Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Γιουσέιν Μπολτ Είναι ανίκητος! Ο τεράστιος νικητής των 100μ.Η χρυσή “αστραπή” των σπριντ! Έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες


 Είναι ο αθλητής του αιώνα στον στίβο και θα έχανε μόνο αν δεν έτρεχε! Όταν... καλπάζει ο Γιουσέιν Μπολτ, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές δεν ξέρουν πως έχουν ελπίδα.
Είναι ο σούπερ σταρ των σπριντ και φρόντισε να το αποδείξει για μία ακόμη φορά. Ο Γιουσέιν Μπολτ, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην εκκίνηση, κατάφερε να κερδίσει στον τελικό των 100μ με 9.81 και να γίνει ο πρώτος αθλητής που κερδίζει τρία χρυσά μετάλλια σε συνεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Τζαμαϊκανός αθλητής κατάφερε να νικήσει τόσο τον Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) που είχε έρθει στο Ρίο με την καλύτερη εφετινή επίδοση (9.80) και τερμάτισε σε 9.89, όσο και τον Καναδό Αντρέ ντε Γκράσε που πήρε το χάλκινο με 9.91 και να φθάσει συνολικά τα 7 χρυσά μετάλλια που έχει στην κατοχή του στη διοργάνωση.

Στόχος του είναι, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει να κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια ώστε να ισοφαρίσει δύο άλλες μεγάλες μορφές του παγκόσμιου στίβου, τον Πάαβο Νούρμι (Φινλανδία) και τον Καρλ Λιούις (ΗΠΑ). Με εξαίρεση το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού (Νότια Κορέα) το 2011 όπου είχε αποκλειστεί στα 100μ για άκυρη εκκίνηση, ο Μπολτ έχει κερδίσει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε από το 2008 μέχρι σήμερα.
“Αυτό γίνεται γιατί προπονούμαστε για να το πετύχουμε. Σας είπα παιδιά ότι ήμουν έτοιμος να τα καταφέρω. Κάντε υπομονή, δύο ακόμη μετάλλια έμειναν”, δήλωσε ο 29χρονος Μπολτ στους δημοσιογράφους. “Κάποιος είπε ότι μπορώ να γίνω αθάνατος. Δύο ακόμη μετάλλια να κατακτήσω και θα το προσυπογράψω: Αθάνατος”, πρόσθεσε, θέλοντας να κάνει σαφές τι σημαίνει για τον ίδιο να φθάσει στην κορυφή, δίπλα στους άλλους δύο θρύλους του κλασικού αθλητισμού.

Η ιστορία τον... χαιρετά σαν τον καλύτερο όλων των εποχών. “Αυτό είναι για εσένα Τζαμάικα, σηκωθείτε... αυτό είναι για το λαό μου,” τόνισε. “Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι έβγαλα τα παπούτσια μου .. Θέλω να τα κρατήσω. Αλλά δεν θα φύγω εντελώς. ;Eχω κερδίσει ό, τι μπορούσα και ήθελα να κερδίσω. Όταν μπήκα στο γήπεδο ένιωσα τα πόδια μου να έτρεμαν. Όμως οι φίλαθλοι μου έδωσαν μια απίστευτη υποστήριξη ... ,” πρόσθεσε.
Να αναφέρουμε πως στην Τζαμάικα έγινε ο... κακός χαμός. Γιγαντοοθόνες είχαν στηθεί τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας Κίνγκστον, όσο και σε πλατείες άλλων πόλεων, ώστε οι Τζαμαϊκανοί να παρακολουθήσουν την κούρσα της μιας ανάσας. Με τον τερματισμό του Μπολτ ήρθαν και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί...
Ο Μπολτ έφτασε τα 7 χρυσά συνολικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν σταματάει εκεί. Ακολουθούν τα 200 μέτρα και η σκυταλοδρομία των 4Χ100 με στόχο φυσικά να φτάσει τα 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.