Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Για ποιον δήμο αγωνιζόμαστε

Άρθρο του Γιάννη Λαλιώτη

( Μεσινό Φενεού Κορινθίας)

Σηκώνω τα χέρια. Παραδίνομαι. Αδυνατώ να εξηγήσω τα γεγονότα και τα τεκταινόμενα. Αυτά που συμβαίνουν στην τοπική μας κοινωνία, είναι πέραν πάσης λογικής. Βιάζουν τη νοημοσύνη μας. Πληγώνουν την αισθητική μας. «Από τον όλεθρο στην αναγέννηση»! Από το σκοτάδι στο φως,
ισχυρίζεται ότι μας οδηγεί ο σημερινός Δήμαρχος Φενεού. Ακόμη και σοβαροί δημοκρατικοί θεσμοί και παγιωμένες διαδικασίες, επιχειρείται να ξευτελιστούν.
Δεν έχω τη διαστροφική ευχαρίστηση να προκαλώ την οργή των άλλων. Γράφω κυρίως όταν θυμώνω. Όταν αισθάνομαι ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.
Αναμφίβολα είμαστε λαός και χώρα της υπερβολής, αλλά υπάρχουν και όρια. Έλεος!
Αντί να προκαλείτε τους πολίτες του Δήμου μας, κύριοι, για αυτά που δεν υλοποιήσατε ασκώντας τη διοίκηση του δήμου τα τελευταία χρόνια, καλό θα ήταν να τους ζητούσατε ταπεινά συγνώμη, που βλέπουν τα τρένα της ανάπτυξης να μας προσπερνούν. Να ζητήσετε συγνώμη κ. Δήμαρχε.
Η σημερινή δημοτική αρχή μη έχοντας να παρουσιάσει κανένα έργο, φαντασιώνεται έργα και πόρους, δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα και προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες. Μας μιλάει για έργα που έγιναν και δεν βλέπουμε, έτσι που αναρωτιέται κανείς μήπως ζει σε άλλη πόλη.
Οι προσπάθειες των τοπικών συλλόγων αναμφισβήτητα είναι αξιέπαινες και συμβάλλουν κυρίως με τους χορούς , στη διατήρηση της μνήμης και της παράδοσης. Αλλά εδώ ήθελα να προσθέσω πως στις σημερινές συνθήκες παγκοσμιοποίησης, έχουν προκύψει νέα προβλήματα, νέα δεδομένα, που θα πρέπει να απασχολήσουν τους συλλόγους ή τους ενεργούς πολίτες. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε την ίδρυση κάποιας μη κυβερνητικής οργάνωσης. Για ένα πράγμα σίγουρα μπορεί να επαίρεται ο δήμος μας, για την ικανότητα να ρυθμίζει προηγούμενα δάνεια με τη σύναψη νέων δανείων.
Χωρίς να θέλω να σταθώ στο παρελθόν, μακρινό ή πρόσφατο, χωρίς να αναπολώ χαμένες ευκαιρίες και οράματα που δεν υλοποιήθηκαν, θεωρώ πως έφτασε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να κοιτάξουμε μπροστά.
Να απευθυνθούμε σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος μας αξίζει καλύτερη τύχη.
Είναι αυτονόητο ότι οι παραπάνω σκέψεις-θέσεις είναι καθαρά προσωπικές και δεν αποτελούν προγραμματικές θέσεις κανενός συνδυασμού. Πρόθεσή μου ήταν να ασκήσω πολιτική κριτική στα τεκταινόμενα του Δήμου, χωρίς να θίξω κανενός την τιμή, το ήθος και την υπόληψη. Ήθελα να διαπιστώσουν οι διοικούντες ότι πήρανε τη ζωή τους και τη ζωή μας λάθος και να αλλάξουνε ρότα.