Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Θρίαμβος της Αργεντινής με πολλά γκολ!

Οσοι διψούν για γκολ και θέαμα και δεν το είχαν δει στο Μουντιάλ, πήραν μια καλή δόση στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ! Με τον Ιγκουαΐν να πετυχαίνει χατ-τρικ και τους Μέσι, Τέβες και Ντι Μαρία να "μαγεύουν" στο χορτάρι, η Αργεντινή συνέτριψε τη Νότια Κορέα με 4-1 και είναι αγκαλιά
με τους "16" της διοργάνωσης. Στην πόλη με το μεγαλύτερο υψόμετρο της διοργάνωσης (1.753 μέτρα), οι Αργεντινοί δεν έκοψαν ανάσες, αλλά πρόσφεραν όμορφο κατά διαστήματα θέαμα, πιστοποιώντας πως φαβορί όχι μόνο είναι, αλλά και φαίνονται. Ένα αυτογκόλ του Τσου Γιούνγκ στο 17' δίνει προβάδισμα 1-0 στην Αργεντινή! Ο Μέσι εκτελεί κόρνερ και ο Ντεμικέλις κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα βρίσκει στο πόδι τον Νοτιοκορεάτη και καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 33' ο Μάξι Ροντρίγκεζ κάνει την σέντρα κι ο Μπουρντίσο με κεφαλιά τροφοδοτεί τον Ιγκουαΐν που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στο όριο του οφσάιντ και με νέα κεφαλιά διπλασιάζει τα τέρματα της Αργεντινής! Ολέθριο λάθος του Ντεμικέλις, ο Τσουνγκ Γιονγκ στο 45΄έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Ρομέρο και μειώνει σε 2-1 για τη Νότιο Κορέα. Στο 76' η Αργεντινή πετυχαίνει τρίτο γκολ και ουσιαστικά τελειώνει το παιχνίδι! Ο Μέσι βγαίνει από τα αριστερά και κάνει το σουτ, ο Νοτιοκορεάτης τερματοφύλακας αποκρούει όπως-όπως, στέλνοντας την μπάλα ξανά στον Μέσι, που επιχειρεί νέο σουτ και η μπάλα χτυπά στο δοκάρι και φεύγει πλάγια για να καταλήξει στον αμαρκάριστο Ιγκουαΐν, που τη στέλνει ανενόχλητος στα δίχτυα! Ο ίδιος στο 80' πετυχαίνει χατ-τρικ και θρίαμβος των Λατινοαμερικανών! Ο Μέσι με σκαφτή πάσα δίνει στον Αγκουέρο, που κάνει τη σέντρα και ο Ιγκουαΐν με κοντινή κεφαλιά δεν έχει πρόβλημα να γράψει το τελικό 4-1!
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Χάιντσε, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (82' Μπολάτι), Μέσι, Τέβεζ (75' Αγουέρο), Σάμουελ (23' Μπουρντίσο), Ματσεράνο, Γκουτιέρες, Μάξι Ροντρίγκες.
ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ (Χιου Γιουνγκ Μου): Σουνγκ Ριόνγκ, Μπέομ Σέοκ, Γιόνγκ Χιούνγκ, Γι Σούνγκ, Γιούνγκ Γο, Τσου Γιούνγκ (81' Ντονγκ Γκοκ), Γιούνγκ Πίο, Γιούνγκ Σο, Σουνγκ Γενγκ (46' Ναμ Ιλ), Τσουνγκ Γιόνγκ, Κι Χουν.