Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Εγκαινιάστηκε η διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Αίγιο




Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια με προβλήματα, καθυστερήσεις, αλλαγές στις συμβάσεις και τις ανάδοχες εταιρείες κατασκευή του έργου, ακυρώσεις και αναβολές προκειμένου οι κάτοικοι των Δήμων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και  Αιγιαλείας, να δουν τις αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ να συνδέουν τις πόλεις και τα χωριά  τους. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει μια παλιά παροιμία... Πράγματι την Τρίτη το πολύπαθο όσο και αναζοωγόνο για τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Κορινθίας και  της Αιγιαλείας, έργο της κατασκευής της διπλής σιδηρογραμμικής γραμμής Κιάτο - Αίγιο, συνολικού μήκους 71 χιλιομέτρων, είναι πλέον πραγματικότητα. 
 Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

Έκτακτο – Κορωνοϊός 58 κρουσματα : 34 εισαγόμενα και επτά στη Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα



Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 58 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

Εικοσιοκτώ (28)  κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.
– έξι (6) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
– οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– επτά  (7)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
– δυο (2)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1)  κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
– ένα (1)  κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– ένα (1)  κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας,
– ένα (1)  κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3883, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.
1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χρίστος Δήμας | 365 ημέρες για την Έρευνα και την Καινοτομία *(+Βίντεο)

Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για την Έρευνα και την Καινοτομία. Στόχος μας είναι η αποτελεσματική σύνδεση της σπουδαίας, εγχώριας παραγόμενης έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δρομολογούμε πρωτοβουλίες που συνδυάζουν την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και την αξιοποίηση του εξαιρετικού ερευνητικού ταλέντου της χώρας.

Συνεχίζουμε..
»

Πράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.


Κόρινθος, 14 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου


Ένα κρίσιμο βήμα πραγματοποιήθηκε χθες, στην πορεία που οδηγεί στην πραγματοποίηση ενός κρίσιμου αναπτυξιακά και ιδιαίτερα αναμενόμενου έργου, του οδικού άξονα της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με συντριπτική πλειοψηφία, γνωμοδότησε θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του τμήματος Καλαμάτα - Ριζόμυλος, κατά την 7η τακτική του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.

Διακρίσεις με δύο χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια για το τμήμα στίβου του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 (3ος όμιλος).



Οι αθλητές και οι αθλήτριες του τμήματος  στίβου  του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου, στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (3ος όμιλος) για την κατηγορία Κ16 που έγινε στην Πάτρα 11 και 12 Ιουλίου 2020 διακρίθηκαν  και πάλι με δύο πρώτες θέσεις και τρεις τρίτες κατακτώντας δύο  χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια.  Επιδόσεις εξαιρετικά σημαντικές εάν λάβουμε υπόψη την αγωνιστική απραξία δύο μηνών λόγω της πανδημίας η οποία κράτησε τα παιδία για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικών  χώρων.
Συγκεκριμένα:

Ολοκληρώθηκε η έκδοση των Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας αποτελούν τη ναυαρχίδα των ιστορικών αρχείων που φυλάσσονται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, η οποία και επιμελείται της εκδόσεώς τους.
Η έκδοση άρχισε το 1855, όταν διευθυντής της Βιβλιοθήκης ήταν ο Γεώργιος Τερτσέτης. Διακόπηκε, ξανάρχισε τη δεκαετία του 1970 και συνέχισε έως τις μέρες μας.
Οι 25 τόμοι που καλύπτουν την περίοδο από τα χρόνια του Αγώνα έως και τον

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ - Πρόγραμμα θρησκευτικής εορτής

https://lh3.googleusercontent.com/JTidx0qyMP2EsysPZ-b_xUS3o3kYDg5Al38rLwcpBQ0m2UFuP_I8OO2YcRZzAUYP3CsTlbfhMU5ssP0J3utexi4g8olfc2VAjTdl9IpAgIDYMcC1E12pGC1y636aNj_oIwsbXXjlBrEqWGjXg5Z-rHkxZFTVwYFfzmCEA1avsz_HqPCv9rqBZWE1YnI6MXfaQQcZbaDdL-C7jr8m3S7qAId14W_YN7QUYRp6S29MG6l_ouhyhNozOxPKR5e6Nofd1S76t5ZTtVznaevs2sjBn0bHZIVKacqp117kJWf6VJUYRY7ZtYM--b-BwLOAg6oAbPaOQNnZjU_TCOi34Z6B2Qqts0X9UJ3lyQRRLPM86co9lU_aU29PE12N_xocPJMdJDYH44blpEGEc9dnBfihbnc_YPkJTwpVJ5TeW9DggA_dE-5NsKDQubeIduPRt3XioI_Ko82BhfZzTn41jiogf0dPJcC-ofYU-OYb_1lvHNiibgHyjKlK8kjGJ503u4E5rTqEpYMgV1mmCwAFnaso4-RjwleRw6t3IsybCR_-PqgoTAFiyBcF0gNLNKudaANt9QP3yuQR9GFfspjnIx5Zu0zNiZzUKswGh0skvqI2gg1huKJIZK7Iw_MgLyJ1uCRry_Og3Mq5vGhXdcn3yMT4yPDJ2ztHoGWldAyUufdHZxVeuopm0dY8veN0u_ytcjQ=w491-h654-no?authuser=0

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ : ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Κορινθία: Νέα δρομολόγια του τρένου στο Κιάτο-Αίγιο - ert.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                    Ξυλόκαστρο, 13.07.2020


Από τον Μάιο του 2020, ο Εμπορικός μας Σύλλογος, επικοινωνεί και καταθέτει, συγκεκριμένες δημιουργικές & καινοτόμες προτάσεις, προς την Διοίκηση της
ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουμε στις, γραπτές επικοινωνίες μας:


“Με μεγάλη χαρά αναμένουμε, τον επόμενο μήνα, την άφιξη του προαστιακού, ενός σύγχρονου και περιβαλλοντικά φιλικού, μεταφορικού μέσου σταθερής τροχιάς, στην πόλη μας.

Θέλουμε η άφιξη του, να συνδυαστεί με την τοπική μας ανάπτυξη, ιδίως τώρα

Πρωτοβουλία ΤΕΕ για την Αγία Σοφία – Επιστολή σε διεθνείς φορείς και ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής

Αγιά Σοφιά

Το μείζον ζήτημα της προστασίας της Αγίας Σοφίας, ως Μουσείου και Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναδεικνύει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ενημερώνοντας διεθνείς φορείς των μηχανικών και του τεχνικού κόσμου, στους οποίους συμμετέχει, ζητώντας και τη δική τους υποστήριξη.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, σε συνέχεια και της σχετικής δήλωσης της UNESCO, ζήτησε σήμερα από τις διοικήσεις διεθνών φορέων – οργανισμών των μηχανικών και του τεχνικού κόσμου να συνυπογράψουν κείμενο για την προστασία της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη διατήρηση του καθεστώτος

Εκτακτο: Αναδρομικά 11 μηνών σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους – Τι λέει η απόφαση του ΣτΕ


Αναδρομικά 11 μηνών ( Ιούνιος του 2015 μέχρι Μάιο του 2016) δικαιούνται οι συνταξιούχοι με βάση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου οι συνταξιούχοι που έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά θα πάρουν αναδρομικά που θα επιδικαστούν για τον καθένα με βάση τις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Το Αντάμωμα των "Τσελιγκάδων" Πελοποννήσου αναβάλλεται


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση



Το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «οι Τσελιγκάδες» με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία, απέναντι στα μέλη μας αλλά και στους φίλους του Συλλόγου, σας ενημερώνει ότι, λόγω των εξελίξεων σε σχέση με τον νέο κορωνοϊό COVID-19 και των οδηγιών/κατευθύνσεων που δίνονται από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το προγραμματισμένο καλοκαιρινό Αντάμωμά μας αναβάλλεται.
Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η συμμόρφωση όλων μας με τις οδηγίες κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και να περιορίσουμε τη νόσο. Στόχος όλων μας είναι η επαναφορά στην κανονική ζωή το συντομότερο δυνατόν.
Οι παλιοί λέγανε «θα περάσει και αυτό». Αυτό λέμε κι εμείς. Ευχόμαστε πολύ σύντομα αυτή η περιπέτεια να αποτελεί παρελθόν. Υγεία σε όλους, καλή δύναμη, υπομονή και αλληλεγγύη.!


Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου "Οι Τσελιγκάδες"

Μοναδικό ηχητικό: Έτσι ακούγονταν οι ψαλμωδίες στην Αγία Σοφία πριν 1.000 χρόνια – Έρευνα του Στάνφορντ [βίντεο]


Μετά από πολλά χρόνια ερευνών, αναλύσεων και μελετών το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ αναβίωσε τον τρόπο με τον οποίο ακούγονταν οι ψαλμωδίες στην Αγία Σοφία πριν από 1.000 χρόνια.

Η πανεπιστημιακή ομάδα μελέτησε την αρχιτεκτονική της Αγίας Σοφίας, την βυζαντινή ιστορία και μουσική και σε συνεργασία με την περίφημη Cappella Romana αναβίωσαν τον τρόπο με τον οποίο ακούγονταν οι ψαλμωδίες στην Αγία Σοφία.


Η Bissera Pentcheva, που διδάσκει στο τμήμα μεσαιωνικών σπουδών του Stanford και συνεχίζει έως σήμερα τις σχετικές έρευνες, σημειώνει ότι η εμπειρία αυτή δίνει την απίστευτη ευκαιρία να παρουσιαστεί μία έρευνα ως μια αισθητική πράξη. Η μελέτη και η εφαρμογή έγινε από το Center for Computer Research in Music and Acoustics του Πανεπιστημίου. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο μεγαλειώδες κενό που υπάρχει κάτω από τον τρούλο, λέει η Pentcheva. «Η Αγία Σοφία μας φέρνει σε επαφή με ένα παράδοξο: τον συνδυασμό της θολής σημειολογίας που παράγεται από το ηχητικό πεδίο και της κατάλυσης της μορφής που προκαλεί το φως και οι αντανακλάσεις, υπονοώντας ότι η θεϊκή γνώση μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο μερικώς και ασαφώς».
Η σπηλαιώδης ακουστική, αλλά και το μοναδικό φως που εισέρχεται και διαπερνά τον χώρο όπως σε κανένα άλλο κτίριο συνδιαμορφώνουν το αποτέλεσμα της ηχητικής και βιωματικής εμπειρίας, όπως φαίνεται και σε βίντεο που έχει ανεβάσει το Πανεπιστήμιο. Ο τρόπος που ο ήχος ακουμπά στις μαρμάρινες επιφάνειες και επιστρέφει καθορίζει το μοναδικό αυτό άκουσμα. Ο τρόπος που η φωνή αναπαράγεται, που με κάποιον τρόπο διαστέλλεται, αντανακλά τη μεταφυσική του χώρου, λένε όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη μεγάλη έρευνα. Άλλος ερευνητής σχολιάζει πως ένας τρόπος να καταλάβουν την ακουστική της Αγίας Σοφίας ήταν να σκάσουν ένα μπαλόνι μέσα στον ναό. Η ψηφιακή τεχνολογία είναι το μόνο μέσο για να ακούσουμε, να βιώσουμε έστω μέσω εξομοίωσης εκείνη την εμπειρία.
eleftherostypos.gr