Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο λαός Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης «μίλησε»

Με μία λέξη θεαματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μεγάλη και άνετη επικράτηση του πρώην δημάρχου Ξυλοκάστρου Δημήτρη Σκούρα στις προκριματικές διαδικασίες Κυριακής για την ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου στον διευρυμένο δήμο Ευρωστίνης Ξυλοκάστρου από την πλευρά της μειοψηφίας. Η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία ήταν πρωτοφανής με τον πρώην δήμαρχο να λαμβάνει 1498 ψήφους έναντι 323 που έλαβε ο συνυποψήφιος του Κ. Κλωνής (και για τους δύο δήμους)…. Δηλαδή πιο συγκεκριμένα με ποσοστό 82% για τον Δ. Σκούρα και 18% για τον Κ. Κλωνή, έληξε η ψηφοφορία στον διευρυμένο δήμο Ξυλοκάστρου, αναδεικνύοντας τον νέο αρχηγό
της σημερινής μειοψηφίας. Υπήρχαν επίσης 2 λευκά και 35 άκυρα!
Το 82% είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό και θα καθορίσει από εδώ και πέρα τις εξελίξεις στη Δυτική Κορινθία. Ο Δήμος Ευρωστίνης Ξυλοκάστρου είναι αλήθεια ότι το κέρδισε το στοίχημα με την διαδικασία που ακολουθήθηκε (από το χώρο της σημερινής αντιπολίτευσης) σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου. Ήταν πρωτόγνωρη και η συμμετοχή του κόσμου την ημέρα εκείνη από περίπου 2.000 συμπολίτες των Δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης, ενώ ιδιαίτερα θετική κρίνεται και η σημαντική συμμετοχή των νέων της περιοχής. Οι πολίτες του δύο Δήμων είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν τη Δημοκρατία μέσα σε μία πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία όπου είχαν τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή και ανάδειξη του επικεφαλής ενός δημοτικού ψηφοδελτίου πέρα και πάνω από κόμματα με πρωτοφανή και ανέλπιστη συμμετοχή έστειλαν ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα!
Σε ότι έχει να κάνει με τον κ. Σκούρα είναι αλήθεια ότι πέτυχε μία μεγάλη και καθαρή νίκη! Αμέσως μετά το αποτέλεσμα που λειτούργησε εντυπωσιακά όχι μόνο στον δήμο αλλά σε ολόκληρη την Κορινθία ο νικητής αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας ο Δ. Σκούρας έκανε δηλώσεις ενότητα και αγώνα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τους ευχαριστώ από καρδιάς και δεσμεύομαι να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία θα ανταποκριθώ στην εντολή τους» Από την άλλη η στάση του κ. Κ. Κλωνή σε αυτή την διαδικασία στο Ξυλόκαστρο ήταν αξιοπρεπέστατη, κάτι το οποίο σχολίασαν όλοι.
Σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου κ. Θ. Παπαχριστόπουλος , αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ευρωστίνη έχει 6.200 ψηφοφόρους και ψήφισαν γύρω στους 260. Για το λόγο αυτό δεν συμμετείχα σε αυτή την παράνομη διαδικασία όπου αγνοούσε το λαό…»
Πάντως ο λαός μίλησε και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή επέλεξε με ισχυρή πλειοψηφία που άγγιξε και το 90% (Δερβένι) τον Δήμαρχο εκείνον που θέλει από τον Νοέμβριο στο «τιμόνι» του ενοποιημένου Δήμου.