Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

13η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών - Ξυλόκαστρο 2015 Aerial Video!


Κομισιόν: «Ρεαλιστικός» ο στόχος της εκταμίευσης εντός προθεσμίας

Κομισιόν: «Ρεαλιστικός»  ο στόχος της εκταμίευσης εντός προθεσμίαςΑύριο, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων. Ποιος ο στόχος της κυβέρνησης, μέχρι πότε θέλει να ψηφιστεί η συμφωνία και ποια τα «αγκάθια». Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις για τη συμφωνία, συνεχίζονται: Ο Π. Λαφαζάνης προτρέπει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν «το νέο μνημόνιο», το ΚΚΕ εξαπολύει νέα επίθεση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά επιτυχή συμφωνία. Ως «φιλόδοξο»» αλλά «ρεαλιστικό χαρακτήρισε η Κομισιόν τον στόχο να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εκταμίευση από τον ESM πριν τις 20 Αυγούστου. Αναλυτικά, τι είπε η εκπρόσωπός της...
eklogika.gr

«Τρελές» οι απαιτήσεις για το ασφαλιστικό! - Βρούτσης: Καταστρέφετε τα Ταμεία

 «Τρελές» οι απαιτήσεις για το ασφαλιστικό! - Βρούτσης: Καταστρέφετε τα Ταμεία Ευθύνες στην κυβέρνηση για μείωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, επιρρίπτει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με ερώτηση στη Βουλή. Στο μεταξύ, ο Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς, επικαλούμενος παραδείγματα, χαρακτηρίζει «παραλογισμό» και «τρέλα» τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό και ειδικότερα το συνταξιοδοτικό. Ταυτόχρονα, τα «χώνει» στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση...
eklogiksa.gr

Κλειστή για 10 μέρες από τις 6 Αυγούστου, θα μείνει η Βουλή

 
 Κλειστή θα μείνει για 10 μέρες η Βουλή και συγκεκριμένα από τις 6 ως και τις 16 Αυγούστου. Η σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ελήφθη έπειτα από εισήγηση του πρωθυπουργού «χάριν ανάπαυσης» υπουργών και βουλευτών, όπως αναφέρεται.

Πρόταση βόμβα Κουρουμπλή: Υποχρεωτικό τσεκ-απ, αλλιώς συμμετοχή 50% στα έξοδα της θεραπείας

Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιφυλάσσοντας τσουχτερό penalty στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.
Με τις εξετάσεις αυτές-που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα (που θα καθοριστεί βάσει των επιστημονικών οδηγιών)-επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας.
Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.
Όπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εφημερίδα, η πρόληψη του καρκίνου πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών-κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα.
“Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά την υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα”, λέει ο κ. Κουρουμπλής.
Και συνεχίζει: “Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν”.
Η ποινή για την οποία μιλά ο υπουργός είναι δυσβάσταχτη, καθώς υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο αμελής πολίτης το 50% του κόστους της νόσου. Σημειώνεται πως η θεραπεία του καρκίνου ανέρχεται σε… χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και κανένας ασθενής δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιου είδους εξωφρενικά ποσά από τη τσέπη του-ειδικά στην μνημονιακή Ελλάδα.
Πηγή: news247.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις 11.45, με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.
Ακολούθως, στις 12.30, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη Βουλή.   

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν και θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης τους τελευταίους έξι μήνες



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή, για δεύτερη μέρα, τεράστια πτώση των τραπεζικών μετοχών σε συνδυασμό με το πρόσφατο κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, αυξάνει κατά πολύ το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Τόσο της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης που έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία και των οποίων η αξία των μετοχών που κατέχει το κράτος έχει σχεδόν μηδενιστεί, όσο και της καινούργιας ανακεφαλαιοποίησης που σήμερα συζητά η Κυβέρνηση με τους εταίρους και η οποία καθίσταται αναγκαία εξ αιτίας της ανευθυνότητας της παρούσας Κυβέρνησης.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν και θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης τους τελευταίους έξι μήνες».

Σύρος: Δεν πίστευε στα μάτια του όταν πήγε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο του


Σύρος: Δεν πίστευε στα μάτια του όταν πήγε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο τουΗ νέα μόδα...να αδειάζουν την βενζίνη από τα ρεζερβουάρ φαίνεται ότι κυκλοφορήσει και στην Σύρο. Σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν στο Cyclades24.gr το βράδυ της Δευτέρας, δράστες "χτύπησαν" στο παρκινγκ της Δόξας γύρω στις 11.30 το βράδυ, παραβιάζοντας την τάπα του ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου και αδειάζοντας του την βενζίνη, με τη μέθοδο της αναρρόφησης.
Ναι καλά διαβάζεται, μέχρι τη βενζίνη από τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων έχουν βάλει στο μάτι επιτήδειοι, καθώς η τιμή του καυσίμου είναι πλέον πανάκριβη... Το φαινόμενο της κλοπής των καυσίμων είναι εξαιρετικά εκτεταμένο στους χώρους στάθμευσης σε όλη την Ελλάδα και πλέον κάνει την εμφάνισή του και στο νησί μας. 
Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του  ΙΧ οχήματος δεν πίστευε στα μάτια του ,όταν επέστρεφε από την βόλτα του, όταν διαπίστωσε ότι του είχαν κλέψει την βενζίνη, όταν πήγε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο του.
 
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας δεν είναι η πρώτη φορά που  γίνεται παρόμοιο περιστατικό καθώς οι καταγγελίες στο site μας πληθαίνουν για κλοπή βενζίνης τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις μηχανές ,Καθώς επίσης και σε διάφορα εξαρτήματα ,με αποτέλεσμα να  έχουν γίνει ο ''φόβος και ο τρόμος''. Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν για περιστατικά που συμβαίνουν τόσο σε συνοικίες  στην Ερμούπολη (Ξηρόκαμπο, Βροντάδο) όσο και στα χωριά.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων βρίσκονται σε αδιέξοδο, γιατί ενώ έχουν πάρει τα μέτρα τους για να αποτρέψουν τις κλοπές τα έχουν θωρακίσει με συναγερμούς και άλλα αντικλεπτικά συστήματα, βρίσκονται αντιμέτωποι με ομάδες διαρρηκτών που στοχεύουν σε ρεζερβουάρ και σε εξαρτήματα. 

Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στη συζήτηση του ΠεΣυ για την πώληση του δημόσιου ακίνητου στην παραλία ‘Σταμπάριζα’ της Ερμιονίδας.



http://www.serrestv.gr/tv/uploads/articles/59333f49.jpg
«Από την Καραθώνα στην Ελαφόνησο και από τη Γιάλοβα στην Παχιά Άμμο Λακωνίας, οι νεοφιλελεύθεροι ‘μεσίτες’ γεμίζουν τον τόπο με πωλητήρια και εκποιούν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία.
    Η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρακολουθεί τις σελίδες ‘αγγελιών’ του ΤΑΙΠΕΔ να ανανεώνονται κάθε μέρα, να προστίθενται σε αυτές οι ομορφότερες παραλίες του τόπου μας και επιβραβεύει ένα νεοφιλελεύθερο ‘αναπτυξιακό όραμα’.
    Οι  όμορφες παραλίες που οι Πελοποννήσιοι απολάμβαναν από γενιά σε γενιά, δωρίζονται  τώρα στους σύγχρονους μαυρογιαλούρους  για ‘επενδύσεις πάνω από το κύμα’. Σύμμαχός τους οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για την χωροταξία: τσιμέντο, βίλες και υπερπολυτελή συγκροτήματα παντού»
   Το παραπάνω απόσπασμα είναι από ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Πε.Συ. Πελοποννήσου, της Πελοπόννησος Πρώτα, δική σας δηλ. αγαπητοί συνάδελφοι πριν 15 μήνες  στις 10 Απρίλη του 2014. Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν θα επιτρέψουν να ξεπουληθεί ο τόπος τους. Θα ανατρέψουν τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς  της κυβέρνησης και του ‘Συστήματος Τατούλη’.  Όμως στις 25 Γενάρη ο λαός και η νεολαία με μεγάλες προσμονές και αυταπάτες, υποτίθεται ότι ανέτρεψε τους ‘νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς’   που γλαφυρά περιγράφονται παραπάνω, ανέδειξε αριστερή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΑΖΑ – ΑΝΕΛ, για να συνεχιστεί όπως αποδεικνύεται από τα δικά σας έργα και έγγραφα η ίδια πορεία και μάλιστα από δω και πέρα με την στήριξη σύσσωμης της αστικής τάξης και των κομμάτων της.
   Έρχεται αυτή η εισήγηση πάλι από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προϊστατο μέχρι χθες ο αριστερός υπουργός επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση.
   Σε αυτό το Υπουργείο βέβαια εξέχουσα θέση, για να μην ξεχνιόμαστε, κατέχει και ο οικολόγος υπουργός.
   Από την τούρτα λείπουν μόνο οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έδωσαν μαζί τη μεγάλη μάχη  του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που έγινε ΝΑΙ σε ένα 3ο πιο βάρβαρο μνημόνιο. Είχαμε όμως και μια νίκη. Η έδρα της εταιρίας που θα ξεπουλήσει Δημόσια Περιουσία 50 Δις Ευρώ θα είναι στην Ελλάδα.
  Αιδώς Αργείοι που θα έλεγαν και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι…
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων μνημονικών κυβερνήσεων συνεχίζει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, να προωθεί ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και παραλιών της χώρας.
Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει σχετικά για την παραλία στην Ερμιόνη. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Ερμιόνης που βρίσκεται στην περιοχή Σταμπάριζα , ξεκινάει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για «παραθαλάσσιο ακίνητο », έκτασης 170 περίπου στρεμμάτων. Πωλείται, γιατί «προσφέρει στους επενδυτές περιθώριο θετικής εξέλιξης μέσω της αξιοποίησης ενός σημαντικού μέρους των εκτάσεων που περιβάλλουν το ακίνητο σε δραστηριότητες φιλοξενίας/αναψυχής και σε εξοχικές κατοικίες».
Έτσι απλά αριστερά και οικολογικά πωλείται το ακίνητο στη Σταμπάριζα, για να εξασφαλίσει κέρδη στους αγοραστές.
Με χαρά ο Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του Πε.Συ σπεύδετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
Καθόλου απίθανο να προκύψουν προβλήματα Πατρότητας σε αυτή την εγκληματική για τα λαϊκά συμφέροντα απόφαση.

Καταψηφίζουμε την προτασή σας.

   

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ κ Κ ΤΑΣΟΥΛΑ



http://s.enet.gr/resources/2014-06/4-10-thumb-large.jpgO Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και η δραματική χειροτέρευση της οικονομίας μας, προϊόντα και τα δύο μίας εξάμηνης κυβερνητικής ασυναρτησίας, δεν έχουν αφήσει αλώβητα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Πέραν της γενικότερης υποβάθμισης του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο, τους τελευταίους μήνες οι προκλήσεις που δεχόμαστε από γειτονικές χώρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα χωρίς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «ξεκόβει» προς κάθε κατεύθυνση ότι η οικονομική κρίση δεν συνεπάγεται διάθεση υποχώρησης ή ανοχής σε κανένα εξωτερικό μέτωπο.
Έτσι, έχουμε μεγάλη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, έξαρση της αλβανικής θρασύτητας και σκοπιανές προκλήσεις αλυτρωτικής – επιθετικής μορφής.
Πρόσφατο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς είχαμε σε εκδήλωση στο Οντάριο του Καναδά, όπου ο Αντιπρόεδρος της Σκοπιανής Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ Α. Μιλόσοσκι μίλησε σε απόδημους συμπατριώτες του έχοντας ως φόντο στο βήμα το χάρτη της δήθεν «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη ως τον Όλυμπο!
Η κλιμακούμενη αυτή προκλητικότητα των γειτόνων μας δεν μπορεί να αποδίδεται αφελώς σε εκκεντρικότητα κάποιων εμπνευστών της ή σε «κατανοητούς» εσωτερικούς λόγους.
Έχει λάβει τελευταία τέτοια έκταση που δεν δικαιούμαστε να την αγνοούμε!
Τα σοβαρά κυβερνητικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να θεωρηθούν από κανέναν ευκαιρία προώθησης μονομερών διεκδικήσεων ή βλέψεων κατά της χώρας μας.
Τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ιστορία μας τα προασπίζουμε ασχέτως εσωτερικών συγκυριών. Η πελαγωμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να συνέλθει και να το κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση!»

Αύριο η συνέντευξη Τύπου της Προέδρου της Βουλής με θέμα «Απολογισμός έργου εξαμήνου και προγραμματισμός έργου για το επόμενο διάστημα»

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2015/07/zoi_18.jpgΤην Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, στις 3:30μμ, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο Εντευκτήριο της Βουλής, με θέμα: «Απολογισμός έργου εξαμήνου και προγραμματισμός έργου για το επόμενο διάστημα»