Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Συλλέγονται υπογραφές για 15 κατηγορίες φωτιά

samaras-online15 κατηγορίες φωτιά για τον Σαμαρά και τους συνεργάτες του, αλλάζουν γαλάζια «χέρια» τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να διατυπωθούν κόσμια και να αποτελέσουν το βασικό κείμενο αμφισβήτησής του.

Η ραγδαία συρρίκνωση της ΝΔ, δηλώνουν κορυφαία στελέχη, δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη και στις ορέξεις του Αντώνη Σαμαρά. Δεν πρέπει, επισημαίνουν, να δοθεί άλλος πολιτικός χρόνος στον Αντώνη Σαμαρά, να ανακαλύψει μία νέα δικαιολογία για να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία της ΝΔ. Ειδικά τώρα, που όπως διαφαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στον επώδυνο δρόμο του ρεαλισμού.


Οι 15 κατηγορίες φωτιά:


1)    Προσπάθησε να αλλάξει σύμβολα, όνομα και έδρα του ιστορικού κόμματος της ΝΔ, προκειμένου να σηματοδοτήσει ένα νέο φορέα, με μόνο κίνητρο την αποφυγή κάθε σύγκρισης και αναφορά με το όνομα «Καραμανλής».    
2) Απαξίωσε το θεσμό των κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων και διοίκησε τη Νέα Δημοκρατία με μία κλειστή ομάδα προσωπικής του επιλογής και αμφιβόλου τεχνικής και πολιτικής επάρκειας. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται πως όλοι τους ήταν ανεπαρκείς και επιζήμιοι για τη ΝΔ.
3)      Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του δεν συγκάλεσε υπουργικά συμβούλια, ούτε και κομματικά όργανα για να παίρνει το πράσινο φως για τις αποφάσεις του.
4)      Εκχώρησε εξουσία σε ακροδεξιά στοιχεία όπως ο Μπαλτάκος και αλλοίωσε το κεντρώο πρόσημο της ΝΔ με ακραίες μεταγραφές, όπως Βορίδη, Γεωργιάδη κ.α.
5)      Χειρίστηκε με πολύ κακό τρόπο το θέμα της Χρυσής Αυγής.
6)      Έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους συνεργάτες του Σημίτη, Στουρνάρα και Χαρδούβελη, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να «απέχει» από ισοδύναμα μέτρα και να ακολουθούνται σκληρές λογιστικές πολιτικές «καθηγητών», εκτός κοινωνικής πραγματικότητας.
7)      Δεν υπερασπίστηκε την πενταετία 2004-2009 του Κώστα Καραμανλή.
8)      Δεν έδωσε βάρος στην πραγματική οικονομία και την ελεύθερη αγορά. Δεν αποποινικοποίησε την επιχειρηματικότητα και άφησε μικροεπιχειρηματίες να σέρνονται στη δικαιοσύνη με χειροπέδες.  Όσα λογιστικά πέτυχε η κυβέρνηση, τα πέτυχε με υπερφορολόγηση, διαλύοντας τη μεσαία τάξη τον βασικό παραγωγικό ιστό και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ.
9)      Δεν αγωνίστηκε για την πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές και άφησε την κυβέρνηση να είναι επικοινωνιακά αλλά και επί της ουσίας έρμαιο της Τρόικα. Δεν εφήρμοσε ποτέ τα ισοδύναμα μέτρα που διαφήμιζε στα περιβόητα Ζάππεια.
10)      Αγνόησε το μήνυμα των ευρωεκλογών και συνέχισε την διακυβέρνηση αλαζονικά. Αδιαφόρησε για τις κοινωνικές συνέπειες από τραγικές πολιτικές όπως του ΕΝΦΙΑ και έδειξε ανίκανος να τις διορθώσει.
11) Απέτυχε με τους τραγικούς χειρισμούς του να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας οδηγώντας την Ελλάδα στα χέρια του καταστροφικού ΣΥΡΙΖΑ.
12)  Ακολούθησε  προεκλογική επικοινωνιακή στρατηγική φόβου και μιζέριας και έδωσε «γραμμή» για την εκλογή προσώπων της αρεσκείας του στα βουλευτικά έδρανα.
13)  Αποφεύγοντας την παράδοση – παραλαβή του Μαξίμου, παρέδωσε μαθήματα πολιτικής απρέπειας κατώτερης της σύγχρονης ιστορίας της ΝΔ.
14)  Δεν παραιτήθηκε ως όφειλε μετά από μία τόσο μεγάλη και οδυνηρή εκλογική ήττα.
15) Μετεκλογικά ακολούθησε την ίδια προεκλογική τακτική, προκαλώντας περαιτέρω συρρίκνωση της ΝΔ και στηρίζοντας τη δική του επιβίωση στην καταστροφή της χώρας. Αρνούμενος το Συνέδριο και οποιαδήποτε κριτική.

Η επερχόμενη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, θα σημάνει το τέλος του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας των συμβούλων του.

Ακόμη όμως και αυτό να μην γίνει, ο τέως πρωθυπουργός θα συρθεί στην παραίτηση, όταν αντιληφθεί (που θα είναι και αργά) πως οι εξελίξεις, θα τον έχουν ξεπεράσει.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr