Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Πρεμιέρα με ήττα για την Ελλάδα

Εύκολη νίκη 2 – 0 για την Ν. Κορέα μετά από λάθη Βίντρα και άμυνας

Η πρεμιέρα της Ελλάδας στο Mundial δεν έφερε χαμόγελα. Η κακή εμφάνιση (στα πρώτα 70 λεπτά) και τα λάθη, έφεραν την ήττα με 2-0 από την Νότια Κορέα στο «Nelson Mandela Bay Stadium», στο πρώτο παιχνίδι του 2ου ομίλου. Πλέον, η νίκη είναι μονόδρομος στον αγώνα της 17ης Ιουνίου με την Νιγηρία, για να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στους «16».
Ο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική με 4-3-3, τελικά, με τους Παπαδόπουλο και Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Κατσουράνης ήταν στη μεσαία γραμμή (με Καραγκούνη, Τζιόλη) και οι Χαριστέας, Σαμαράς και Γκέκας στην επίθεση. Σύστημα 4-4-2 επέλεξε ο Χου Γιουνγκ Μου για την Νότια Κορέα.
Αν και η Εθνική άρχισε καλά, χάνοντας ευκαιρία στο 3’ όταν μετά από κόρνερ του Καραγκούνη , με προβολή ο Τοροσίδης από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ, η συνέχ
 εια ανήκε στους Κορεάτες, οι οποίοι προηγήθηκαν με προβολή στο 7’ με τον Λι Γιουνγκ Σο (αστάθεια της ελληνικής άμυνας σε στημένη φάση) μετά από εκτέλεση φάουλ του Κι Σουνγκ Γενγκ στην «καρδιά» της ελληνικής άμυνας. Οι Νοτιοκορεάτες ήταν μια ταχύτητα πάνω από τους Ελληνες διεθνείς, αμύνθηκαν αποτελεσματικά, δεν κινδύνεψαν στα στημένα και ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις (ευκαιρίες στο 16΄ από τον Λι Τσουνγκ Γιονγκ και στο 28’ με τον Παρκ Τσου Γιουνγκ). Η Ελλάδα δεν είχε κυκλοφορία, ούτε ανάπτυξη από τον άξονα αλλά και τα άκρα, δεν έκανε ούτε ένα σουτ ως το ημίχρονο, ενώ οι βαθιές μπαλιές ήταν αναποτελεσματικές όπως αυτή στο 44' μετά από τη μακρινή σέντρα του Βύντρα, ο Σουνγκ Ριόνγκ χάνει προς στιγμή την μπάλα αλλά ο Γκέκας δεν προλαβαίνει να εκμεταλλευθεί το λάθος και ο τερματοφύλακας της Νότιας Κορέας μπλοκάρει.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Πατσατζόγλου μπήκε αντί του Καραγκούνη, αλλά το σοκ ήρθε στο 52' με το 2-0 του Παρκ. Ο Βύντρα κάνει κακό κοντρόλ και ο Γι Σουνγκ Παρκ κλέβει την μπάλα, τον αποφεύγει, ξεπερνά και τον Παπαδόπουλο και πλασάρει τον Τζόρβα … Η Εθνική «πάγωσε», οι Κορεάτες επιβλήθηκαν αξιοποιώντας την αμυντική αστάθεια και άγγιξαν ένα τρίτο γκολ στο 63’ με τον Παρκ Τσου Γιουνγκ. Ο Ρεχάγκελ έκανε νωρίς και τις άλλες δύο κινήσεις, με τους Σαλπιγγίδη και Καπετάνο αντί των Σαμαρά (59’) και Χαριστέα (61’) και σιγά-σιγά ήρθε η αντίδραση. Ένα πιεστικό 3λεπτο έφερε τρεις ευκαιρίες στο 69΄με τον Γκέκας. Στο 70' Ο Κατσουράνης σεντράρει και ο Σαλπιγγίδης πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Σουνγκ Ριόνγκ μπλοκάρει. Ο ίδιος στο επόμενο λεπτό μπαίνει από αριστερά στην περιοχή της Νότιας Κορέας και γυρίζει στον Καπετάνο που αστοχεί στο σουτ με το αριστερό. Η ζωντάνια στο τελευταίο 20λεπτο δεν καρποφόρησε ούτε το γκολ της τιμής ήρθε καθώς στο 81’ ο Γκέκας επιχείρησε ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σουνγκ Ριόνγκ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 82' και στο 86' ο Τζόρβας ωραία διώχνει σε κόρνερ σουτ του Παρκ Τσου Γιουνγκ και του Λι Τσουνγκ Γιονγκ. Η ήττα δεν απεφεύχθη,
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ : Σουνγκ Ριόνγκ, Τσα Ντου Ρι, Λι Γιουνγκ Πιο, Λι Γιουνγκ Σο, Γιονγκ Χιουνγκ, Κι Σουνγκ Γενγκ (74' Ναμ Ιλ Κιμ), Κιμ Γιουνγκ Γου, Γι Σουνγκ Παρκ, Λι Τσουνγκ Γιονγκ (90' Κιμ Γιάε Σουνγκ), Παρκ Τσου Γιουνγκ (87' Λι Σέουνγκ Γέουλ), Γκέομ Κι Χουν.
ΕΛΛΑΣ : Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης (46' Πατσατζόγλου), Χαριστέας (61' Καπετάνος), Σαμαράς (59' Σαλπιγγίδης), Γκέκας.

Στα λάθη που έγιναν στις φάσεις των δύο γκολ εστίασε ο Οτο Ρεχάγκελ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ήττα της Εθνικής με 2-0 από την Νότια Κορέα στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι με βάση το γρήγορο γκολ, το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα των αντιπάλων μας, οι οποίοι ανέβηκαν ψυχολογικά και κέρδισαν τις προσωπικές μονομαχίες.