Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Με ατζέντα «Κοινωνικό Κέντρο» και «Ελλάδα–2020» ο Ανδρέας Λοβέρδος

loverdos-omilia-pasokΑπελευθερωμένο το νέο ΠΑΣΟΚ από τα βάρη του παρελθόντος αλλά και δικαιωμένο από τη μέχρι σήμερα στάση του, προχωρά σε καινούργιες δυναμικές ημέρες. Αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει αν προσέξει κανείς τη χτεσινή τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών, πέρα από τη σκληρή κριτική που άσκησε στο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα είπε πως «αυτή η κυβέρνηση θα είναι η σκληρότερη της κρίσης», προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα.

Οριοθέτησε το χώρο του νέου ΠΑΣΟΚ, στον πολιτικό χώρο του «Κοινωνικού Κέντρου».

Είναι η πρώτη φορά που κάποιο ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο με τόση έμφαση στο Κοινωνικό και Πατριωτικό Κέντρο, ορίζοντάς το ως το σημείο σύγκλισης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που ΔΕΝ επιθυμούν τις δεξιές και αριστερές ακρότητες και λαϊκισμούς.

Έκανε ακόμη μεγάλη αίσθηση η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου για την «Ελλάδα του 2020». Αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο που πρέπει να εκπονηθεί άμεσα από τις δυνάμεις του «Κοινωνικού Κέντρου» για να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση της κρίσης λόγω επιλογών ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα για τον οδικό χάρτη Ανάπτυξης που θα οδηγήσει σε μία νέα αισιόδοξη, δημιουργική και ασφαλή «Ελλάδα του 2020».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει σε συνομιλητές του πως τους επόμενους μήνες, οι Κεντρώες Δημοκρατικές Δυνάμεις, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη σταθερότητα της χώρας και πως η πολιτική τους για μία ασφαλή και Ευρωπαϊκή Ελλάδα (του τώρα και του αύριο), πρέπει να συμπαγής και εθνικά ενωμένη.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr