Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Επίσημη Έναρξη Αγώνων Άμμου 1ο διεθνές φιλικό Εθνικής Ελλάδας-Ρουμανίας





Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Έναρξη των Καλοκαιρινών Αγώνων Άμμου χθες, Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 19:00 στο άκρως εντυπωσιακό νέο γήπεδο άμμου, σ’ έναν ιδανικό χώρο στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου.
Το καλωσόρισμα  στους προσκεκλημένους έκανε η πρόεδρος της Δ.Κ. κα Σπυριδούλα Καραπανάγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σεβαστοί ιερείς του τόπου μας, ο βουλευτής κ. Χρίστος Δήμας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο υποδιοικητής του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου, ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κος Δημήτρης Σκούρας, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κος Δημήτρης Δούσκας, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι Αρχηγοί της Μειοψηφίας, οι Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου που θέλησε να στηρίξει και να εμψυχώσει την Εθνική μας ομάδα.

Έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοιν. Υπηρεσιών κ. Μάνο Αλογογιάννη,  το Δημάρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και ακολούθησαν οι ομιλίες των κ. Κώστα Μιχόπουλου και κ. Δημήτρη Σκούρα.
            Ο δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στη σύζυγο  του αείμνηστου Γεώργιου Τριανταφύλλου, πρωτεργάτη στην δημιουργία της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, καθώς και στον ξυλοκαστρίτη αθλητή της Εθνικής Ομάδας Beach Soccer Μιχάλη Καφαντάρη.
            Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Μαζαράκη, και τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Beach Volley και Beach Tennis.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν η είσοδος των μικρών εθελοντών στο γήπεδο που κρατούσαν στα χέρια τους τις σημαίες των αγωνιζόμενων ομάδων Ελλάδας και Ρουμανίας και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Οι ομάδες καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και την παρουσίασή τους.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος του 1ο Διεθνούς Φιλικού Beach Soccer Ελλάδας-Ρουμανίας, όμορφες και συναρπαστικές φάσεις απόλαυσαν οι θεατές, στα 4 ημίχρονα του αγώνα, που έληξε με ισόπαλο σκορ (5-5). Στην τρίλεπτη παράταση που ακολούθησε δεν αναδείχθηκε νικητής και περάσαμε στη φάση των πέναλτι όπου η Εθνική μας ηττήθηκε 2-3.
Ένα μεγάλο μπράβο, στους ακούραστους και πρόθυμους μικρούς εθελοντές ball boys και girls, θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς που με την πολύ σημαντική στήριξή τους βοηθούν να ρυθμιστούν επιτυχώς αρκετές δυσκολίες της απαιτητικής αυτής διοργάνωσης, στα χορευτικά τμήματα της Σχολής Χορού κας Χριστίνας Βήχου, για την όμορφη νότα της βραδιάς και σ’ όλους όσους εργάστηκαν και θα συνεχίζουν να εργάζονται για την άρτια διεξαγωγή των καλοκαιρινών εκδηλώσεων άμμου.