Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είχε δοκάρι με τον Γκιγιέρμε, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη, αλλά έμεινε στο 0-0.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0: Αν δεν σκοράρεις...
Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά παρά το γεγονός πως ήταν ανώτερος στο γήπεδο δεν μπόρεσε να φύγει και με τους τρεις βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τους «κιτρινόμαυρους» συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση που έχουν δημιουργήσει στα εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε δοκάρι στο 62΄με τον Γκιγιέρμε, αλλά νωρίτερα ο Σα είχε σταματήσει τον Λιβάια σε τετ α τετ και είχε κρατήσει το μηδέν. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν στο Μαρούσι απέναντι σε μία ΑΕΚ που τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν μία διάθεση να μπουν στο γήπεδο δυνατά και να πιέσουν, αλλά το σκηνικό άλλαξε γρήγορα. Στο 4’ ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν έβγαλε κόντρα επίθεση με τον Μασούρα να περνάει μαγική μπαλιά στον Μπουχαλάκη, ο οποίος ήταν μόνος απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά με το κακό του πόδι, το δεξί, έκανε το σουτ και ο πορτιέρε των γηπεδούχων απέκρουσε.
Στο 9’ ο Ελ Αραμπί για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από τη σέντρα του Μασούρα. Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε ασφυκτική πίεση προς την άμυνα της ΑΕΚ με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Ο Καμαρά έκανε τρομερή δουλειά με το πρέσινγκ που ασκούσε, ενώ τον ακολουθούσαν και οι συμπαίκτες του. Βαλμπουενά και Μασούρας άλλαζαν συνεχώς θέσεις δημιουργώντας προβλήματα στους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός ακολουθούσε κατά γράμμα το πλάνο με όλους τους παίκτες να ανταποκρίνονται.
Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και ήταν φανερό πως δεν θα άντεχε πολύ σε αυτό το ρυθμό. Γι’ αυτό ο Καρέρα στο 31’ διόρθωσε το λάθος του και έβαλε στο παιχνίδι τον Ολιβέιρα αντί του Σιμάνσκι. 
Σκοπός του ήταν να κρατήσει λίγο πίσω τον Ολυμπιακό και να μπορέσει να πάρει τη μπάλα στα πόδια του. 
Ο Μάνταλος πέρασε στον άξονα, όμως, είναι αλήθεια πως δεν άλλαξαν πολλά. 
Σε όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός αν και ήταν η ομάδα που κυριαρχούσε στο γήπεδο και φαινόταν η διαφορά δυναμικότητας, δεν κατάφερνε να δημιουργήσει φάσεις. Είχε την υπεροχή, αλλά κάτι του έλειπε, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε τα πολλά κόρνερ που κέρδισε. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 47’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ για τον Λιβάια που βγήκε απέναντι από τον Σα αλλά ο πορτιέρε του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-0. Το ματς μετά από αυτή τη φάση απέκτησε άγρια ομορφιά με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίζουν δυνατά και την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση να μην περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στο 53’ η άμυνα του Ολυμπιακού αισθάνθηκε και πάλι τους γηπεδούχους αλλά το σουτ του Ολιβέιρα έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες αφυπνίστηκαν μετά από αυτές τις φάσεις και άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβάζουν στροφές και να πιέζουν ξανά.
Ο Ολυμπιακός πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα και στο 62 έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Βράνιες έδιωξε λανθασμένα σε έναν χώρο που ήταν μόνος του ο Γκιγιέρμε, αλλά αυτός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Το σκηνικό του αγώνα θύμιζε το πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο και να προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις από τα άκρα με σέντρες κυρίως του Βαλμπουενά. 
Ο Σιμόες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 85ο για σκληρό μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά. Έλειπε από τον Ολυμπιακό η τελική πάσα που θα άνοιγε την άμυνα της ΑΕΚ και θα του έδινε τη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Η ομάδα του Πειραιά έδειχνε στο γήπεδο πως ήταν καλύτερη και πατούσε πιο καλά στο γήπεδο, όμως δεν είχε το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για να έρθει το γκολ. Η ΑΕΚ είχε βάλει περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι της σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και οι Πειραιώτες δεν είχαν την έμπνευση που χρειαζόταν για να σκοράρουν. 
Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει από το ΟΑΚΑ αν και έδειξε πως ήταν καλύτερος και πως μπορούσε να κάνει το διπλό.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Σιμάνσκι (31’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Βέρντε (77’ Αλμπάνης), Λιβάια (89’ Σβάρνας), Μάνταλος
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (83’ Σουντανί), Βαλμπουενά (90’ Φορτούνης), Μασούρας (67’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

============
 

Αναλυτικά το προφίλ της 21ης αγωνιστικής:
Σάββατο (25/1)
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 0-2 (25' πεν. Χατζηγιοβάνης, 91' πεν. Μπουζούκης)
Κυριακή (26/1)
Ξάνθη – ΟΦΗ 2-2 (84', 91' Φοσέ - 38' πεν. 87' Φιγκεϊρέδο)
Πανιώνιος – Ατρόμητος 1-0 (76’ Σταυρόπουλος)
Παναιτωλικός – Άρης 2-0 (58', 73' Ρόσα)
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0
Δευτέρα (27/1)
ΠΑΟΚ-Βόλος (18:00)
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης (20:00)