Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αρειος Πάγος: Ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών στον Ντογιάκο

dogiakos.14.9.708

«Μπλόκο» στην υποψηφιότητα του Ισίδωρου Ντογιάκου στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου για την διοίκηση της Εισαγγελίας Εφετών, έβαλε σύμφωνα με πληροφορίες το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, τιμωρώντας τον κ. Ντογιάκο με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.
Αφορμή, η σύγκληση της ολομέλειας των Εφετών πριν από αρκετούς μήνες από τον κ. Ντογιάκο, με θέμα «την εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών».
Η ολομέλεια είχε συγκληθεί μετά την απόφαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου να κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της κ. Τσατάνη και του κ. Ντογιάκου για τον τρόπο επιλογής του δεύτερου στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών.
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό είχε επιβάλλει στον κ. Ντογιάκο την ποινή της επίπληξης, ωστόσο μετά την έφεση που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, το θέμα Ντογιάκου επανήλθε στο δευτεροβάθμιο όργανο, το οποίο και επέβαλλε βαρύτερη ποινή, η οποία πλέον μπλοκάρει την συμμετοχή στου στις επικείμενες εκλογές.

Arouraios.gr