Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ισπανοί παγκόσμιοι κατακτητές!

Ολλανδία - Ισπανία 0-1

Μετά την κορυφή της Ευρώπης, η Ισπανία έκανε κατάληψη και στο… Έβερεστ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου! Οι Ίβηρες επικράτησαν στην παράταση με 1-0 της Ολλανδίας έπειτα από το γκολ του Ινιέστα στο 117'και είναι πρωταθλητές κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία τους!
Η "Furia Roja" κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του πλανήτη στον πρώτο τελικό της ιστορία της και κατάφερε να γίνει η δεύτερη ομάδα μετά την Γερμανία (1972 και 1974) που κατακτά το Μουντιάλ αφού έχει κατακτήσει το EURO δύο χρόνια νωρίτερα. Οι "Oranje" από την άλλοι έχασαν και τον τρίτο τελικό που έχουν αγωνιστεί, έπειτα από αυτούς του 1974 και του 1978, όταν και έχασαν από τους διοργανωτές, Γερμανούς και Αργεντινούς, αντίστοιχα. O Ινιέστα αναδείχθηκε MVP του τελικού του Μουντιάλ 2010, ενώ η χώρα του είναι η πρώτη που κατάφερε στην ιστορία να κατακτήσει το τρόπαιο έχοντας ξεκινήσει την διοργάνωση με ήττα (στην πρεμιέρα με την Ελβετία).
Μοιραίος για τους Ολλανδους ήταν ο Άριεν Ρόμπεν, καθώς έχασε δύο τετ-α-τετ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η ομάδα του είχε μείνει με 10 παίκτες από το 109', λόγω αποβολής του Τζον Χέιτινγκα.
Επτά λεπτά αργότερα και έπειτα από φάση διαρκείας ο Σεσκ Φάμπρεγκας έκανε εξαιρετική ασίστ στον Αντρές Ινιέστα και ο άσος της Μπαρτσελόνα με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Στεκέλενμπουργκ.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίελ, Ματάισεν, Χέιτινγκα, Φαν Μπρόνκχορστ (105' Μπράαφχαϊντ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ (99' Φαν ντερ Φάαρτ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ (71' Έλια), Φαν Πέρσι.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (87' Φάμπρεγκας), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (60' Χεσούς Νάβας), Βίγια (106' Τόρες).