Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εγινε... της Κορέας !

Νιγηρία - Ν. Κορέα 2 - 2


Η Νότιος Κορέα κατέκτησε την δεύτερη θέση πίσω από την Αργεντινή, παίρνοντας την ισοπαλία με 2-2 από την Νιγηρία. Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν με τον Κάλου Ούτσε, βρέθηκαν να χάνουν στις
αρχές του ημιχρόνου, αλλά ισοφάρισαν και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ που θα έδινε σε αυτούς την πρώτη στην τριπλή ισοβαθμία με την Ελλάδα και την Νότιο Κορέα. Οι Νοτιοκορεάτες με 4 βαθμούς πήραν την πρόκριση για τους "16", όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη, η οποία τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο. Στην πρώτη της ευκαιρία η Νιγηρία ευτύχησε να ανοίξει τον με τον Κάλου Ούτσε να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στην διοργάνωση, καθώς είχε σκοράρει και κόντρα στην Ελλάδα.
Στο 12' λοιπόν ο Οντιά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ούτσε με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Αφρικανούς. Ο Κάλου Ούτσε έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 36', καθώς έκανε εξαιρετικό δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού των Ασιατών.
Δύο μόλις λεπτά αργότερα η Νότιος Κορέα έφτασε στην ισοφάριση με τον Λι Γιουνγκ-Σου, ο οποίος επίσης είχε σκοράρει κόντρα στην Ελλάδα στην πρεμιέρα. Ο Κι Σουνγκ-Γιονγκ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, η άμυνα αδράνησε και ο Λι Γιουνγκ-Σου με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πρωταγωνιστής ήταν ο στράικερ της Μονακό, Παρκ Τσου-Γιουνγκ. Στο 49' σκόραρε κάνοντας την ανατροπή και έδωσε προβάδισμα στους Ασιάτες (2-1) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην οποία έχει ευθύνη ο Ενιάμα, καθώς η μπάλα πήξε στην γωνία που κάλυπτε. Στο 66' Ο Γιακούμπου Αγεγκμπένι έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται, καθώς βρέθηκε μόνος με το τέρμα, χωρίς τερματοφύλακα και.... κατάφερε να πλασάρει άουτ.
Στο 69' η Νιγηρία κέρδισε πέναλτι, με τον Ομπάσι να κλέβει την μπάλα από την άμυνα και εν συνεχεία να τον ανατρέπει ο Κιμ Ναμ-Ιλ στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιακούμπου Αγεγκμπένι και εύστοχησε από τα 11 βήματα ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Στο 76' ο Παρκ Γι-Σουνγκ έκανε καλή προσπάθεια και κοντινό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στην απέναντι εστία ο Μάρτινς βγήκε τετ-α-τετ στο 80', πλάσαρε περνώντας την μπάλα πάνω από τον Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, αλλά ήταν άστοχος.
ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιάμα, Οντιά, Γιόμπο (46' Εκιέιλε), Σίτου, Αφολαμπί, Ούτσε, Αγίλα Γιουσούφ, Ετούχου, Ομπάσι, Κανού (57' Μάρτινς), Γιακούμπου (70' Ομπίνα).
Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Τσα Ντου-Ρι, Τσο Γιονγκ-Χιούνγκ, Λι Γιουνγκ-Σου, Λι Γιoυνγκ-Πιό, Κι Σουνγκ-Γιονγκ (87' Κιμ Χάε-Σουνγκ), Κιμ Γιουνγκ-Ουού, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Γέομ Κι-Χουν (64' Κιμ Ναμ-Ιλ), Παρκ Τσου-Γιουνγκ (93' Κιμ Ντονγκ-Γιν).