διαθέτει ο νέος χάρτης της Γ’ Εθνικής για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Οι δύο όμιλοι που διαμορφώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Ενωσης Β’ - Γ’ Εθνικής θα αποτελούνται από 18 ομάδες (σε σχέση με τις 17 του περσινού πρωταθλήματος), ενώ η μοναδική ομάδα που «μετακόμισε» από τον Νότο στον Βορρά είναι η Ζάκυνθος.
Οι νησιώτες επικράτησαν στην άτυπη «μονομαχία» της Παναχαϊκής, με 8 ψήφους υπέρ έναντι 5 των Πατρινών, ενώ 2 ψήφους πήρε ο Ηρακλής Ψαχνών, τη στιγμή που ο Πανηλειακός δεν ψηφίστηκε καν.
Αξίζει να σημειωθεί πως το αίτημα της Παναχαϊκής να αγωνιστεί στο 2ο όμιλο βρήκε αντίθετες τις περισσότερες ομάδες της Βορείου Ελλάδας και για το λόγο αυτό χρειάστηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας. Κερδισμένη της υπόθεσης θεωρείται και η ΑΕΛ Καλλονής, καθώς οι νησιώτες θα πάρουν μέρος στο 2ο όμιλο, κυρίως για συγκοινωνιακούς λόγους.
Η κλήρωση των Πρωταθλημάτων Β' και Γ' Εθνικής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου και η έναρξη ορίστηκε για την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.Σε ενδεχόμενη μη συμμετοχή κάποιων συλλόγων στο νέο πρωτάθλημα (σενάριο που φαντάζει αρκετά πιθανό), είτε θα υπάρξει ρεπό σε κάποιον όμιλο είτε «μετακόμιση» και κάποιου άλλου συλλόγου.

Η σύνθεση των ομίλων:

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στο νότιο όμιλο μετέχουν 18 ομάδες (8 από την Αττική , 1 από την Ευβοια , 5 από την Πελοπόννησο , 1 από τη Ρόδο και 3 από την Κρήτη):
ΑΤΤΙΚΗ : Αγία Παρασκευή, Αίας Περάματος, Αιγάλεω, Απόλλων Σμύρνης, Ασπρόπυργος, Βύζας Μεγάρων, Κεραυνός Κερατέας, Ρουφ .
EYBOIA : Ηρακλής Ψαχνών.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ : Καλαμάτα, Κόρινθος, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανηλειακός.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ : Ρόδος.
ΚΡΗΤΗ: Ολυμπιακός Χερσονήσου , Πλατανιάς, Χανιά.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο βόρειος όμιλος αποτελείται από 18 ομάδες ( 10 από την Μκεδονία ,1 από την Λέσβο 2 από την Ήπειρο, 1 από το Ιόνιο , 2 από Στερεά Ελλάδα και 2 από την Θεσσαλία):
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Αναγέννηση Γιαννιτσών, Αναγέννηση Επανωμής, Αετός Σκύδρας, Εορδαϊκός 2007, Κοζάνη, Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας, Μακεδονικός, Οδυσσέας Αναγ. Σερρών, Πόντιοι Κατερίνης, Πυρσός Γρεβενών.
ΛΕΣΒΟΣ : ΑΕΛ Καλλονής.
ΗΠΕΙΡΟΣ : Δόξα Κρανούλας, Εθνικός Φιλιππιάδας.
ΙΟΝΙΟ : Ζάκυνθος.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ : Ναυπακτιακός Αστέρας, Φωκικός.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ : Νίκη Βόλου, Τύρναβος 2005 .


ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

Πείρα στα χαφ ο Ασπρόπυργος
Δύο ποδοσφαιριστές με τεράστια πείρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έβαλε στη μηχανή του ο Ασπρόπυργος. Πρόκειται για τους Θοδωρή Αγγο (35 ετών, μέσος) και Κώστα Κοταρέλα (31 ετών, μέσος), οι οποίοι έχουν έρθει σε συμφωνία με την ομάδα της Δυτικής Αττικής και χθες βράδυ αναμενόταν να υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια.
Ο πρώτος την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε με τους Τράχωνες στην Α' Κατηγορία της Αθήνας, ενώ ο δεύτερος αναδείχθηκε πρωταθλητής στον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής με τον Ηρακλή Ψαχνών.
Πλέον οι «κυανόλευκοι» ρίχνουν το βάρος στην απόκτηση ενός τερματοφύλακα και ενός σέντερ φορ. Σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε ο επιθετικός Δημοσθένης Τζέκος, που έκανε πολύ καλό δεύτερο μισό πρωταθλήματος με τον Φωκικό, ωστόσο σφήνα έχει μπει η ΑΕΛ Καλλονής.


ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
Συνάντηση κορυφής χθες για τους «κιτρινόμαυρους» μεταξύ του προέδρου Δημήτρη Τραγκουμανίδη και του τεχνικού Δημήτρη Αρναούτη. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός, καθώς ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
Κρίσιμη μέρα για αρκετά μεταγραφικά μέτωπα η σημερινή για τους Αιγιώτες. Συγκεκριμένα στην πόλη της Αχαΐας αναμένονται σήμερα 3-4 ποδοσφαιριστές (μεταξύ των οποίων και ο Μαλλιάκας) για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ
Κάτοικοι Ναυπάκτου θα παραμείνουν και τη νέα αγωνιστική περίοδο οι Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και Παναγιώτη Δενδρινός, που ήρθαν σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση των «ροσονέρι».

ΦΩΚΙΚΟΣ: Απέκτησε Γάτσο
Ποδοσφαιριστής των «κυανέρυθρων» για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Αργύρης Γάτσος. Ο 22χρονος πρώην μέσος του Λεβαδειακού θεωρείται σπουδαίο ταλέντο, ωστόσο τις τελευταίες δύο σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από σοβαρούς τραυματισμούς. Οι άνθρωποι του Φωκικού είχαν προσπαθήσει να τον αποκτήσουν και τον περασμένο Γενάρη.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: «Σαφάρι» για στράικερ
Η απόκτηση ενός επιθετικού περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους» με τους Προκόπη Σαγανά και Παναγιώτη Μπρη να είναι δύο από τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη μεταγραφική λίστα τους.
Οι δύο στράικερ έχουν προταθεί στη διοίκηση του Πανηλειακού και οι περιπτώσεις εξετάζονται σοβαρά. Ταυτόχρονα «ζεστό» παραμένει το θέμα του μεσοαμυντικού Ζαχαρία Δημητρουλόπουλου.