Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Προέλαση Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις δύο μήνες πριν τις εκλογές - Πέρασε μπροστά με 5 μονάδες!


 του Πάνου Σπαγόπουλου
Αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της υποψήφιας των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα Χίλαρι Κλίντον στις 11 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν οι Los Angeles Times σε συνεργασία με το USC Dornsife ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλτ Τράμπ προηγείται με 5 μονάδες της Χ.Κλίντον.
Πιο συγκεκριμένα ο Ντ. Τράμπ συγκεντρώνει 46,7% και η Χ.Κλίντον μετά βίας αγγίζει το 42%.

Τα αποτελέσματα είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει εμφανίσει ο Ντόναλτ Τράμπ από τις 30 Ιουλίου όταν μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων είχε βραχεία κεφαλή σε σχέση με το ποσοστό της Κλιντον, διαφορά όμως που εξανεμίστηκε γρήγορα μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών.
Ο Τραμπ τώρα εμφανίζεται να έχει αυξήσει το ποσοστό του κατά τουλάχιστον 6,1% μετά την 11η Σεπτεμβρίου όταν η Χ.Κλίντον κατέρρευσε στη διάρκεια της τελετής για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης και το σημαντικότερο όταν το επιτελείο της απέτυχε να δώσει μια πειστική απάντηση για την κατάσταση τηε υγείας της.
Το δείγμα της έρευνας αφορά 2,550 ερωτηθέντες με περίπου 500 άτομα να ερωτούνταν κάθε ημέρα ενώ αυτό είχε ξεκινήσει μετά της 11 Σεπτεμβρίου.
Παρόλα αυτά στο στρατόπεδο του ρεμπουπλικανού υποψήφιου δεν εφησυχάζουν. Αν και ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος έχει φανερό ρεύμα εντούτοις τα αμερικανικά ΜΜΕ ασχολούνται με την αδυναμία του υποψήφιου αντιπροέδρου του Τραμπ του κυβερνήτη της Ιντιάνα Mike Pence να αποκαλέσει «αξιοθρήνητο» τον ηγέτη της ΚΚΚ David Duke..
Δείτε την έρευνα εδώ: 
 pronews.gr