Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

"H ευτυχία δεν είναι η απουσία της στενοχώριας"




“H ευτυχία δεν είναι η απουσία της στενοχώριας”

JHLGLJUGVLJHGLHGGHJKHJKGHGJJHKGHJGK.jpg
Aπό τους αρχαίους Έλληνες και τους Βουδιστές μέχρι τους φιλοσόφους και τους πολιτικούς, οι στοχαστές έχουν αναζητήσει το νόημα της ευτυχίας. Τα τελευταία χρόνια, οι ψυχολόγοι έχουν σημαντικά συνεισφέρει σ’ αυτήν τη συζήτηση, με εμπειρικά δεδομένα και μετρήσεις,
συμπεριφορικές ερμηνείες και ορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα 

Πως εκδηλώνεται η κατάθλιψη στους άνδρες

aSDFRfsdffff.jpg
Η κατάθλιψη είναι πολύ συνηθισμένη και την εκδηλώνουν άτομα και των δύο φύλων. Ωστόσο τα συμπτώματά της στους άνδρες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι στις γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα 

Σπασμένη μύτη: Πότε μπορώ να αθληθώ ξανά;

sdafdffsdffsdccccccc.jpg
Πάρα πολύ συχνοί είναι οι ρινικοί τραυματισμοί κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Ιδιαίτερα επιρρεπείς σε τέτοιους είδους κακώσεις είναι όσοι ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα συχνής επαφής που παίζονται με μπάλες, όπως μπάσκετ και ποδόσφαιρο, καθώς και αυτοί που κάνουν σπορ που απαιτούν έντονη σωματική αντιπαράθεση, όπως πολεμικές τέχνες (και κυρίως το kickboxing), πάλη και πυγμαχία.

Διαβάστε περισσότερα 

Πέτρες στα νεφρά: Πως να αποφύγετε την υποτροπή

DSFGHSDFHDFGHDFGHDFGFGD.jpg
Σταθερή αύξηση του αριθμού των περιστατικών νεφρολιθίασης παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες και οι λόγοι, αν και ασαφείς, αφορούν κυρίως αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα 

Απαραίτητη η σωστή επιλογή προβιοτικών σκευασμάτων

sdagfEFFdfdsfefrffffwefcASDFdsafcWE.jpg
Εκατοντάδες κλινικές μελέτες υψηλού κύρους έχουν αποδείξει κατά καιρούς τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τη χορήγηση των κατάλληλων προβιοτικών σκευασμάτων. Από τα πιο καλά διερευνημένα οφέλη των προβιοτικών είναι αυτό της μείωσης της συχνότητας εμφάνισης διάρροιας από αντιβιοτικά, όταν συγχορηγούνται με αυτά.

Διαβάστε περισσότερα 

Καταστροφικός ο συνδυασμός της γήρανσης του πληθυσμου και της υπογεννητικότητας στη χώρα μας

WERT1.jpg
Από δυσοίωνα έως και αρκετά ανησυχητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Τα συστηματικά χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής μετασχηματίζουν τη σύνθεση της ηλικιακής πυραμίδας.

Διαβάστε περισσότερα 

10 σημάδια ότι μπορεί να σου λείπει βιταμίνη D

AFDSGASDGFADVASDFGFFFFFDDDDDDDDDDDDDDDDDDD.jpg
Τα τελευταία χρόνια πλήθος επιστημονικών μελετών υπογραμμίζουν το σημαντικότατο ρόλο της βιταμίνης D στη συνολική υγεία του οργανισμού μας. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, αν κάποιος έχει ανεπάρκεια της βιταμίνης D σίγουρα θα έχει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες παθήσεις, και θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό του σχετικά με την αποκατάσταση της, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Διαβάστε περισσότερα 

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ: Κύκλος δωρεάν ομιλιών με θέμα τη σχέση γονέων & παιδιού

Sdfgadsfdasdfdfdf.jpg
Η Ευρωκλινική Παίδων διοργανώνει δωρεάν συνεδρίες – ομάδες γονέων με σκοπό να προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να αναπτύξουν καλύτερες γέφυρες επικοινωνίας με τα παιδιά τους και να αποκτήσουν πιο υγιείς και δυνατές σχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα 

Οι χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος τώρα, αλλά μπορεί να σας βλάψει στο μέλλον

afgafvvvasddfvcvsdfv.jpg
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου σε νεαρή ηλικία. Οι φυτικές τροφές μπορεί να είναι καλύτερες.

Διαβάστε περισσότερα 

Μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας για τους ηλικιωμένους που καπνίζουν!

dsfgFFdffdffd.jpg
Οι ηλικιωμένοι καπνιστές, χωρίς ορατά σημάδια καρδιοπάθειας, είναι πιθανότερο, σε σχέση με τους καπνιστές και τους πρώην καπνιστές, να έχουν καρδιά με πιο παχιά τοιχώματα και με μειωμένη ικανότητα άντλησης αίματος, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr