Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Εκδήλωση στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δήμο Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης

Εκδήλωση στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου
Ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικοπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κάσσιο, παρευρέθη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου 2ης Ενότητας (ΠΕ70) ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, κ. Ζαχαρούλα Καραβά, και τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων του Ξυλοκάστρου, με θέμα
«ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ – Η αξία του παιδικού βιβλίου στη ζωή μικρών και μεγάλων»
Ο δήμαρχος μίλησε για τη σημασία του βιβλίου στη ζωή των παιδιών και πόσο σημαντικό είναι το να κατορθώσουμε να εμφυσήσουμε στα μικρά παιδιά τη φιλαναγνωσία. Δύσκολο εγχείρημα ομολογουμένως στην εποχή των πολλαπλών και καταιγιστικών ερεθισμάτων, που την προσοχή των μικρών παιδιών διεκδικούν καθημερινά η τηλεόραση, ο υπολογιστής και το τάμπλετ, και ο ελεύθερος χρόνος τους μοιράζεται ανάμεσα σε χρονοβόρες μετακινήσεις και αναρίθμητες εξωσχολικές δραστηριότητες και μαθήματα.
Τέτοιες εκδηλώσεις,που βασίζονται στη συνεργασία φορέων, σχολείων και γονιών, κρίνονται απαραίτητες αφού συμβάλλουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της τόνωσης του ενδιαφέροντος των παιδιών και των νέων για το βιβλίο.