Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τέλος εποχής για τον Ότο Ρεχάγκελ


To τελευταίο..."τανγκό" φαίνεται πως αποτέλεσε ο αγώνας με την Αργεντινή για τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Οριστικά τέλος εποχής στην Εθνική ομάδα. Αυτό που λίγο πολύ όλοι ανέμεναν, γνωστοποιήθηκε και επισήμως σήμερα στην ομιλία του Ότο Ρεχάγκελ
 Ο 72χρονος Γερμανός ανακοίνωσε στο ξενοδοχείο της ομάδας στο Ντέρμπαν ότι αποχωρεί και ευχαρίστησε όλους τους παίκτες για τη συνεργασία που είχαν. «Ήταν μια ωραία εμπειρία αυτά που ζήσαμε όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο Ρεχάγκελ.Όλα αυτά σε κλίμα έντονα φορτισμένο, με τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη να παίρνει τον λόγο και να ευχαριστεί τον Ρεχάγκελ εκ μέρους όλων των παικτών για όλα όσα πρόσφερε στην Εθνική αυτά τα 9 χρόνια.
στους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Η ανακοίνωση της παραίτησης του άμεσου συνεργάτη του, Γιάννη Τοπαλίδη μετά την αναμέτρηση με την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα φαίνεται πως αποτέλεσε τον προάγγελο, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Γερμανός τεχνικός ενημέρωσε τους διεθνείς, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της "γαλανόλευκης" μετά από εννέα χρόνια, σηματοδοτώντας το τέλος μίας ολόκληρης εποχής για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο βοηθός του Γερμανού όσο και ο ίδιος ο Ρεχάγκελ είναι πλέον εκτός συμβολαίου.. Ο Γερμανός προπονητής που προσέφερε πολλά στην Εθνική ομάδα από το 2001 όταν στο ντεμπούτο του η «γαλανόλευκη» γνώρισε τη συντριβή με 1-5 στις 5 Σεπτεμβρίου του 2001 από την Φινλανδία, λίγοι ίσως περίμεναν το τι θα επακολοθούσε. Ο Γερμανός προπονητής , οδηγώντας την στην κορυφή της Ευρώπης κατόρθωσε να κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αξιοσέβαστη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 στην Πορτογαλία αποτελεί επίτευγμα μοναδικό που θα τον καταγράψει στην ιστορία ως τον «Βασιλιά Όθωνα» της Ελλάδας. Ο 72χρονος τεχνικός οδήγησε την Εθνική ομάδα στα τελικά τριών διοργανώσεων(EURO 2004, EURO 2008, Μουντιάλ 2010) και την έφερε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, επιδόσεις που θα ζήλευε ο κάθε προπονητής. Άλλωστε για τον λόγο αυτό έγινε και ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία της «γαλανόλευκης». Συνολικά σε 106 αγώνες στον πάγκο, έχει απολογισμό 53 νίκες, 23 ισοπαλίες και 30 ήττες. Tώρα αποχωρεί …
Όσο για την επόμενη μέρα; Η ανακοίνωση του νέου προπονητή αναμένεται έως τις 10 Ιουλίου καθώς στις 3 Σεπτεμβρίου την Εθνική ομάδα περιμένουν τα προκριματικά του "EURO 2012" και επομένως ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ χρειάζεται χρόνο προκειμένου να εμφανιστεί η ομάδα έτοιμη για τη νέα αυτή πρόκληση. Επικρατέστερος διάδοχός του είναι ο Φερνάντο Σάντος καθώς το όνομα του ακούγεται όλο και πιο έντονα και ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται πως θα παραλάβει τη σκυτάλη έχοντας βαριά κληρονομιά από τον Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος σίγουρα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα με πτήση τσάρτερ από το Γιοχάνεσμπουργκ και αναμένεται στο “Ελ.Βενιζέλος” αύριο το πρωί στις 09:30. Ο Ρεχάγκελ δεν θα επιστρέψει με την αποστολή, καθώς στη Νότια Αφρική βρίσκονται η σύζυγός του, η Μπεάτε, και ο γιός του, για να κάνουν (από σήμερα) οικογενειακές διακοπές.