Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Οι (βαριές) ευθύνες της Δούρου για την ανοχή και διαιώνιση του… παρατράγουδου Κασσελάκη

  

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη 

Η εικόνα… παρατράγουδου, μη συμβιωτικού με την πραγματικότητα και την κοινή λογική, που εμφάνισε ο Στέφανος Κασσελάκης για ακόμη μια φορά σε μια δημόσια εμφάνισή του, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και την τηλεόραση του ΑΝΤ1, επαναφέρει στο προσκήνιο τις ευθύνες των σοβαρών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριξαν και τον ανέχτηκαν.

Ο Νίκος Παππάς, που έφερε τη μεγαλύτερη ευθύνη, έχει διαχωρίσει εδώ και καιρό τη θέση του, με ένα σιωπηλό mea culpa. Απομένει η Ρένα Δούρου. Οι ευθύνες της οποίας μεγαλώνουν, καθώς η ανοχή προς την εξοργιστική δημόσια εικόνα Κασσελάκη, που προσβάλλει τη διαδρομή και τις ιδέες της Αριστεράς, προσβάλλει και την ίδια, η οποία συμμετείχε στους αγώνες αυτούς και προάσπισε αυτές τις ιδέες.

Πολύ κρίμα… 

ysterografa.gr

Ο πόλεμος του Νίκου Ανδρουλάκη στη Φώφη Γεννηματά, που δεν ξεχνιέται (από πολλούς)

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη 

Στην τελική ευθεία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τον Χάρη Δούκα ως… αντίδραση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, και όχι απαραίτητα επειδή τον εκτιμούν.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εσωκομματικό “ποινικό μητρώο”, στα μάτια πολλών, από την εποχή του πολέμου που είχε εξαπολύσει κατά της Φώφης Γεννηματά, την οποία και υπονόμευε ανοικτά.

Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά “έφυγε” πικραμένη, όσοι έμειναν πίσω ωστόσο και ασχολούνται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ… δεν ξεχνούν. Και θα πράξουν αναλόγως.

ysterografa.gr

 

ΠΑΣΟΚ: Η ώρα του β’ γύρου – Το «κλειδί» και τα διλήμματα της εσωκομματικής αναμέτρησης

 ΠΑΣΟΚ: Η ώρα του β’ γύρου – Το «κλειδί» και τα διλήμματα της εσωκομματικής αναμέτρησης 

Από τις 7 το πρωί ως τις 19.00 θα είναι ανοικτές οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο και χωρίς να πληρώσουν τα τρία ευρώ. «Κλειδί» της αναμέτρησης χαρακτηρίζεται το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ καθοριστική σημασία για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το αποτύπωμα ψήφων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το πώς θα διοχετευτούν οι ψήφοι των πολιτών που επέλεξαν υποψήφιους που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο στις περιφέρειες της χώρας. Περίπου στις 21.00 αναμένεται «καθαρή εικόνα» για το ποιος θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ερατεινή Φωκίδας , Αισθητός σε Δυτική Κορινθία και Αχαΐα – 12,9 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

  

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:10 το βράδυ του Σαββάτου (12.10.2024) στη Φωκίδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού των 3,9 Ρίχτερ εντοπίζεται σε απόσταση 1 χιλιομέτρου ανατολικά της Ερατεινής στη Φωκίδα. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης βρίσκεται στα 12,9 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Δυτική Κορινθία και Αχαΐα.