Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Φωτιά στο Μάνεσι Καλαβρύτων

 φωτο αρχείου 

Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Μάνεσι, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Στο σημείο στα Καλάβρυτα επιχειρούν 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται βόρεια από την κοινότητα, χωρίς να απειλεί, μέχρι τώρα, κάποια κατοικημένη περιοχή καθώς έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία λεπτά και εκφράζεται η αισιόδοξη εκτίμηση ότι σύντομα θα οριοθετηθεί και θα τεθεί υπό έλεγχο.

Γ. Ψυχογιός: Είμαστε δύο κόσμοι. Η δική μας πολιτική έχει στον πυρήνα της, την κοινωνική δικαιοσύνη .

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/09/2022

Ο βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση του Καναλιού της Βουλής με τους δημοσιογράφους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου, της Τρίτης 20/9.

Ο κ Ψυχογιός αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, πολυπαραγοντικό και σύνθετο, με προεκτάσεις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς και πρόσθεσε πως όποιος μιλά για εύκολες λύσεις, δεν έχει πραγματικά κατανοήσει το ζήτημα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δίπλα σε κάθε πολίτη στην πράξη - Πολιτικές για τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης

  

Πολιτικές για τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης

Αποτελέσματα των πολιτικών μας

  • Από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2022 δημιουργήθηκαν 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 2011, ο αριθμός των απασχολουμένων να φτάσει τα 4,1 εκατομμύρια. Στο Α’ εξάμηνο του ‘22 το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 267.192 θέσεις.
  • Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι σε μεγάλο ποσοστό πλήρους απασχόλησης, υψηλών δεξιοτήτων και προσφέρουν καλύτερα εισοδήματα.
  • Η ανεργία τον Ιούλιο του 2022 ήταν 12,6%, 4,7 μονάδες λιγότερο από το ποσοστό ανεργίας που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανεργία είναι η χαμηλότερη της τελευταίας 12ετίας.
  • Τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας ανήλθαν συνολικά στα 10 δις ευρώ, για την περίοδο 2020 - 2022. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να ωφεληθούν 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι και άνεργοι. Οι αναστολές συμβάσεων, συνέβαλαν στη διάσωση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των εργαζομένων.

Δωρεά ασθενοφόρου οχήματος προς το Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου

 

  Στον προαύλιο χώρο του Ελληνικού  Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή δωρεάς ενός σύγχρονου, πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου οχήματος, με προδιαγραφές κίνησης σε δύσβατους δρόμους, προς το Κέντρο Υγείας Καλλονής της νήσου Λέσβου. Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παραδίδοντας το νέο όχημα στους εκπροσώπους της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου και του Κέντρου Υγείας Καλλονής, ανέφερε ότι ««η Βουλή δεν νομοθετεί μόνο, αλλά τρόπον τινά νουθετεί κιόλας. Η νουθεσία εν προκειμένω έγκειται στο ότι δίνουμε το καλό παράδειγμα διαχρονικά, αυτό της κοινωνικής προσφοράς, με ομόφωνες αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων, όπου όλα τα κόμματα της Βουλής συμφώνησαν να κάνουμε δεκτή την πρόταση των βουλευτών της Λέσβου  και να παραδώσουμε στον Δήμο της Δυτικής Λέσβου, στον πιο κεντρικό Δήμο του νησιού, ένα εργαλείο κοινωνικής προσφοράς, ένα σύγχρονο ασθενοφόρο, διαστάσεων τέτοιων που να επιτρέπει την κυκλοφορία ακόμη και σε στενορύμια, στους στενούς δρόμους των χωριών της περιοχής της Καλλονής».