Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους στις ΗΠΑ – Νέες οδηγίες του CDC

Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους στις ΗΠΑ 

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) στις αναθεωρημένες οδηγίες τους ανέφεραν σήμερα ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και μπορούν να αποφύγουν τη χρήση της σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη, σε ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολεία της Κορινθίας

  

Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, επισκέφθηκε ο υφυπουργός (αρμόδιος για έρευνα και τεχνολογία) και βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας.

Συγχρόνως, ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα.

Όπως ανέφερε και στον επίσημο λογαριασμό του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε αρκετές σχολικές μονάδες, παραδόθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός (υπολογιστές, εκτυπωτές), ώστε να διευκολυνθεί το έργο των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των διοικητικών των σχολείων.

Ο Χρίστος Δήμας, στις επισκέψεις αυτές, συνομίλησε και με τοπικούς φορείς.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός ήταν δωρεά από δύο τράπεζες.

Εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας Κιάτο-Διμηνιό-Στύλια-Παναρίτι-Μάννα και Δερβένι-Φενεός.

  

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες, οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στους επαρχιακούς δρόμους της Κορινθίας.

Πιο συγκεκριμένα, γίνονται εργασίες στους δρόμους Κιάτο-Διμηνιό-Στύλια-Παναρίτι-Μάννα και Δερβένι-Φενεός.

Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Τις εργασίες επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη της Περιφέρειας και απ’ τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

All you want is Greece - Η Ελλάδα που ανοίγει ξανά πανιά

 

Τις λεπτομέρειες για το «ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού» που ανοίγει επίσημα από αύριο παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το Σούνιο.

Στην ειδική εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση της φετινής καμπάνιας του ΕΟΤ από τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Φραγκάκη. Προβλήθηκε και μια σειρά από προωθητικά σποτ για τον τουρισμό, στα οποία πρωταγωνιστούν ξένοι πολίτες και τούς τίθεται η ερώτηση «τι θέλεις», με τις απαντήσεις τους να ποικίλλουν, μεταξύ της ιστορίας της Ελλάδας, των εκπληκτικών τοπίων, του φαγητού και όχι μόνο.

Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας

 Συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ λόγω της πιθανής έξωσης Παλαιστινίων από τα σπίτια τους 

Το Ισραήλ ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, την ώρα που το εβραϊκό κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο και με μια εσωτερική έκρηξη βίας μεταξύ Εβραίων και Αράβων κατοίκων του.

Ενώ εντείνονται τα πυρά του πυροβολικού προς τον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της Χαμάς, άρματα και άλλα θωρακισμένα οχήματα συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του τείχους ασφαλείας, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 94 νέα κρούσματα σήμερα ( 44στην Αχαΐα - 15 στην Ηλεία, 15 στην Αρκαδία .)

Κορωνοϊός

 Μεγάλη μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  94 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων, οι  44 καταγράφονται στην Αχαΐα , 15 στην Ηλεία,15 στην Αρκαδία και 10 στην Αργολίδα. Επίσης μονοψήφια  νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν η Κορινθία, η Μεσσηνία και η Λακωνία.

Τριανταπέντε (35) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 15 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π. Ε. Αρκαδίας και  10 στην Π. Ε. Αργολίδας.

 Επίσης άλλα 59 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  13 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 94 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 23.820 ( 9.315 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα  Πέμπτη 13 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (44),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (7), Ηλείας (15), Αργολίδας (10), Αρκαδίας (15) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                10.561

Π.Ε. Κορινθίας            3.525

Π.Ε. Ηλείας                 2.376

Π.Ε. Αργολίδας           2.170

Π.Ε. Αρκαδίας            1.865

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.438     

Π.Ε. Λακωνίας              874

Κορωνοϊός 13/05: 2167 νέα κρούσματα ( 7 στην Κορινθία) -55 νεκροί -683 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασποράς.

 κρούσματα 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (13/05) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.167, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Στις 924 οι νέες μολύνεις κορωνοϊού στην Αττική, σήμερα. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 169 νέες μολύνσεις και στην Αιτωλοακαρνανία 127.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα:

 

Eurovision 2021: Πανδημία και πολιτική στην πρώτη γραμμή

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πέρσι είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Φέτος έχει μετατραπεί σε ένα επιδημιολογικό εργαστήριο. Ωστόσο, η Eurovision υπήρξε πάντα εργαστήριο πολιτικού ακτιβισμού και πεδίο εκπομπής πολιτικών μηνυμάτων, παρά τους αυστηρούς κανονισμούς. Από την διαμαρτυρία Χατζιδάκι – Κωχ για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο το 1976 ως τον φετινό αποκλεισμό της Λευκορωσίας, η πολιτική είναι παρούσα. Μπροστά και πίσω από τις κουίντες…

Φέτος, τα μάτια είναι στραμμένα στο πείραμα που επιχειρεί η ολλανδική κυβέρνηση: 3.500 θεατές με φυσική παρουσία σε κάθε μία από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Ρότερνταμ, αφού το 2019 την πρώτη θέση είχε καταλάβει η Ολλανδία.

Δύο συζητήσεις της διαΝΕΟσις στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum

  

Σήμερα 13/5 συζητάμε για την προσχολική αγωγή στην Ελλάδα και το Σάββατο 15/5 σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ συζητάμε για τις απόψεις Ελλήνων και Τούρκων για τις σχέσεις των δύο χωρών.

  Η διαΝΕΟσις για πέμπτη συνεχή χρονιά στηρίζει ως content partner το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει δύο συζητήσεις.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 13/5 στις 14:15 και αφορά στην προσχολική αγωγή στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί η πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το νέο πρόγραμμα λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών στη χώρα μας, η οποία πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση το προσεχές διάστημα. Η διαΝΕΟσις συνέβαλε στην προσπάθεια αυτή με ερευνητική ομάδα, η οποία συνεργάστηκε με την επιτροπή του Υπουργείου υπό το συντονισμό του καθηγητή του Yale Κώστα Μεγήρ. 

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΘΕΡΑΠΩΝ ΖΩΗΣ - (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ)

https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF.jpg  Γράφει ο

Γρηγόρης Κλαδούχος 

Η τοπική κοινωνία είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της; Πώς μπορεί, όταν αυτοί που διευθύνουν τα δημοτικά πράγματα υστερούν σε γνώση και θέληση; Πρώτος πόρος για μια κοινωνία είναι η ικανότητά της να ερμηνεύει, να αξιολογεί, να αποφασίζει μέσα από τους θεσμούς που έχει συγκροτήσει.

     Αφορμή για τα παρακάτω μου έδωσε μια ανακοίνωση του εκπροσώπου στο Δημοτικό Συμβούλιο και γιατρού Νώντα Κατσούλα. Ασχολήθηκε με το θέμα της ασφάλειας υγείας. Βέβαια οι άλλοι εκπρόσωποί μας ασχολήθηκαν λιγότερο… Για τα θέματα υγείας έχουν αναφυλαξία. Το θέμα επικινδυνότητα από τον λεγόμενο ΧΥΤΑ, στην πραγματικότητα έναν μολυσματικό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον