Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ το Σάββατο στην Αθήνα

Από κοινού πανεργατικό συλλαλητήριο για το Σάββατο 5 Ιουνίου έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά , στην Αθήνα.
Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
"Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν να καταργήσουν ιστορικές κατακτήσεις μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση" αναφέρει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ.
Επίσης προσθέτει στην ανακοίνωσή της: "Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατά 35% μείωση των μισθών και των συντάξεών μας, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το πάγωμα των αυξήσεων, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τις ανατροπές των εργασιακών μας σχέσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων".