Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Κόρινθος τιμά τον Πολιούχο της Απόστολο των Εθνών Παύλο

Τον πολιούχο της Απόστολο Παύλο εορτάζει η Κόρινθος αυτό το διήμερο.
Χθες Δευτέρα παραμονή της εορτής, με κάθε επισημότητα και θρησκευτική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου στις 7.00
μ.μ. ο μέγας εσπερινός χοροστατούντος του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου. με την συμμετοχή των Ιεραρχών, Μελών της Ιεράς Συνόδου από όλη την Ελλάδα ,Κορίνθου κ. Διονύσιο, Λήμνου Ιερόθεου, Γουμένισσας Δημήτριο , Ξανθής Παντελεημων, Ναύπακτου Ιερόθεο, Ελασσόνας Βασίλειο , Θεσαλιωτιδας Κύριλλο , Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο , Σητείας Ευγένιος , Χαλκίδας Χρυσόστομο, Νευροκοπιου Ιερόθεο, Ίλιου Αθηναγορα. Ακόμα, παραβρέθηκαν οι επίσκοποι Μαραθωνος Μελίτωνας, Ρεντινης Σεραφείμ, Ανδρουσης Θεόκτιστος, Ωλένης Αθανάσιος και Φωτικης Διονύσιος,ιερείς από όλη την Κορινθία και πλήθος πιστών. Επακολούθησε η λιτανεία στην πόλη της Κορίνθου των Αγίων εικόνων Πέτρου και Παύλου καθώς και των ιερών λειψάνων των εν Κόρινθο αγίων όπου πρωτοστάτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος και πλήθος Μητροπολιτών ενώ παρακολούθησαν με ιδιαίτερη κατάνυξη πλήθους πιστών από όλη την Κορινθία και όχι μόνο. Παραβρέθηκε επίσης όλη η πολιτική και ένστολη ηγεσία του Νομού μας με επικεφαλής τον Κορίνθιο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη. Επίσης παρέστησαν οι βουλευτές Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη, Άγγελος Μανωλάκης και Κώστας Κόλλιας, ο Νομάρχης Νίκος Ταγαράς, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός, Δήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, μαζί με χιλιάδες Κορίνθιους και επισκέπτες. Τον πανυγηρικο κυρηγμα έκανε ο μητροπολίτης Γουμενισης Δημήτριος.
Σήμερα Τρίτη ανήμερα της εορτής, στις 8.30 π.μ.πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό ναό , πανηγυρική Πολυαρχιερατική Λειτουργία , ενώ σήμερα επίσης το απόγευμα στις 7.30 μ.μ. θα γίνει στην Αρχαία Κόρινθο στο «Βήμα του Γαλλίωνος» Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός .
Εγκαινιάστηκε σήμερα με κάθε επισημότητα στην Αρχαία Κόρινθο το Συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης ΄Ο Απόστολος Παύλος΄ παρουσία βεβαίως του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διονυσίου, του Νομάρχη Ν. Ταγαρά, του Δημάρχου Κορινθίων πολλών αιρετών του τόπου και πλήθους πολιτών… Πιο συγκεκριμένα το συνεδριακό κέντρο ο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» που στεγάζεται στην μητρόπολη της Αρχαίας Κορίνθου , ανοίγει τις πύλες του για τους ενδιαφερομένους.
Τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες της Κορίνθου παραμένουν σήμερα κλειστά