Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γενική Απεργία αύριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την αύριο , Τρίτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακά. Στην
κινητοποίηση μετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι, καθώς και τα μέλη της ΟΤΟΕ.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συμμετέχει την Τρίτη στην 24ώρη απεργία που
 έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. ενώ στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που θα γίνει την Τρίτη, θα αποφασισθεί η συνέχιση ή όχι των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Σε ομιλία του σε απογευματινή συγκέντρωση των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος προειδοποίησε με απεργία διαρκείας σε περίπτωση που ανατραπεί το ασφαλιστικό καθεστώς, επιχειρηθεί περαιτέρω μετοχοποίηση ή πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ.
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Συγκεκριμένα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.Το πρόγραμμα των δρομολογίων του ΟΣΕ επηρεάζεται και σήμερα αλλά και την Τετάρτη, εξαιτίας της απεργίας. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι οι επιβάτες να ενημερώνονται από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.
Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και τα τρόλεϊ από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις του εξωτερικού να πραγματοποιηθούν κανονικά.
Σε ματαίωση 34 σκελών πτήσεων εσωτερικού προχώρησε η Olympic Air, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει η ΟΣΥΠΑ, γεγονός που επηρεάζει τα περιφερειακά αεροδρόμια. Η Aegean, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να ματαιώσει 28 σκέλη πτήσεων στο δίκτυο του εσωτερικού.