Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Οι Πορτογάλοι την... πάτησαν από τους πρωτάρηδες ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ 1-1


Οι Πορτογάλοι την... πάτησαν από τους πρωτάρηδες
Η Ισλανδία συνδύασε την παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση Euro με μια σπουδαία εμφάνιση και ένα μεγάλο σε σημασία αποτέλεσμα απέναντι στη φιλόδοξη Πορτογαλία, 1-1, στον αγώνα που έκλεισε την πρώτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης
Το παιχνίδι στο «Ζοφρουά Γκισάρ» του Σεντ Ετιέν ήταν από τα πλέον ενδιαφέροντα, με το πέρας της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Η Ισλανδία, το πιο μικρό έθνος (332.000 περίπου κάτοικοι) που μετέχει στη διοργάνωση, όρθωσε ανάστημα στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, που υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος θεωρείται ένα από τα πλέον δυνατά εθνικά συγκροτήματα.
Η Πορτογαλία είχε τις πιο πολλές ευκαιρίες, και μαζί τη δυνατότητα να καθαρίσει το παιχνίδι, όμως αυτό που μένει είναι η αντίδραση της Ισλανδίας, ενός συγκροτήματος που εντυπωσίασε στα προκριματικά και δείχνει πως θα αποτελέσει σκληρό αντίπαλο.
Η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, αλλά δεν κατάφεραν με τη συνταγή του Φερνάντο Σάντος να κρατήσουν τη νίκη.
Ο Νάνι (πολυτιμότερος στον αγώνα) ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, μετά τον συνδυασμό των Αντρέ Γκόμες και Βιερίνια, και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 στο 31', πετυχαίνοντας παράλληλα και το 600ό συνολικά γκολ στην ιστορία των Euro
Οι Ισλανδοί παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι στο 2ο ημίχρονο να παλέψουν ακόμα περισσότερο το παιχνίδι.
Και στο 50' αιφνιδίασαν τους Πορτογάλους: Κακή αντίδραση από την πορτογαλική άμυνα, ο Μπίρκιρ Μπιάρνασον βρέθηκε στην πλάτη του Βιερίνια και ισοφάρισε 1-1.
Στη συνέχεια οι Ισλανδοί άντεξαν αμυντικά και ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον, λίγο έλειψε στο 85' να φέρει τα πάνω κάτω.
Οσον αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έπιασε τον Φίγκο στις 127 συμμετοχές, αλλά όπως ο Ιμπραϊμοβιτς, έχασε την πρώτη ευκαιρία να γίνει ο μοναδικός παίκτης που θα έχει σκοράρει σε τέσσερα σερί Euro.
Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Ρικάρντο Καρβάλιο, Πέπε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο (76' Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (84' Εντερ), Ζοάο Μοουτίνιο (71' Σάντσες), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ισλανδία (Λάγκερμπακ/Χάλγκρισμον): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (90' Ε. Μπιάναρσον), Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον, Σίγκτορσον (81' Φινμπόγκασον).