Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Έρευνα: Καρκινογόνα χημικά περιέχει η σκόνη των σπιτιών...stogiatro.gr


 logo newsletter

 

Έρευνα: Καρκινογόνα χημικά περιέχει η σκόνη των σπιτιών


karhimstogia.jpgΗ σκόνη των σπιτιών μας περιέχει ένα κοκτέιλ τοξικών χημικών που σχετίζονται με πολυάριθμα προβλήματα υγείας, από την υπογονιμότητα έως τον καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.


Διαβάστε περισσότερα

Πώς η τηλεόραση μειώνει τις πιθανότητες να κάνετε παιδί


tileorasistogia.jpgΠρόσφατη μελέτη από τη Δανία διαπίστωσε ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα σπερματοζωάρια, επηρεάζοντας αρνητικά τις πιθανότητες για τεκνοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα

Μπασκόζος:Τα παιδιά κινδυνεύουν από την άρνηση εμβολιασμού και όχι από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία


mpaskozosΧωρίς καμιά πραγματική βάση και εκτός κάθε μέτρου είναι ο θόρυβος που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διατρέχει η υγεία των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο από την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά-πρόσφυγες στα σχολεία, σύμφωνα με δελτίο τύπου, που εξέδωσε το Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν εξετάσεις για άπορους-ανασφάλιστους, στην Ήπειρο, τον Οκτώβριο


stogiamedex.jpgΣε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, καθίσταται επιτακτική η κοινωνική ένταξη και η ισότιμη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη των ευάλωτων πληθυσμών. Με αυτό το δεδομένο και στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους», προγραμματίστηκε ιατρική παρέμβαση, τον Οκτώβριο, σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου.

Διαβάστε περισσότερα

15ο Ετησιο Συνεδριο Healthworld


hw2016.jpgTο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 15Ο Ετησιο Συνεδριο Healthworld, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 20-21 Σεπτεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ. Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα

Clarigo της Science Labs:1o βραβείο για τον Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο στα Healthcare Business Awards:


hastogia.jpgΣτις μέρες μας τα ζευγάρια που πρόκειται να αποκτήσουν παιδί και θέλουν να γνωρίζουν για τη γενετική του ακεραιότητα - όσο αυτό είναι δυνατό με την πρόοδο της Μοριακής Γενετικής Επιστήμης - μπορούν να προβούν σε ανάλυση του DNA του εμβρύου τους.

Διαβάστε περισσότερα

Σήψη: Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου που οδηγεί αιφνιδίως στο θάνατο. Προβλήματα στη διάγνωση και τη θεραπεία


ststogia.jpgΕνώ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη ιστών, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο, στα πρώτα στάδια η σήψη συχνά συγχέεται με άλλες παθήσεις και τα συμπτώματά της αγνοούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Πόνος στην κοιλιά: Πού μπορεί να οφείλεται, ανάλογα με το σημείο. Πότε να απευθυνθείτε σε γιατρό


ponow_stin_koilia.jpgΟ πόνος στην κοιλιά είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα που εμφανίζουν οι άνθρωποι και ανάλογα με το σημείο στο οποίο εντοπίζεται, μπορεί να οφείλεται και σε διαφορετική αιτία.

Διαβάστε περισσότερα

Συναυλία με την Ανδριάννα Μπάμπαλη για το διαβήτη-Δωρεάν είσοδος


babali_andriana_stogia.jpgΗ ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη»  σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου,  παρουσιάζουν την Ανδριάννα Μπαμπαλη σε μια μελωδική συναυλία, αφιερωμένη στην Ενημέρωση, την Πρόληψη και την Ευαισθητοποίηση των πολιτών  για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» στο Άλσος  Περιστερίου, απο τις 7 μ.μ. το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα

35ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής


panevriopaiko_ofthalmikis.jpgΡεκόρ συμμετοχής αναμένεται στο 35ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15-17 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα φάσης ΙΙΙ καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του BAF312 σε ασθενείς με δευτεροπαθώς προϊούσα σκλήρυνση κατά πλάκας


skpstogia.jpgΗ εταιρεία Novartis ανακοίνωσε ότι η μελέτη φάσης III EXPAND για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του από του στόματος, άπαξ ημερησίως λαμβανόμενου BAF312 (siponimod) στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (SPMS) πέτυχε το κύριο καταληκτικό σημείο της μείωσης του κινδύνου εξέλιξης της αναπηρίας, συγκριτικά με το εικονικό φάρμακο.

Διαβάστε περισσότερα

H ELPEN στήριξε την Εκπαιδευτική Διημερίδα του ΣΥΦΑΚ


elpen_giatros.jpgΓια 4η συνεχόμενη χρονιά, Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN και το τμήμα Consumer Health Care, υποστήριξε την 4η Διημερίδα με θέμα «Το φαρμακείο στην Υγεία και την Ομορφιά. Παρόν και Μέλλον», που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων.

Διαβάστε περισσότερα