Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Στο +9, αλλά... αγχώθηκε η ΑΕΚ 2 - 1 την Παναχαϊκή!

Στο +9, αλλά... αγχώθηκε η ΑΕΚ! (vds)Στους εννέα βαθμούς αύξησε τη διαφορά της από την Παναχαϊκή η ΑΕΚ, έπειτα από την πολύ σημαντική, πλην όμως αγχωτική στο φινάλε, νίκης της με 2-1 στο μεταξύ τους ντέρμπι.
  Η «Ένωση» είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, σκόραρε με τον Πλατέλλα στο 35', καθώς ο Σοϊλέδης γέμισε από αριστερά, ο Ασίγκμπα απομάκρυνε με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Πλατέλλα, ο οποίος την κατέβασε και σούταρε με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της Παναχαϊκής για το 1-0. Ο σκόρερ της ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 41', όμως αστόχησε έπειτα από την πάσα του Αραβίδη.
Η Παναχαϊκή αντέδρασε στο φινάλε του ημιχρόνου κι έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 44' ο Μπουντόπουλος εξαπέλυσε «κεραυνό» από τα 35 μέτρα, ο Ανέστης εκτινάχθηκε, ακούμπησε τη μπάλα, η οποία χτύπησε στο δεξί δοκάρι κι απομακρύνθηκε. Ένα λεπτό μετά ο Στεργίδης συνεργάστηκε με τον Ντα Κόστα, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.
Στο 56' η ΑΕΚ «απάντησε» στα δοκάρια της Παναχαϊκής, όταν από κόρνερ του Μάνταλού, ο Αραβίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Γιόχανσον τη δεύτερη, όμως η μπάλα χτύπησε στην πάνω πλευρά του δοκαριού του Γεωργακόπουλου κι έφυγε άουτ. Στο 58' οι Πατρινοί… όπλισαν και πάλι, αυτή τη φορά με τον Κυβελίδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Στεργίδη, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Η ΑΕΚ φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη με τον Μάνταλο στο 86'. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γεωργακόπουλου για το 2-0. Ο Μάνταλος, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε σκοράρει και στο 88', όμως το σουτ του από καλή θέση ήταν άστοχο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, καθώς ο Στεργίδης γύρισε την μπάλα στον Κυβελίδη κι αυτός σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. (σκόραρε για τέταρτο σερί ματς) καθώς προσέδωσε χαρακτήρα… γκραν γκινιόλ στα τελευταία λεπτά του ματς.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (89' Τζανετόπουλος), Μάνταλος, Αραβίδης, Μπαρμπόσα (81' Ζόριτς), Πλατέλλας (85' Ρόβας).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα (57' Μπαλού), Άλμπι, Κάργας, Μπουντόπουλος, Αναστασόπουλος, Γκαντιάγκα, Στεργίδης, Κορέτας (31' Ντα Κόστα, 67' Μαρουκάκης), Κοντοχρήστος, Κυβελίδης.