Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Βολές από Β. Αλογογιάννη και Β. Ανδρικόπουλο στον Θ. Παπαχριστόπουλο

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Πηγή:korinthiannews.gr


Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας του δήμου Ξυλοκάστρου κ. Β. Αλογογιάννης και Β. Ανδρικόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στρέφονται κατά του κ. Παπαχριστόπουλου. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ο κ. Παπαχριστόπουλος ισχυρίζεται μετ’ επιμονής σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι., η συμμετοχή των Ευρωστίνιων στην προκριματική διαδικασία, ήταν δήθεν εφεύρημα της τελευταίας στιγμής του κ. Σκούρα γιατί στον Δήμο Ξυλοκάστρου θα υπολειπόταν σε ψήφους και όλοι εμείς συνεργούμε είς βάρος του!!! Σε αυτό το σκεπτικό στηρίζει την επιλογή του να προβοκάρει τη διαδικασία της κάλπης άνευ λόγου και αιτίας και να επιτίθεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς κάθε κατεύθυνση. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι τελείως διαφορετική.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Στις 21 Φεβρουαρίου & 11 Απριλίου έγιναν με πρωτοβουλία του Βλάση Αλογογιάννη (αρχηγού της μειοψηφίας Ξυλοκάστρου) και των συνεργατών του, δύο συναντήσεις στο ξενοδοχείο Ξυλόκαστρο Μπιτς. Το θέμα ήταν οι Δημοτικές εκλογές στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Είχαν προσκληθεί εκλεγμένοι Δημοτικοί και Νομαρχιακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων από τους Δήμους Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης. Φυσικά υπήρξε παρουσία και Ευρωστίνιων συμπολιτών. Αρχές Απριλίου, ο συντονιστής Βασίλης Ανδρικόπουλος, σε συνεννόηση με όλους τους συμμετέχοντες (και τον κ. Παπαχριστόπουλο), εξέδωσε ανακοίνωση σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Η ανακοίνωση αυτή κατέληγε ως ακολούθως:
«Αγαπητοί συμπολίτες Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης ο αυτοδίοικητικός κατήφορος στην περιοχή μας επιβάλει την αλλαγή προσώπων και πολιτικών στο Δημαρχείο. Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά και να πρωταγωνιστήσετε στις επιλογές, στις αποφάσεις και στις εξελίξεις που θα γίνουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ώρα 19:00 μ.μ στο Θέατρο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ.
Ενωμένοι, Δημοκρατικά και αποφασιστικά θα χαράξουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή
Συντονιστής
Βασίλης Ανδρικόπουλος»
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι από την πρώτη στιγμή όλοι συμφωνούσαμε για την ισότιμη συμμετοχή της Ευρωστίνης στις διαδικασίες.
Στην συνέχεια λίγες ημέρες πριν την ανοιχτή συγκέντρωση στο Άγγελος Σικελιανός την 25/4, οι μέχρι τότε 2 υποψήφιοι, Κ. Κλωνής και Θ. Παπαχριστόπουλος, εκτύπωσαν και διένειμαν με πρωτοβουλία τους την ακόλουθη ανακοίνωση
«Σας καλούμε την Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Θέατρο
«Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, να συμμετάσχετε με
πρωτοβουλία της Νέας Δημοτικής Ενωτικής Υπερκομματικής Κίνησης
των Δήμων Ξυλοκάστρου — Ευρωστίνης σε ανοικτή διαβούλευση
καθορισμού διαδικασιών επιλογής του επικεφαλής της, με κάλπη.»
Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή
Και αυτή η ανακοίνωση που μόνοι τους εκτύπωσαν και διένειμαν και πάλι απευθυνόταν σαφώς ισότιμα στους Δημότες Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης. Επίσης, στις 20/4 οι κ. Κλωνής και Παπαχριστόπουλος εκτύπωσαν αφίσα η οποία αναρτήθηκε και στην Ευρωστίνη με το ίδιο ακριβώς κείμενο. Τέλος στις 25/4 στην λαϊκή συνέλευση στο Άγγελος Σικελιανός, ο προεδρεύων Β. Ανδρικόπουλος στον πρόλογο του ανέφερε ρητά ότι η διαδικασία αφορά τους Δημότες Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης. Λίπλα του στο πάνελ καθόταν ο κ. Λ, Κάσσιος τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωστίνη ς και κανείς, (ούτε ο κ. Παπαχριστόπουλος) δεν έθεσε θέμα αποκλεισμού των Εύρωστηνίων από την κάλπη.
Επομένως είναι ξεκάθαρο και αυταπόδεικτο ότι ο κ. ΙΙαπαχριστόπουλος ήξερε, συμφωνούσε και είχε αποδεχθεί από την αρχή ότι η διαδικασία και η κάλπη απευθυνόταν (όπως είναι αυτονόητο) ισότιμα στους Δημότες του νέου Δήμου Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης. Κατά συνέπεια όλο το σκεπτικό και τα επιχειρήματα του κ. Παπαχριστόπουλου, περί δήθεν εφεύρεσης της συμμετοχής των Ευρωστίνιων μετά την συνέλευση στο Άγγελος Σικελιανός στις 25 Απριλίου καταρρίπτεται εκ των πραγμάτων.
Δυστυχώς ο κ. Παπαχριστόπουλος επέλεξε να προβοκάρει μια πρωτόγνωρη ανοιχτή Δημοκρατική διαδικασία, προφασιζόμενος αναληθή γεγονότα, η εξήγηση είναι απλή, μόνος με τον κ. Κλωνή συμφωνούσε σε όλα. Μετά την υποψηφιότητα του κ. Σκούρα αντιδρά σε όλα και επιτίθεται με πρωτοφανή εμπάθεια σε όλους.
Αυτή είναι η ακριβής πραγματικότητα και η σειρά των γεγονότων. Τώρα στρέφεται και εναντίον μας ο κ. Παπαχριστόπουλος με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, μιλάει έτσι ανάλαφρα και επιπόλαια για πρωτοπαλίκαρα, υπόκοσμο, ίντρικες κλπ., αναζητώντας άλλοθι για την άτακτη αποχώρηση και τη συμπεριφορά του, είναι απαράδεκτο.
Δυστυχώς αυτή είναι η κακή πλευρά του χαρακτήρα του, μόλις βλέπει κάλπη, μικρόφωνο, κάμερα, κατακυριεύεται από την άκρατη φιλοδοξία, του και χάνει κάθε έλεγχο λόγων και πράξεων»