Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Θύμα «ποντικών» η Εθνική Ελλάδος

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της εθνικής στο Μουντιάλ

ΠΗΓΗ: Α.Π.Ε.

Απίστευτο περιστατικό κλοπής με θύματα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου σημειώθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Beverly Hills στην περιοχή Ουμλάνγκα, που έχει καταλύσει η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. όπως αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας του Ντέρμπαν "Mercury".
Συγκεκριμένα «ποντικοί» μπήκαν στα δωμάτια και αφαίρεσαν περίπου 3.000 Ευρώ ( 30.000 ραντ) από τα δωμάτια του Άγγελου Χαριστέα και του Σωτήρη Νίνη. Το συμβάν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία, παρά την διάψευσή του από την διοίκηση του ξενοδοχείου και έρχεται να προστεθεί σε μία άλλη ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες σε ξενοδοχείο του Γιοχάνεσμπουργκ.Εκεί τρεις ρεπόρτερ έπεσαν θύματα διαρρηκτών οι οποίοι τους άρπαξαν υπολογιστές, διαβατήρια, κάμερες, κινητά τηλέφωνα, καθώς και τις διαπιστεύσεις τους για τους αγώνες του Μουντιάλ.
Από εκει και πέρα το Μεγάλο... Σάββατο για την Ελλάδα πλησιάζει και η πρεμιέρα της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ κόντρα στη Νότια Κορέα καθηλώνει. Ο φανερά ευδιάθετος Ότο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς καταστρώνουν τα σχέδια νίκης, ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της πρόκρισης. Αγωνιστικά αξεπέραστο αποδείχθηκε το πρόβλημα του Βαγγέλη Μόρα στη γάμπα, καθώς ο κεντρικός αμυντικός της Μπολόνια τέθηκε νοκ άουτ. Ο Ότο Ρεχάγκελ κάνει δοκιμές, για να βρει τον αντικαταστάτη του Μόρα στο σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, που αναμένεται να παρατάξει το Σάββατο κόντρα στην Νότιο Κορέαι. Πρόβλημα με τη μέση του αντιμετώπισε και ο Καπετάνος, που δεν προπονήθηκε την Τρίτη, ενώ ο Σωτήρης Κυργιάκος παρά το αιμάτωμα στον αστράγαλο προπονήθηκε κανονικά. Εν τω μεταξύ, ο Πατσατζόγλου τόνισε ότι ο πρώτος αγώνας μίας διοργάνωσης είναι πάντα «κλειδί» και σε περίπτωση νίκης ανοίγει ο δρόμος για την πρόκριση. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία και των αντιπάλων μας. Όπως είναι λογικό και οι Νοτιοκορεάτες θεωρούν καθοριστικό το πρώτο παιχνίδι του ομίλου.
Τα Ελληνόπουλα της Νότιας Αφρικής στέλνουν το δικό τους σύνθημα νίκης της ομάδας μας κόντρα στη Νότια Κορέα. Από το νηπιαγωγείο έως και την Γ΄ Λυκείου οι μαθητές ζουν -αν και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά- με την Ελλάδα μέσα στην καρδιά τους. Τα παιδιά δεν ξεχνούν την Ελλάδα και οι αναμνήσεις από τις διακοπές μένουν για πάντα στο μυαλό τους. Έως τότε όμως όπως λένε, αυτό που νιώθουν, είναι ότι αυτές τις μέρες είναι στο επίκεντρο όλου του κόσμου περιμένοντας όπως λένε την ώρα που θα μπουν στο γήπεδο με τους γονείς τους. Σε εκδήλωση που οργανώθηκε προς τιμήν της εθνικής ομάδας από την πρεσβεία και τους ομογενείς της Νοτίου Αφρικής, εκατοντάδες ομογενείς υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της εθνικής ομάδας. Γκέκας, Καραγκούνης, Χαριστέας, Τζόρβας και Φύσσας δεν στάθηκαν λεπτό. Όλοι ήθελαν να τους δουν από κοντά, να μιλήσουν μαζί τους λίγες ημέρες πριν την έναρξη της παγκόσμιας γιορτής. Αλλά και μετά το τέλος της προπόνησης της Δευτέρας ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο παρέμειναν για ώρα στο γήπεδο, προκειμένου να υπογράψουν αυτόγραφα. Στην αναμέτρηση με την Νότια Κορέα στο Πορτ Ελίζαμπεθ η «γαλανόλευκη» κερκίδα θα αριθμεί συμφωνά με τους πιο αισιόδοξους έως και 10.000 οπαδούς της εθνικής.