Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Απεργία: 8 συλλήψεις και 15 προσαγωγές στα επεισόδια μετά την πορεία για τα Τέμπη

 Απεργία: 8 συλλήψεις και 15 προσαγωγές στα επεισόδια μετά την πορεία για τα Τέμπη 

Τουλάχιστον 20 χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ,στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στην 24ωρη απεργία για την συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για την τραγωδία στα Τέμπη, από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις έμπροσθεν του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ στην συνέχεια σημειώθηκαν και άλλες επιθέσεις με μολότοφ γύρω από την Ομόνοια.

Συνολικά, συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση, 8 άτομα και προσήχθησαν ακόμα 15.Τέλος, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Πράσινη αντίδραση και… δυναμικό «παρών»

 https://www.ertsports.gr/wp-content/uploads/2024/02/6133100-scaled-e1709150311621.jpg 

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο… προσεκτικός, ήταν σοβαρός, συνειδητοποιημένος και έφτασε στην επικράτηση με 2-0 επί του Άρη στη Λεωφόρο παραμένοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» έβαλαν από νωρίς το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό, επέβαλαν τη δική τους φιλοσοφία στον αγώνα και παρά τα «σκαμπανεβάσματα» και τα μικρολάθη στην άμυνα έφτασε στη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς αντίθετα δεν εκμεταλλεύτηκαν την ψυχολογική πίεση των γηπεδούχων, άρχισαν το ματς «πελαγωμένοι» και δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. 

Κορινθία: Ανατροπή με τον πατέρα του παιδιού της κόρης του Μανώλη – Ποιο είναι το νέο όνομα που δίνει ο Παλαιοχριστιανός

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2024/02/korinthia_2-1024x575.webp 

Νέο όνομα έδωσε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης ως πατέρα του παιδιού της κόρης του, η οποία από την πλευρά της δεν αναφέρει το παραμικρό.

Σύμφωνα με τα τελευταία λεγόμενα του 45χρονου ο πατέρας του παιδιού της κόρης του δεν είναι ο πατήρ Κλεομένης αλλά «ένα παιδί που βρισκόταν κοντά στον Κλεομένη», δηλαδή κάποιος εκ των ακολούθων του ιερέα που έγινε viral κλωτσώντας ΑΤΜ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας όταν

Κολυδάς: Η κακοκαιρία Δωροθέα αλλάζει όνομα και εξασθενεί Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες αύριο Πέμπτη

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2024-02-28/kairos-pempti.jpg 

Η κακοκαιρία Δωροθέα αλλάζει όνομα, όπως εξηγεί μέσα από ανάρτησή του στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο κ. Κολυδάς τονίζει πως η κακοκαιρία η οποία μέχρι τώρα ονόμαζαν Δωροθέα, πλέον ονομάζεται Εμίλ. «Με νεότερη ανανέωση των προγνωστικών χαρτών από το Group της Κεντρικής Μεσογείου από την Eumetnet το χαμηλό στη Κεντρική Μεσόγειο αλλάζει όνομα και από Dorothea γίνεται Emil, το οποίο όμως παράλληλα εξασθενεί» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο διεθυντής της ΕΜΥ.

Αναλυτικά ο καιρός αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Μητροπολίτης κ.Διονύσιος”Δυστυχώς το Κράτος μας διαχρονικά δεν είναι Κράτος δικαίου”

 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2024/02/202402281.jpg 

Σήμερα Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, ένα χρόνο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, στην περιοχή των Τεμπών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε, με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και όλων των Κληρικών και Λαϊκών υπαλλήλων της Ι. Μητροπόλεώς μας, Νεκρώσιμο Τρισάγιο στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (εντός του Επισκοπείου), στην Κόρινθο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των εν τω σιδηροδρομικώ δυστυχήματι τελειωθέντων αδελφών μας.

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-2 : Νίκη κόντρα σε 9 παίκτες από τους Θεσσαλονικείς

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/28/291512/main/6133051.jpg

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Super League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ και συνεχίζει το κυνηγητό με την ΑΕΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο «δικέφαλος του βορρά» μετά το τρίποντο (1-3) στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, κέρδισε 2-0 τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες για την 25η αγωνιστική και αναπτέρωσε το ηθικό του ενόψει της συνέχειας στο θεσμό, στη μάχη που μαίνεται για την κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα, για τα «λιοντάρια» παρέμειναν για έκτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ συνεχίζουν να αγνοούν το τρίποντο στην έδρα τους από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη.

Πελοπίδας Καλλίρης για τα προγράμματα του ΣΔΑΜ : Θέλουμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη και να στηρίξουμε τον ανθρώπινο παράγοντα

 Πελοπίδας Καλλίρης για τα προγράμματα του ΣΔΑΜ : Θέλουμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη και να στηρίξουμε τον ανθρώπινο παράγοντα 

Δύο ενημερωτικές δράσεις έγιναν σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη, για να παρουσιαστούν τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων (μικρών, μεσαίων και μεγάλων) που αφορούν το πρόγραμμα της ” Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ”.

Διοργανωτής ήταν η Διαχειριστική Αρχή του εν λόγω προγράμματος.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης έγιναν σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας και με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Οι υπεύθυνοι, ανέλυσαν, με κάθε λεπτομέρεια, όλους τους όρους και τις προυποθέσεις των προκηρύξεων της συγκεκριμένης δράσης.

Τα προγράμματα αυτά, αφορούν τους δήμους που είναι ενταγμένοι στο ΣΔΑΜ, δηλαδή τους δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Οιχαλίας Μεσσηνίας και Γορτυνίας.

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 4 - 2: Ανατροπή στην ανατροπή η Ένωση

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/28/291497/main/aek_pas_giannina.jpg 

Ως πρώτη της βαθμολογίας θα πάει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της η ΑΕΚ αφού σε ένα ματς που είχε περισσότερο σασπένς του αναμενομένου, χάρη στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε με το εμφατικό 4-2!

Αφού πρώτα χρειάστηκε να γυρίσει το ματς από 1-2 το οποίο είχε κάνει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εξουδετερώνοντας το αρχικό της προβάδισμα! 

Ατρόμητος – Λαμία 3-1: Νίκη και «καθάρισαν» οι Περιστεριώτες στη Super League 1

Ατρόμητος – Λαμία 3-1: Νίκη και «καθάρισαν» οι Περιστεριώτες στη Super League 1 

Σε ένα παιχνίδι με πάρα πολύ VAR, ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 επί της Λαμίας στην 25η αγωνιστική της Super League 1, σε ένα ματς που έμεινε και με 10 παίκτες.

Ο Ατρόμητος ήθελε τη νίκη, ώστε να ξεφύγει οριστικά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Super League 1 και την πήρε κόντρα στην… αδιάφορη Λαμία, που έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα play off για τον τίτλο και την Ευρώπη, για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Κόρινθος – Λουτράκι: Υπογραφή σύμβασης για το έργο της ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου

 Κόρινθος – Λουτράκι: Υπογραφή σύμβασης για το έργο της ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου 

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση του ενιαίου, παραλιακού μετώπου, μεταξύ των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου.

Πρόκειται για σύμβαση που σημαίνει την έναρξη εκτέλεσης του σπουδαίου αυτού έργου.

Το έργο, τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ” παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου ”.

Χρηματοδοτείται, πλήρως, απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, που ήταν στην στην τελετή υπογραφή της σύμβασης, ο προυπολογισμός του έργου, αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ξελάσπωσε, όπως και με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ολυμπιακό που έφερε τούμπα το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-1).

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/28/291477/main/el-kaabi.jpg 

Σημαντική και εξαιρετικά δύσκολη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο με 2-1 επί του Παναιτωλικού, κερδίζοντας για δεύτερη σερί αγωνιστική με ανατροπή και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να είναι ξανά πρωταγωνιστής και εκτελεστής! Σωτήρια επέμβαση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων που κράτησε το 1-2. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άφησε στην Αθήνα τους Όρτα, Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι και πήγε με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ, τους Κίνι, Ρέτσο, Βέζο και Ορτέγκα στην άμυνα, τους Ιμπόρα και Τσικίνιο στα χαφ και τους Ποντένσε, Φορτούνη, Μασούρα να πλαισιώνουν τον Ελ Κααμπί, με τον Μασούρα πιο κοντά στο Μαροκινό. Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε το 3-5-2 για να μην αφήσει πολλά περιθώρια δράσης στους επιθετικούς του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος έχασε στο ΔΑΚ από τον ΑΟ Λουτράκι αλλά προκριθηκε στον Τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας.

 https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/425408537_799215155574219_8157751201747687147_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=ZORpVYpoSHkAX9LrMJz&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=00_AfCTclcVObvjZgmUKluG_yBEIUyKGugBkJxeqB1OUFsdcA&oe=65E405F5

Την ήττα γνώρισε ο ΠΑΣ Κόρινθος στον 2ο Ημιτελικό του Κυπέλλου Κορινθίας από τον Α.Ο. Λουτρακίου με 0-1, με γκολ που δέχτηκε στο 4' της αναμέτρησης.
Ο coach δοκίμασε αρκετούς παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Ο ΠΑΣ πήρε την πρόκριση από το 0-2 του πρώτου αγώνα στο Θώδειο Στάδιο και πλέον βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας περιμένοντας τον αντίπαλο του.
Οι παίκτες που αγωνίστηκαν με τον ΠΑΣ ήταν :
1 ΓΙΩΤΑΣ, 2 ΧΑΤΖΗΣ, 3 ΚΟΡΩΝΙΩΤΗΣ ( ΠΑΠΟΥΛΗΣ 46’), 4 ΖΕΙΜΠΕΚΗΣ ( ΚΑΛΟΥΣΗΣ 46’), 5 ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 6 ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ, 7 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΓΚΙΚΑΣ 65’), 8 ΚΟΥΙΜΕΛΗΣ (ΧΑΛΑΤΣΗΣ 46’),  9 ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ, 10 ΤΣΕΛΙΟΣ,19 ROJANO (ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗΣ 46’)
 

Βόλος – ΟΦΗ 3-1: Ανατροπή και επιστροφή στις νίκες για τους Θεσσαλούς

https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/28/291446/main/bolos-ofi.jpg 

Το κίνητρο της επιβίωσης έκανε την διαφορά στο Πανθεσσαλικό, όπου ο Βόλος επιβλήθηκε του ΟΦΗ με 3-1 και πήρε βαθιά ανάσα την μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Οι Θεσσαλοί δεν είχαν κερδίσει στα δέκα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν πτοήθηκαν από το γκολ που δέχθηκαν νωρίς στο ματς και με αντεπίθεση διαρκείας πήραν το σπουδαίο τρίποντο.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Κόντη στην δεύτερη παρουσία του στον πάγκο των «κυανέρυθρων». Στον

Αστέρας - Κηφισιά 3-3: «Όρθια» στην Τρίπολη!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/28/291418/main/Asteras-Kifisia-fasi.jpg 

Σε ένα παιχνίδι με ίσως το καλύτερο ημίχρονο του φετινού πρωταθλήματος (το πρώτο), ο Αστέρας Τρίπολης και η Κηφισιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το εντυπωσιακό 3-3! Ένα αποτέλεσμα που ευνοεί σαφώς τους φιλοξενούμενους στην προσπάθειά τους για παραμονή στην κατηγορία.

Τα πέντε από τα έξι γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, με την Κηφισιά να προηγείται δις με πέναλτι του Οζέγκοβιτς και κοντινό πλασέ του Γιόβαντσις και τον Αστέρα όχι μόνο να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές με Μιριτέλο και Γιαμπλόνσκι, αλλά να παίρνει και προβάδισμα με τον Κρέσπι πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η απόδοση των γηπεδούχων έπεσε κατακόρυφα, η Κηφισιά ανέβηκε πολύ και επιβραβεύτηκε με «σεντερφορίσιο» γκολ του Βαφέα στο 74', χάρη στο οποίο η φιλοξενούμενη ομάδα ισοφάρισε σε 3-3 και πήρε τον πολύτιμο πόντο! Ως συνέπεια, ο Αστέρας θα πάρει οριστικά μέρος στα πλέι άουτ...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Λύρατζης Καστάνιο Τζουκάνοβιτς Χουχούμης (78’ Άλβαρεζ) – Γκος (46’ Αλάγκμπε) Γιαμπλόνσκι (78’ Σουρλής) – Καλτσάς (67’ Παλάσιος) Μπαρτόλο Κρέσπι (78’ Μάντζης) – Μιριτέλο.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος – Γκόμπελιτς (69’ Σπίνος) Μπαρμπόσα Βαφέας Μιλίτσεβιτς – Τσανάτζια Γιόβαντσιτς (46’ Σολόα) – Κρισιούμα Μενέντες (62’ Τετέι) Μπιφουμά – Οζέγκοβιτς (90’ Παρράς).

 

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

  

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο γνωστός ηθοποιός, Ηλίας Λογοθέτης. 
Τη είδηση του θανάτου του Ηλία Λογοθέτη έκανε γνωστή πριν από λίγο με ανάρτησή του ο γιος του επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης ο οποίος σε ένα instastory έγραψε σε μία μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια». 

Η είδηση σκορπίζει θλίψη στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου όπου ο σπουδαίος ηθοποιός είχε διαγράψει μεγάλη πορεία.

Αντίστοιχα και η σύζυγός του, ηθοποιός, Μαρία Ζαχαρή, με αναρτήσεις στο Facebook, σε μαύρο, πένθιμο φόντο έγραψε «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου».