Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Αφή ολυμπιακής φλόγας με εκπλήξεις, Μακρόν και λάμψη… Grammy: Μια ιστορική τελετή στην Αρχαία Ολυμπία ετοιμάζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

 olumpiaki_floga 

«Ραντεβού», δάνειος όρος από τη γαλλική γλώσσα στην ελληνική. Πλέον, απόλυτα ενσωματωμένος στη γλώσσα μας και ο ιδανικός για να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα: Τι μπορεί να γυρεύουν στην Ολυμπία ένας Ελληνογάλλος παρουσιαστής, μια ηθοποιός από τα Τρίκαλα, ένας μουσικοσυνθέτης γεννημένος στην Τζέντα, μια Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που εργάζεται στο Λονδίνο, μια Αμερικανίδα ντίβα, μέτζο σοπράνο, και πιθανόν μια σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια, με διεθνή καριέρα, και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν; 

Βασιλιάς Κάρολος: Φανερά καταβεβλημένος στο πρώτο του διάγγελμα μετά την ανακοίνωση ότι έχει καρκίνο

 Βασιλιάς Κάρολος: Φανερά καταβεβλημένος στο πρώτο του διάγγελμα μετά την ανακοίνωση ότι έχει καρκίνο 

Το απόγευμα της Δευτέρας (11/3/24), ο βασιλιάς Κάρολος έκανε το πρώτο του διάγγελμα, μετά την ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς έχει καρκίνο και όλοι στη Μεγάλη Βρετανία περίμεναν να δουν το διάγγελμα αυτό. Όχι τόσο για αυτά που θα πει ο Κάρολος, όσο για να βεβαιωθούν ότι ο βασιλιάς «είναι καλά».

Όμως ο βασιλιάς εμφανίστηκε φανερά καταβεβλημένος… Στο διάγγελμα που έκανε ο βασιλιάς Κάρολος με αφορμή την ημέρα της Κοινοπολιτείας, ο ίδιος ήταν με κόκκινα μάτια και ταλαιπωρημένο βλέμμα. Δυστυχώς όπως φαίνεται, ο καρκίνος έχει καταβάλλει τον Κάρολο που στα 75 χρόνια του, περνάει τη μεγαλύτερη δοκιμασία με την υγεία του. 

Ο ηγέτης που διόρθωσε το μέλλον των Ελλήνων

  

Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis 


Να έχεις τα γενέθλιά σου, ανήμερα της επετείου εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας… Είναι δυνατόν να μην έχεις μια ξεχωριστή σχέση με την Ιστορία, αυτό το… πονηρό θηλυκό;

Προφανώς και δεν είναι. Γι’ αυτό και η Ιστορία χλιμιντρίζει στην ανάμνηση της επετείου γέννησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στις 8 Μαρτίου 1907, στην Πρώτη Σερρών.

Ο Λοβέρδος… απειλεί να εγκαταλείψει την πολιτική

  

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη 

Η διαδρομή του Ανδρέα Λοβέρδου στον δημόσιο βίο, είναι από εκείνες που μας θυμίζουν πόσο σημαντική είναι η αίσθηση του χρόνου και της… κοινής λογικής, για κάθε πολιτικό.

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στον δημόσιο βίο, και μετά το πέρασμα από τα… πανηγύρια, ως ορχήστρα, το καλοκαίρι του 2023, ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε… και πάλι κόμμα. Τους “Δημοκράτες”.

Και μπροστά στο ορόσημο των ευρωεκλογών του Ιουνίου, μας… απειλεί να εγκαταλείψει την πολιτική, εφόσον δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε το ψυχολογικό ποσοστό του 3%.

Πώς… θα ζήσουμε χωρίς τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα αναρωτιόταν εύλογα κανείς. Πόσο θλιβερό να… μην καταλαβαίνεις.

 ysterografa.gr

Εξεταστική για τα Τέμπη: Το επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου, οι θέσεις των κομμάτων - Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας

  

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας (16) εγκρίθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως αναμενόταν, τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινό πόρισμα γεγονός που οδήγησε σε ψηφοφορία και υιοθέτηση των προτάσεων της ΝΔ. Η τελευταία συνεδρίαση στιγματίστηκε από την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να παραστεί στις εργασίες και να ζητήσει το λόγο, καταθέτοντας αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της εξεταστικής.

Οι εργασίες διακόπηκαν τρεις φορές και μετά από καθυστέρηση 3 ωρών συνεχίστηκαν στην αίθουσα της