Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η Λεπέν και η ακροδεξιά θα χάσουν την Κυριακή. Αλλά μαζί θα ηττηθεί και η Δημοκρατία

Η Λεπέν και η ακροδεξιά θα χάσουν την Κυριακή. Αλλά μαζί θα ηττηθεί και η Δημοκρατία 

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ- ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 cantus firmus

 ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, απο την συμπολίτισσα μας  Αγιογράφο [Πτυχιούχο Ανωτ.Σχολής Καλών Τεχνών] Χριστίνα Γεωργαντοπούλου,που μεταδόθηκε στη τηλεόραση SUPER TV.

 Την Ανάλυση των εικόνων των Παθών του Κυρίου μας, Μυστικός Δείπνος, Σταύρωση, Αποκαθήλωση, Ανάσταση και Μη Μου Απτου, παρουσιάζει στην καμερα της εκπομπής της Μαίρης Νικολοπούλου, η συμπολίτισσα μας Αγιογράφος κ. Χριστίνα Γεωργαντοπούλου.
Μέρος της ανάλυσης των Εικόνων από την Χριστινα Γεωργαντοπούλου στα βιντεο του Nikos Nikolopoulos που ακολουθούν: 

 




Παναθηναϊκός- Λαμία 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου - Όλα θα κριθούν στη Λαμία.

 Παναθηναϊκός- Λαμία 1-0: Μπορούσε και καλύτερα…

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, ήταν καλύτερος, κέρδισε 1-0 τη Λαμία στη Λεωφόρο, κατά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος,  αλλά όλα θα κριθούν στον αγώνα ρεβάνς της 27ης Απριλίου στη πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Κι αυτό διότι οι «πράσινοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες και δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ την πίεση που άσκησαν στην άμυνα της Λαμίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ από 1η Μαΐου. Από τα 663 ανεβαίνει στα 713 ευρώ.

 Ελλάδα: Στα 713 ευρώ από τα 663 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου 

Από την 1η Μαΐου, ο βασικός μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ τον μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τα 663 ανεβαίνει στα 713 ευρώ. Ποσό το οποίο, συνδυαστικά με την πρώτη δόση του Ιανουαρίου, ισοδυναμεί με μία συνολική αύξηση 9.7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ολυμπιακός Β'-Απόλλων Πόντου 2-0: «Καθάρισε» με Μπα και Κωστή

 Ολυμπιακός Β'-Απόλλων Πόντου 2-0: «Καθάρισε» με Μπα και Κωστή 

Ο Ολυμπιακός Β' επικράτησε με σκορ 2-0 του Απόλλωνα Πόντου σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 26η αγωνιστική της Super League 2. Οι Πειραιώτες μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και με διάθεση να πιέσουν τους Θεσσαλονικείς. Μέχρι το 20' οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Απόλλων Πόντου έφερε το ματς στα ίσια και προσπάθησε να κερδίσει μέτρα

Η Κόρινθος πήρε νίκη στο Ξυλόκαστρο , Νίκησαν Τενεάτης Αθικίων κα Πέλοπας Κάτου.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η φάση των PLAY OFF στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Κατά την σημερινή 10η και τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΣ Κόρινθος, πέρασε νικηφόρα με το μίνιμουμ σκορ από το Ξυλόκαστρο επί του Ηρακλή  Ξυλοκάστρου τερματίζοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας . Στη δεύτερη θέση στους – 2 βαθμούς από τον ΠΑΣ τερμάτισε ο Τενεάτης Αθικίων που επικράτησε με ανατροπή ,στο ΔΑΚ, με 2 – 1 του ΑΟ Λουτράκι. Τέλος στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας τερμάτισε ο Πέλοπας Κιάτου, μετά το νικηφόρο, με σκορ 2 – 0, πέρασμά του, από το Βέλο επί της τοπικής Ελλάδας.

Για να επικυρωθεί η βαθμολογία και να γίνει γνωστός ο πρωταθλητής, θα πρέπει να ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την αναμέτρηση Κόρινθος – Ηρακλής Ξυλοκάστρου. Αν απορριφθεί η έφεση του Ηρακλή, η βαθμολογία μένει ως έχει και η Κόρινθος παίρνει τον τίτλο.

Αν η έφεση του Ηρακλή γίνει δεκτή, τότε πρωταθλητής θα είναι ο Τενεάτης με 19 βαθμούς, καθώς η Κόρινθος θα χάσει τους 3 βαθμούς που πήρε πρωτόδικα μέσω της ένστασης κατά του Ξυλοκάστρου και θα πέσει στους 18 στη δεύτερη θέση.

 

10η Αγωνιστική

Ηρακλής Ξυλοκάστρου  - ΠΑΣ Κόρινθος 0 - 1

Τενεάτης Αθικίων

-

ΑΟ Λουτράκι 2 - 1

Ελλάς Βέλου  -  Πέλοπας Κιάτου 0 - 2

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΠΑΣ Κόρινθος


10

14 - 8

21

2

Τενεάτης Αθικίων


10

15 - 12

19

3

Πέλοπας Κιάτου


10

12 - 8

16

4

ΑΟ Λουτράκι


10

12 - 9

15

5

Ηρακλής Ξυλοκάστρου


10

9 - 13

8

6

Ελλάς Βέλου


10

7 - 20

6

Ευχές από τον Σύλλογο Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας

  

Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας

| mobile:  6942889747
| phone:  27440 - 66116
| address: Πάρκο Δεξαμενής  

Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας

Super League 2: Νίκες για Λεβαδειακό, ΑΕΚ Β’ και Καβάλα – Ισοπαλία στην Κατερίνη

 Super League 2: Νίκες για Λεβαδειακό, ΑΕΚ Β’ και Καβάλα – Ισοπαλία στην Κατερίνη 

Μόνο το τυπικό σκέλος απομένει για να σφραγίσει την πρώτη θέση στον νότιο όμιλό της Super League 2 ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί κέρδισαν με ανατροπή στο Αιγάλεω (2-1) και αποσπάστηκαν οκτώ βαθμούς από την Καλλιθέα (θα αγωνιστεί το Μεγάλο Σάββατο (23/4-14.00) στα Σπάτα με την ΑΕΚ Β’), ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε της περιόδου.

Σπουδαία νίκη στην μάχη της παραμονής, πέτυχε η Καβάλα επί της Αναγέννησης Καρδίτσας (3-1). Η ΑΕΚ Β’ δεν χαρίστηκε στην Ιεράπετρα της οποίας επικράτησε με 2-1 στο Λασίθι. Ανοικτούς λογαριασμούς στην μάχη για τη σωτηρία άφησαν Πιερικός και Ολυμπιακός Βόλου με την ισοπαλία (2-2) στην Κατερίνη.

Πλεύρης: Μπήκαμε στη φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό - Πώς θα κάνουμε Πάσχα και καλοκαίρι

 Πλεύρης: Μπήκαμε στη φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό - Πώς θα κάνουμε Πάσχα και καλοκαίρι 

Με «φόντο» το Πάσχα και τον κανονικό εορτασμό του μετά από δύο χρόνια στη χώρα μας, αλλά και την άρση όποιων περιορισμών παραμένουν, με εξαίρεση τη μάσκα, από την Πρωτομαγιά, σύσσωμο το υπουργείο Υγείας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με σκοπό να δοθεί αναλυτικά η επιδημιολογική εικόνα, να γίνουν συστάσεις για το Πάσχα που θα αποτελέσει το «κρας τεστ» για την απελευθερωμένη καλοκαιρινή περίοδο και να εξηγηθεί το σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Συμβάσεις για έργα 1,2 εκατ. ευρώ υπέγραψε στην Κόρινθο ο Π. Νίκας / Μεταξύ των έργων η αναβάθμιση του δάσους του Πευκιά και η διαμόρφωση του γηπέδου Ροζενών.

  

Συμβάσεις για έργα, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για έργα που αφορούν τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Χιλιομόδι, για εργασίες αποκατάστασης του κατεστραμμένου από τον ”Ζορμπά”, οχετού στο χωριό Μεγάλος Βάλτος, για την αναβάθμιση του δάσους του Πευκιά και για την διαμόρφωση του γηπέδου Ροζενών, στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Συγχρόνως, υπέγραψε και μία προγραμματική σύμβαση (250.000 ευρώ). για έργα στο γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον διέγραψε από επίτιμο διδάκτορα

Βλαντίμιρ Πούτιν: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον διέγραψε από επίτιμο διδάκτορα 

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποφάσισε να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε λάβει τον σχετικό τίτλο το 2018, από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έλαβε ομόφωνη απόφαση για την

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 669 νέα κρούσματα ( 109 στην Κορινθία, 120 στην Μεσσηνία, 157 στην Αχαΐα.)

  Μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες, (-149) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 669 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (386) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (283).  

  Συγκεκριμένα: