Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλο παιχνίδι στη Ζάκυνθο 3-3 με τα Χανιά

Μεγάλο παιχνίδι στη Ζάκυνθο 3-3 με τα Χανιά
Το ωραιότερο παιχνίδι της ημέρας διεξήχθη ανάμεσα στη Ζάκυνθο και τα Χανιά στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Football League. Τα τέρματα για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι: (34') Ναζίμ και (38'), (61') Ζαϊρί, ενώ για τα Χανιά σκόραραν οι: (27') Μπριλάκης, (56') Τσούτσης, (83') Δεινόπαπας.
Οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα και αναδείχτηκαν ισόπαλες με 3-3σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την κίνηση των φιλοξενούμενων, που δέχθηκαν γκολ χωρίς να μαρκάρουν, σε μια αποθεωτική κίνηση του fair play.

Τι συνέβη; Στο 56' τα Χανιά έφθασαν στην ισοφάριση 2-2, με τον Τσούτση να μην τηρεί το fair play και να πετυχαίνει γκολ για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών κι ένταση εκτός αγωνιστικού χώρου κι όταν το παιχνίδι άρχισε λίγα λεπτά μετά, ήρθε η μεγαλειώδης κίνηση των παικτών των Χανίων.

Με τη σέντρα άφησαν τον Ζαϊρί να φθάσει ανενόχλητος μέχρι τον τερματοφύλακα Μπλάζιτς και να πετύχει το πιο απρόσμενα εύκολο γκολ της καριέρα του, δίνοντας προσωρινά ξανά το προβάδισμα στη Ζάκυνθο.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Κολονέλο): Παπαδόπουλος, Γραικός, Κουρέλλας, Καμπούρης, Αποστόλου, Νίκιτς, Ναζίμ, Μεντούρ, Ζαϊρί, Κάρδαρης (60' Ορφανίδης), Κρολ (80' Καραμαλίκης).
ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Λυρώνης): Μπλάζιτς, Χατζηλιάδης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Διαμαντόπουλος, Ρίκκα (71' Μ. Νύκταρης), Σάντερσον (40' Τσούτσης), Μασάδο, Δεινόπαπας (89' Κατρανίτσας), Σαΐν, Γκέσιος.
Το παραπάνω γεγονός, απλά, αφήνει σε δεύτερη μοίρα τα όσα συνέβησαν στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Η αναμέτρηση στον Βόλο ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Αγροτικό Αστέρα ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν κατά πολύ ανώτερος του Αγροτικού Αστέρα, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πίεσε πολύ την ομάδα του Ευόσμου για γκολ, το οποίο ωστόσο δεν μπήκε ποτέ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Σ. Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Ζέρης (46' Νικολιάς), Ντάσιος, Νάστος, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Φερνάντες (63' Τσιλιγκίρης), Γκουγκούδης, Ντεπέτρις (75' Σκοπελίτης), Λεόν, Γουόρντεν.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Στεφάνοβιτς): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Καπίας, Σαρακατσάνος, Τσεμπερίδης, Μακρυδημήτρης, Γέσιτς (65' Ντόσης), Καραμπάς (65' Καθάριος), Τοπούζης (85' Σαμουηλίδης), Γιάντσης.



Ο Εργοτέλης πήρε τρίποντο (3-1) μετά από 1,5 μήνα αφού χρειάστηκε πάλι να κάνει ανατροπή απέναντι στην Παναχαϊκή.
Οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη έκαναν πάλι δύσκολη τη ζωή τους, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Παναχαϊκή και τον κακό τους εαυτό στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Σαββάτου (12/12) στο Παγκρήτιο. Οι ποδοσφαιριστές του Σταύρου Λαμπράκη παρουσιάστηκαν αγνώριστοι για ακόμη μια φορά κόντρα στην ομάδα της Πάτρας που ταξίδεψε στο Ηράκλειο με χίλια δύο προβλήματα και αποστολή 15 παικτών. Ωστόσο, για 4η φορά φέτος νίκησαν  με ανατροπή και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί που τους είχε βάλει σε τροχιά υποβιβασμού...
Τα προβλήματα της πατρινής ομάδας δεν την εμπόδισαν να προηγηθεί στο 25ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Σιατραβάνη και κεφαλιά του Κάργα στο δεύτερο δοκάρι και να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο. Οι αλλαγές που έκανε ο τεχνικός του Εργοτέλη επηρέασαν τις ισορροπίες στην επίθεση της ομάδας της Κρήτης και το γρήγορο γκολ του Μάνου στο 47ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα.
Η ανεβασμένη ψυχολογία των γηπεδούχων μετά την ισοφάριση χάθηκε μαζί με το χαμένο πέναλτι του Αυγενικού στο 58ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Στρέζος. Γρήγορα, όμως, ήρθε το 2-1 με κεφαλιά του Γρομητσάρη (62') και στη συνέχεια ο Εργοτέλης προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα και να ψάξει το 3-1 στις αντεπιθέσεις, κάτι που τελικά κατάφερε με τον Ρέντζα στο 85ο λεπτό.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Άλλα, Γιαλούσης (58' Γρομητσάρης), Κούτρης, Αυγενικού, Μπουρσέλης, Καλέ, Μάνος, Φουκαράκης (46' Ντος Σάντος), Ίνιατς (46' Παμλίδης).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπανός): Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χούσα (56' Λαμπρόπουλος), Μουκίδης, Τρίγκας, Μητρόπουλος (46' Ρουμπάτος), Σαμπατάκος, Χαρτσιάς (51' Καρβουνιάρης), Σιατραβάνης, Τζίλας.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου
Αναγέννηση Καρδίτσας – Λάρισα 1-1 (61' Μαυριάς / 45'+1' Μουντόπουλος)
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
Εργοτέλης – Παναχαϊκή 3-1 (47' Μάνος, 62' Γρομητσάρης, 85' Ρέντζας / 25' Κάργας
Κισσαμικός-Πανελευσινιακός 1-0 (74' Βαττής)
Ολυμπιακός Βόλου – Αγροτικός Αστέρας 0-0
Πανσερραϊκός-Αχαρναϊκός 3-0 (24' Φουρτάδο, 26' Μπεριάν, 61' Μπαλού)
Ζάκυνθος-Χανιά 3-3 (34' Ναζίμ, 38', 61΄' Ζαϊρί / 27΄ Μπριλάκης, 59' Τσούτσης, 83' Δεινόπαπας)
Απόλλων Σμύρνης-Καλλιθέα 18:00 (ΟΤΕ ΤV)
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
Κέρκυρα-Παναιγιάλειος 15:00