Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αύριο η εκλογή νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας


Αύριο, Σάββατο 12 Ιουνίου, διεξάγονται οι εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη νέων Προέδρων στις Νομαρχιακές Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ. Παράλληλα, γίνεται και η εκλογή συνέδρων για το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2010 στους Δελφούς στο Νομό Φωκίδας.
Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που συμμετείχαν είτε στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Ν.Δ. (Νοέμβριος), είτε στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ (Απρίλιος), καθώς και όσοι κατέθεσαν αίτημα εγγραφής στην ΟΝΝΕΔ κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010.
Και σε αυτή τη διαδικασία το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή, η συμμετοχή των μελών σε μια ακόμα ανοιχτή διαδικασία, καθώς για πρώτη φορά τα μέλη των Νομαρχιακών Οργανώσεων θα ψηφίσουν καθολικά για την ανάδειξη του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Στο Νομό Κορινθίας οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Κόρινθο, στα κεντρικά γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. και της ΟΝΝΕΔ, στη συμβολή των οδών Κολιάτσου και Περιάνδρου, από ώρα 09.00 ως 19.00.

Παράλληλα στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου (οδός Δαμασκηνού) θα διεξαχθούν την Κυριακή 13/06/2010 και ώρες 10:00 έως 19:00 οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα γίνεται και η εκλογή συνέδρων για το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει 25, 26 και 27 Ιουνίου στην Αθήνα.
Δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία έχουν τα μέλη της ΝΟ.Σ. (Νομαρχιακή Συνέλευση). Τα μέλη της ΝΟ.Σ. που θα προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα καταβάλλουν οικονομική συμμετοχή που ανέρχεται στο ποσό των 10 ¤ έκαστος.

Στο μεταξύ συνέντευξη στην εφημερίδα "Πρώτη News" παραχώρησε ο υποψήφιος
Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Παύλος Πέππας, ενόψει της αυριανής
εκλογικής διαδικασίας όπου μεταξύ άλλων τονίζει:

«Μέσα σε ένα αμιγώς κομματικοκεντρικό πολιτικό σύστημα θέλω να είμαι αιρετικός. Δεν πιστεύω σε «καρέκλες». Η θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ δεν είναι για εμένα αυτοσκοπός. Με την υποψηφιότητα μου δεν καλούμαι να εξυπηρετήσω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες γιατί τα όνειρα που κάνω για τη ζωή μου δεν περιορίζονται και προφανώς δεν εξαντλούνται εντός της πολιτικής. Η απόφαση να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι μια συλλογική απόφαση πολλών νέων ανθρώπων με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες και κοινά οράματα. Είναι η απόφαση που θέλει εμένα επικεφαλής σε μια συλλογική προσπάθεια να αποτελέσει η ΟΝΝΕΔ μια κυψέλη προβληματισμού που θα αναδείξει ενεργούς καισυμμετοχικούς πολίτες, θα αναδείξει νέες πολιτικές. Θέση μου είναι ότι η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας δεν οφείλει να σταθεί δίπλα στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να είναι πάνω και μπροστά από αυτή. Να διαμορφώνει τις εξελίξεις, όχι μόνο να τις παρακολουθεί.»