Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Κοσμοσυροή στη Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67132037_10212729285300506_1584740544498630656_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQmbTPiQ2XBxZVsoVlDER9tBLsRkKEAc-LHXGai7HrfH5mO5waIeIwKJzrfG4WygjnQ&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=a15efee1717fb2bc25c664a5726fc9bc&oe=5DB53E22

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, πλήθος και νύχτα
Ένα από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιριού,  πραγματοποιείτε απόψε Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 20:30, στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας με τη συναυλία που δίνει υπό το φως της πανσελήνου,  ο Μάριος Φραγκούλης.                                                                                                 Ο χώρος του ιστορικού μνημείου της Αιγείρας, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ και ο οποίος έγινε επισκέψιμος για το κοινό τα τελευταία χρόνια, φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.
https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67410652_10212729285980523_1250158799684108288_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_oc=AQkdaVUjyTIIMY1ytPJaF_Tm3btoi8MNuOEHHnBec7T9Xr7u5JGQn13b0HjCuVp3S_I&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=443d52551148029072ae16d1d1052c0d&oe=5DA9584A

Απόψε έχει πανσέληνο και με το φως του φεγγαριού να φωτίζει το ιστορικό θέατρο, κάτω από τον βράχο της Εβροστίνας με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, το Δερβένι και απέναντι τα βουνά της Ρούμελης Παρνασσό και Ελικώνα , ο Μάριος Φραγκούλης, με την συμμετοχή της Μυρτώ Βασιλείου, προσκαλεί το κοινό για μια «βόλτα» στη «Γαλάζια Λίμνη» του, που είναι ο τίτλος της νέας του δισκογραφικής δουλειάς. Νέα τραγούδια υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου αλλά και αγαπημένα τραγούδια από το τεράστιο ρεπερτόριό του, ελληνικό και ξένο, συνθέτουν μια ιστορία με κινηματογραφική πλοκή που συναρπάσει το κοινό που κατέκλυσε το Αρχαίο θέατρο από τις γύρω .περιοχές 
 Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αντιδημαρχία Αιγείρας – Ακράτας, Τοπική Κοινότητα Αιγών, Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών – Βλοβοκάς «ο Βράχος», Φιλοπροοδευτικός και Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλοβοκάς «Η Ομόνοια». 
 Φωτογραφίες: Μαρία Οικονομοπούλου

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή



Σε πολύ καλό κλίμα έγινε, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας μετά τη νίκη της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε άλλους 24 Γενικούς Γραμματείς

 
 
Το απόγευμα της Τετάρτης, η κυβέρνηση  ανακοίνωσε τα ονόματα άλλων 24 Γενικών Γραμματέων.Ελάχιστες θέσεις ν’ απομένουν πλέον κενές και να είναι αυτές που αφορούν την Προεδρία της Κυβέρνησης.
Και η δεύτερη αυτή λίστα περιλαμβάνει αρκετά πρόσωπα – έκπληξη, τα οποία προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και το πολιτικό προσωπικό και όχι μόνο αυτό της ΝΔ, αλλά του ευρύτερου χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις του Γιώργου Καλαντζή στο υπουργείο Παιδείας (γ.γ. Θρησκευμάτων, ο οποίος διατέλεσε στενός συνεργάτης του Θόδωρου Πάγκαλου και γ.γ. στο ίδιο υπουργείο από το 2011), της Άννας Στρατινάκη στο υπουργείο Εργασίας (γ.γ. Εργασίας, απ’ όπου πέρασε ξανά την περίοδο 2011-2015), του Γιάννη Μαστρογεωργίου (γ.γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο οποίος διατέλεσε επικεφαλής του «Δικτύου» της Άννας Διαμαντοπούλου και το τελευταίο διάστημα ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ) και του Πάνου Αλεξανδρή (γ.γ. Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).
Στο υπουργείο Εσωτερικών καθήκοντα γενικού γραμματέα αναλαμβάνει ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης (πρώην δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού), ενώ γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής η Χριστιάννα Καλογήρου, έως πρότινος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Επίσης, γ.γ. Τουρισμού αναλαμβάνει ο Κώστας Λούλης, από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια των Κυλινδρόμυλων Λούλη.

Αναλυτικά, η σχετική λίστα έχει ως εξής:

50 χρονια απο την μυθικη αποστολη Ο Έλληνας που έζησε την κατάκτηση της Σελήνης στον «Ε.Τ.» – Περιγράφει τις ιστορικές στιγμές του «Απολλων 11»

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/07/apolollon-11-50-xronia-selini-500.jpg
«Από φύση μας εμείς οι άνθρωποι που κοιτάζουμε τον ουρανό είμαστε αισιόδοξοι. Αισιόδοξοι και ρομαντικοί. Δεν χάνουμε το ρομαντισμό μας επειδή γνωρίζουμε αυτά που υπάρχουν εκεί έξω, δεν χάνουμε το ρομαντισμό μας επειδή υπάρχει γνώση πίσω από τα μάτια μας.
Iσα ίσα ο ρομαντισμός αυτός μας δημιουργεί και την αισιοδοξία». Και με αυτόν το ρομαντισμό και ίσως και παιδικό ενθουσιασμό, ο καθηγητής Αστροφυσικής Διονύσης Σιμόπουλος, 50 χρόνια από τη στιγμή που το διαστημόπλοιο της αποστολής «Apollo 11» εκτοξεύεται προς τη Σελήνη,

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 περιοχές της χώρας απο την κακοκαιρία

Καιρός: Συναγερμός! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 περιοχές της χώρας
Μετά την χτεσινή (16.07.2019) επικαιροποιημένη έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων συνεπειών από την εκδήλωση των φαινομένων.
Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Παράλληλα εξέδωσε σχετικές ανακοινώσεις προς το κοινό συνοδευόμενες από τις απαραίτητες οδηγίες αυτοπροστασίας.
Σήμερα παράλληλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία αποφασίστηκε η εκ νέου ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και συνοδών φαινομένων, στις περιοχές όπου αυτά αναμένονταν να εκδηλωθούν.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές, οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο βρίσκονται στο νομό Κορινθίας, στη νότια Εύβοια και στις Σποράδες. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διασώσεις 9 ατόμων από 5 επιβατικά ΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, το ΠΣ κινητοποιήθηκε με 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 6 άτομα με μία σωστική λέμβο της 7ης ΕΜΑΚ.
Στις παραπάνω επιχειρήσεις συνέδραμαν ουσιαστικά οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας των οικείων Δήμων και Περιφερειών με μηχανήματα και προσωπικό, καθώς και οι τοπικές αστυνομικές Αρχές. Περαιτέρω και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) παρέμενε σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης συνδρομής.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τραυματισμών, ενώ ο μηχανισμός θα παραμείνει σε αυξημένη ετοιμότητα μέχρι και το πέρας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Ο καιρός των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει δεκάδες προβλήματα κάτι το οποίο οδήγησε την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 δημοτικές και τοπικές κοινότητες σε όλη τη χώρα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Λάρισας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ροδόπης και της Ξάνθης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την κακοκαιρία (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 10-11 και 14-07-2019.
Οι περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η Δημοτική Κοινότητα Τύρναβου, η Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου, η Τοπική Κοινότητα Δένδρων, η Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα και η Τοπική Κοινότητα Δελερίων της Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου και η Δημοτική Κοινότητα Ναυπακτίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η Δημοτική Ενότητα Μαρωνείας και Σαπών, η Δημοτική Ενότητα Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης και η Δημοτική Ενότητα Μύκης της Π.Ε. Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,

ΦΩΛΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Αρνητικό το πρώτο δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης στον κόσμο και θετικό στον πρεσβευτή των ΗΠΑ κ.Πάιατ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του. Πώς ο ελληνικός λαός ψήφισε Νέα Δημοκρατία κατά πλειοψηφία και βρέθηκε να κυβερνάται από άτομα εκτός αυτής είναι απορία. Επίσης ακόμα χειρότερα οι «business as usual» με τα νέα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Απόδοση ΕΝΦΙΑ στους δήμους, ΣΔΙΤ και ενίσχυση ρόλου των Επιτροπών των ΟΤΑ

Ως πυλώνα ανάπτυξης, επενδύσεων, στήριξης της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και εξυπηρέτησης των πολιτών, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τον  υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


ΣτΕ: Έκλεισε οριστικά την «πόρτα» για 13ο-14ο μισθό σε δημοσίους υπαλλήλους


Οι σύμβουλοι Επικρατείας «έκλεισαν οριστικά την πόρτα» στους δημοσίους υπαλλήλους ως προς τη  χορήγηση δώρων-επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειάς τους (13ος και 14ος μισθός), αφήνοντας στην άκρη τις αποφάσεις του Μισθοδικείου και ειδικά τις τελευταίες για τις μισθολογικές ωριμάνσεις και τα χρονοεπιδόματα των δικαστών και εισαγγελέων, όπως έλεγαν

Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής

Ορκίσθηκαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 11:00, οι βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Τη συνεδρίαση διηύθυνε ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του προσωρινού Προέδρου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου.
«Καλή δύναμη» ευχήθηκε στους 300 βουλευτές της 18ης Συνόδου της Βουλής ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία.

Αλιευτικός τουρισμός στον Κορινθιακό Κόλπο

 https://www.tornosnews.gr/files/alieutik_os_tourismos_433456077.jpg
Οι αλιείς τη στιγμή αυτή  στον Κορινθιακό Κόλπο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης  δεδομένης της μείωσης των ιχθυαποθεμάτων και της ταυτόχρονης πολυετούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. 
Ο Αλιευτικός τουρισμός είναι, όπως έχουν δείξει τα στοιχεία, ένα ισχυρό Αγροτικό προϊόν και από τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τα

Κατάθλιψη του καλοκαιριού με άγχος, αϋπνία, πονοκέφαλος, ζαλάδες. Διατροφή και άσκηση



Για μερικούς ανθρώπους το καλοκαίρι προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα. Το να νιώθει κανείς δυσφορία το καλοκαίρι συναντά την εξής επιπρόσθετη δυσκολία: υποτίθεται ότι σε όλους αρέσει το καλοκαίρι!
Τι συμβαίνει όμως όταν για κάποιον πρόκειται για μια περίοδο που επιφέρει ιδιαίτερα δύσκολα συναισθήματα;
Οι οικονομικές δυσκολίες ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση, κάνει τα καλοκαίρια να γίνονται πολύ ακριβά, με αυξημένα έξοδα λόγω διακοπών και μειωμένα έσοδα.
Αρκετοί άνθρωποι έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την ζέστη. Είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην αυξημένη θερμοκρασία ...................

Χρ.Δήμας: Δουλεύουμε για να γίνει η Ελλάδα κόμβος Έρευνας και Καινοτομίας


Στο ετήσιο συνέδριο του Economist μίλησε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στα δομικά προβλήματα της εθνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, τις προθέσεις της ΝΔ να εξαλειφθεί η υπερφορολόγηση και τα εμπόδια στην παραγωγή, ενώ υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ενότητας για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. την πρόθεση του να εργαστεί στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου του, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει κόμβος Έρευνας και Τεχνολογίας.
Αναλυτικά μερικά από τα σημεία της ομιλίας του κ. Δήμα:

"Πυρά" της απερχόμενης περιφερειακής αρχής κατα του Πελοπίδα Καλλίρη που αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας


                             
                                                            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Μετά την ανακοίνωση του ως Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, ο κύριος Πελοπίδας Καλλίρης  «θυμήθηκε» να υποβάλει παραίτηση στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , από την θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας .
Στην καθυστερημένη υποβολή παραίτησης (ώρα 7:00 μ.μ) ο κύριος Καλλίρης ανέφερε :
«Σας υποβάλω την παραίτηση μου  από τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας  ,ολοκληρώνοντας μια πορεία ευθύνης και συνέπειας απέναντι  στους συμπολίτες μου .»
Σχολιάζοντας  την πολιτική συμπεριφορά του κυρίου Καλλίρη κύκλοι της Περιφέρειας