Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν επιτρέπει και σε κανέναν να την απειλεί - Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνες Γιάνσα

 Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά και δεν απειλείται 

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί. Απορρίπτει τις προκλήσεις γιατί έχει αυτοπεποίθηση στις συζητήσεις», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με τον Σλοβένο ομόλογό του, Γιάνες Γιάνσα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι χώρες μας μοιράζονται κοινές αξίες στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το θαλάσσιο μέτωπο της Σλοβενίας μπορεί να είναι μικρό αλλά ο ρόλος του μεγάλος. Στηρίζουμε την ένταξη της Σλοβενίας στη MED7», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνες Γιάνσα (Janez Janša).

Ελπιδοφόρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία

 Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 

Το ζήτημα σύγκρουσης πίστης – επιστήμης, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ο σεβασμός του Τζο Μπάιντεν προς τις θρησκείες βρέθηκαν στο πεδίο συζήτησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον διευθυντή της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Αλέξη Παπαχελά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης», δήλωσε ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σχετικά με τη διάσταση που έχει λάβει το εν λόγω θέμα εξαιτίας της πανδημίας.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Προφυλακιστέος ο 45χρονος που κακοποιούσε επί 5ετία την κόρη του

 Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, διατάχθηκε η προφυλάκιση του 45χρονου, πατέρα, που φέρεται να βίαζε την 17χρονη κόρη του,εδώ και πέντε χρόνια, απ’ την ηλικία των 12 ετών σε χωριό της Κορινθίας. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές της Τρίπολης.

Δυο τραυματίες σε τροχαίο ατυχημα στην ΝΕΟ Αθηνών - Πατρών στο ύψος της Λυκοποριάς

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή. 

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών Πατρών, στο ύψος της Λυκοποριάς.   Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Πάτρα για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 2 άτομα που απεγκλωβίστηκαν από σωστικά συνεργεία και  διακομίσθηκαν τραυματισμένα  στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 10/5-16/5 2021

  

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις επιδράσεις της ψηφιοποίησης στη δημόσια ζωή, στην ανάγκη άμβλυνσης της γραφειοκρατίας αλλά και στον αυξημένο κίνδυνο της παραπληροφόρησης μέσω του διαδικτύου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε., που διεξάγεται σήμερα διαδικτυακά με θέμα «Η ψηφιοποίηση και η μεταβαλλόμενη δημόσια σφαίρα – κίνδυνοι και ευκαιρίες για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία», υπό την προεδρία του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Τασούλας επεσήμανε στην ομιλία του πως «η έκρηξη της ψηφιακής δυνατότητας είναι ταυτόχρονα ευλογία και απειλή για τη Δημοκρατία».