Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Αλλαγή σελίδας»

Ξεκινά σήμερα του 8ο Συνέδριο της ΝΔ


Η κορυφαία κομματική διαδικασία το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αρχίζει
Με «στοίχημα» την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση, καθώς και την αποσαφήνιση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίαςαρχίζει σήμερα Παρασκευή στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο το 8ο συνέδριο της ΝΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ιδεολογίας, πιστεύοντας πως μόνο με
τις ιδέες της η Ν.Δ. θα μπορέσει να ξανακερδίσει την κοινωνία. «Με πυλώνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, κάνουμε την αμφίπλευρη διεύρυνση, οικοδομούμε την μεγάλη κεντροδεξιά που εκτείνεται από τις παρυφές της δημοκρατική αριστεράς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς», τόνισε και εκτίμησε πως η επόμενη μέρα θα βρει τη Ν.Δ. με ξεκάθαρη ιδεολογία, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, μακριά από παθογένειες και στρεβλώσεις του παρελθόντος, που απομάκρυναν ακόμη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους. «Η επόμενη μέρα θέλει την καινούργια Ν.Δ. με ξεκάθαρη πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα και στρατηγική να ξεκινάει την καινούργια πορεία της», Στόχος της Ρηγίλλης είναι η παράταξη να ανοίξει τις πόρτες της, να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία και δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και ως αφετηρία για να πετύχει αυτά έχει οριοθετήσει το κρίσιμο Συνέδριο του επόμενου τριημέρου. «Η Ν.Δ. είναι ξεκάθαρα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό προοδευτικό κόμμα», δήλωσε σχετικά στο Mega ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επανέλαβε δε το μήνυμα που είχε στείλει κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Σαμαράς την Παρασκευή για «κλείσιμο» των λογαριασμών με το παρελθόν. «Το παρελθόν δεν μας παρασύρει. Στα έξι χρόνια της κυβέρνησης έγιναν και σωστά και λάθη. Μας έκρινε αυστηρά ο ελληνικός λαός», σχολίασε ειδικότερα ο κ. Αβραμόπουλος. «Σε ένα κόμμα είσαι γιατί σε θέλει το κόμμα αλλά και εσύ. Το να θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν μια εικόνα αποχώρησης είναι εκτός πλαισίων. Θα ήταν χαζοί να το κάνουν. Δεν το δέχομαι ότι μπορεί να γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Αρκάς πολιτικός. «Θεαματικές αποχωρήσεις θα είναι αυτοκτονία, δεν πιστεύω ότι θα γίνουν», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε, μάλιστα, πολύ πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Η Ρηγίλλης θεωρεί, για την ακρίβεια πλέον, δεδομένο πως η κυβέρνηση «στήνει» σκηνικό εκλογών το φθινόπωρο, γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στους προέδρους των νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών, την Κυριακή ζήτησε εκλογική ετοιμότητα. Το καλοκαίρι αυτό θα είναι επομένως καλοκαίρι εξωστρέφειας, όπως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει, και στο πλαίσιο αυτό τόσο ο πρόεδρος όσο και τα στελέχη της Ν.Δ. θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Συνέδριο εξορμήσεις στην περιφέρεια. Μετά το Συνέδριο θα ανακοινωθεί τελικά και το νέο πακέτο των προτάσεων της Ν.Δ. για την οικονομία.
Σημαντική παρουσία στο συνέδριο της Ν.Δ., με την κατάθεση πολιτικών προτάσεων, θα έχει σαφώς και η ΟΝΝΕΔ, η οποία βγήκε ενωμένη από το συνέδριό της, καθώς οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν ένταση στη νεολαία διαψεύσθηκαν. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κατάφερε να συνθέσει όλες τις τάσεις της νεολαίας, οι οποίες εκπροσωπούνται πλέον στην Κεντρική Επιτροπή. Στη σφαίρα επιρροής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ ανήκει ειδικότερα το 70% της νέας Κεντρικής Επιτροπής και το υπόλοιπο μοιράζεται από 15% μεταξύ της ομάδας Καραγιάννη (ο οποίος κινείται ανεξάρτητα, είναι όμως πολύ κοντά πλέον πολιτικά με τον κ. Παπαμιμίκο) και του Κώστα Χατζή.
Το συνέδριο θα κορυφωθεί την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή), η οποία θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Ευριπίδη Στυλιανίδη ως επικρατέστερων υποψηφίων.
Στο πλαίσιο των αλλαγών, εντάσσεται και η μετακόμιση της Νέας Δημοκρατίας από τη Ρηγίλλης στη Λεωφόρο Συγγρού και η απάλειψη του πυρσού από το λογότυπό της.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12.0-18.30 Εγγραφές Συνέδρων
19.00 Έναρξη Συνεδριακών Διαδικασιών
Ενημέρωση Συνέδρων για την διαδικασία διεξαγωγής του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
19.30 Ομιλία Προέδρου ΝΔ.

ΣΑΒΒΑΤΟ
10.00 - 14.00 Αρένα Σταδίου
Θέμα: Οργανωτικά – Καταστατικές Αλλαγές
10.00 - 13.45 Προθερμαντήριο Σταδίου
Θέμα: Γενικές Πολιτικές Προγραμματικές Θέσεις
14.00 Εισήγηση Προέδρου Οργαν. Επιτροπής Συνεδρίου
Έγκριση Καταστατικών Αλλαγών (Αρένα Σταδίου)
14.30 - 19.30 Προθερμαντήριο Σταδίου (συνέχιση εργασιών)
Θέμα: Γενικές Πολιτικές Προγραμματικές Θέσεις
14.30 - 19.30 Αρένα Σταδίου
Τοποθετήσεις Συνέδρων

ΚΥΡΙΑΚΗ
10.00 - 13.20 Αρένα Σταδίου
Τοποθετήσεις Συνέδρων
13.20 Εισήγηση Προέδρου Οργαν. Επιτροπής Συνεδρίου
Έγκριση Πολιτικών Προγραμματικών Θέσεων (Αρένα Σταδίου)
13.30 Ομιλία Προέδρου ΝΔ.
14.00 - 18.30 Εκλογή Μελών Κεντρικής Επιτροπής


Πληροφορίες Πρόσβασης - Tae Kwon Do

Τραμ (www.tramsa.gr):
Νο 4 Σύνταγμα / ΣΕΦ &
Νο 3 Βούλα / ΣΕΦ
Στάση ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ
Στάση ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ

Λεωφορεία:
130 Πειραιάς / Ν. Σμύρνη (Στάση: ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ)
A1 Πειραιάς / Βούλα (Στάση: ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ)
Β1 Πειραιάς / Γλυφάδα (Στάση: ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ)
101 Πειραιάς / Άλιμος / Ελληνικό (Στάση: ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ)
217 Πειραιάς / Δάφνη (Στάση: ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ)
550 Κηφισιά / Συγγρού (Στάση: ΦΟΡΟΣ)
Β2 ΑΓ. Κοσμάς/Ακαδημία (Μέσω ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ) (Στάση ΦΟΡΟΣ)
Ε22 Ακαδημία / Σαρωνίδα (Στάση ΦΟΡΟΣ)

Τρόλλευ (www.athens-trolley.gr):
10 Τζιτζιφιές / Χαλάνδρι (Στάση: ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ).
Μετεπιβίβαση σε 3, Α1, Β1
Πληροφορίες αστικών συγκοινωνιών: www.oasa.gr
Τηλεφωνική ενημέρωση: 185

Ι.Χ.:

Από Eθνική Οδό: Έξοδος Γλυφάδα / ΣΕΦ, έξοδος για ΣΕΦ, στον κυκλικό κόμβο κατεύθυνση προς Γλυφάδα, Beach Volley και Tae Kwon Do.
Στο φανάρι, τέλος του δρόμου, στροφή δεξιά και κατεύθυνση προς την Παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος. Στο πρώτο φανάρι στροφή δεξιά και άφιξη στο γήπεδο του Tae Kwon Do
Από Λεωφόρο Συγγρού: Τέλος της Συγγρού, έξοδος για Γλυφάδα.
Κατεύθυνση με βάση τις πινακίδες προς Ολυμπιακά Ακίνητα.
Πριν το πρώτο φανάρι, έξοδος (δεξιά) προς Ολυμπιακά Ακίνητα, αναστροφή και στο φανάρι (περίπου στα 100 μέτρα μετά την έξοδο), στροφή αριστερά και άφιξη στο γήπεδο του Tae Kwon Do
Χώρος Ελεύθερης Στάθμευσης Ι.Χ