Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ



ΠΗΓΗ: styga.gr

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή ζητάμε την παρέμβαση σας ώστε να διορθωθεί μια αδικία που συντελέσθηκε σε βάρος της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Όπως ίσως σας είναι γνωστό κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας και τη νέα αρχιτεκτονική της αποκεντρωμένης διοίκησης (πρόγραμμα Καλλικράτης),
αναφορικά με το Νομό Αχαΐας, το Υπουργείο Εσωτερικών, έθεσε σε διαβούλευση το θέμα δημιουργίας δύο ή ενός δήμου στην Αιγιάλεια. Συγκεκριμένα το Υπουργείο έθεσε σαν πρώτη πρόταση τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας αποτελούμενου από τους νυν Δήμους Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού και τη δημιουργία Δήμου Δυτικής Αιγιάλειας αποτελούμενου από τους Δήμους Αιγίου, Ερινεού και Συμπολιτείας και σαν δεύτερη πρόταση τη δημιουργία ενός δήμου σε όλη της Αιγιάλεια.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης τα Δημοτικά Συμβούλια Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού, σαν θεσμικοί εκφραστές της θέλησης των πολιτών, αποφάσισαν για τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας σύμφωνα με την 1η πρόταση του Υπουργείου. Η πρόταση αυτή υποστηρίζεται και από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από την πρόταση της ΚΕΔΚΕ προς το Υπουργείο και από την εισήγηση του εκπροσώπου της ΚΕΔΚΕ στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Κυρίως όμως υποστηρίχτηκε σε τρεις αλλεπάλληλες Λαϊκές Συνελεύσεις των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω το τελικό Σχέδιο Νόμου που εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπει τη δημιουργία ενός δήμου σε όλη την Αιγιάλεια. Το γεγονός αυτό έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στις κοινωνίες της Ανατολικής Αιγιάλειας και θεωρείται σαν αδικία απέναντι σε μια περιοχή που σας έχει στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της. Εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά στους κατοίκους σχετικά με το σκοπό της διαβούλευσης, όταν η θέληση των τοπικών κοινωνιών δεν εισακούγεται.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή για το λαό μας, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας
έχουν επιπλέον λόγους να είναι δυσαρεστημένοι. Είστε η μόνη μας ελπίδα ώστε να διορθωθεί μια κατάφορη αδικία, γιατί η περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας διαθέτει όλα εκείνα τα κύρια και διαχρονικά στοιχεία όπως έκταση, πληθυσμό, οικονομική και λειτουργική αυτοδυναμία και διαχειριστική επάρκεια ώστε να προχωρήσει αυτόνομα στην αναπτυξιακή διαδικασία, που ούτως ή άλλως έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, προς όφελος του πολίτη, μια αναπτυξιακή διαδικασία που με την ένταξή της σε ένα Δήμο - γίγαντα μπαίνει πλέον σε σοβαρές περιπέτειες.

"Στύξ"
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ