Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Έχασαν στα μπαράζ Λουτράκι και Ζακυνθιακός , Νίκησε η Σπάρτη - Όλα κρίνονται την Τετάρτη


Ανατρεπτική σε πολλούς ομίλους ήταν η 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική.
Στον 11ο όμιλο, σημαντική νίκη πανηγύρισε ο Ιαλυσός απέναντι στον πρωτοπόρο ΠΑΟ Λουτρακίου με 1-0 και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό και μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ροδίτες να έχουν μια ελαφριά υπεροχή. Στο 50’ ο Δράκος με σουτ έκανε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ. Η ομάδα του Λουτρακίου είχαν στη συνέχεια την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά ο Αποστολάκης δεν μπόρεσε να κινήσει τον Κεφάλα σε τετ-α-τέτ. Η ομάδα του Λουτρακίου
για να κερδίσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική.
ΙΑΛΥΣΟΣ (Αλέξης Αλεξανδρής): Κεφάλας, Πανόπουλος, Ρεκλείτης, Μαριάς, Κρομμύδας Γ., Πελέκης, Σπάρταλης, Χατζηφούντας, Παφιάκης, Δράκος (70’ Καρπαθάκης), Σταυλάς
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Νίκος Μεσολόγγης): Μήτρου, Χατζηνικολής, Καρμίρης, Τσώκος (53’ Χρυσαφίδης), Μαυρέλης, Μπαινέσης (82’ Πάλλας), Δημάκης (44’ Αντωνίου), Πέτρου, Σουσούνης, Αποστολάκης, Ζερβός
 Στον άλλο αγώνα του ομίλου ο Άτταλος Αγίου Στεφάνου νίκησε εκτός έδρας 2 - 3 τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου.


11ος όμιλος
Ιαλυσός – ΠΑΟ Λουτράκι 1-0
Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου – Άτταλος Ν. Περάμου 2-3


Η βαθμολογία
( Σε 5 αγώνες)


1
ΠΑΟ Λουτρακίου
9-3
12
2
Ιαλυσός Ρόδου
7-4
9
3
Άτταλος Νέας Περάμου
6-8
7
4
Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου
4-11
1


12ος όμιλος
Ο Ζακυνθιακός ανέβαλε τη «στέψη» για την Τετάρτη καθώς σήμερα γνώρισε την
ήττα με 1 - 0 από τον Διαγόρα στα Βραχνέϊκα με το γκολ του Φράγκου στο 62'.
Η Ζακυνθινή ομάδα χρειάζεται μια ισοπαλία για να κερδίσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική.


Διαγόρας Βραχνεΐκων (Χρ. Καραπίτσος):Μπαλτιμάς, Ντινόπουλος, Αμπατζής, Τσούντος, Βετούλας, Δεληγιαννάκης, Λαζανάς, Δασούρας, Φράγκος, Παναγιωτόπουλος, Αρφαράς
Α.Ο.Π. Ζακυνθιακός (Στρ. Κουρούμαλος):Χαρακτινός, Τζιαφέρης, Αρκαδιανός, Κίτος (78’ Φυτόπουλος), Μαρμαράς, Κωστάκης, Λιβέρης, Κόλα, Μαλλιάς (46’ Μαλαφούρης), Πέττας, Δρόσος.
Ο Διαγόρας νίκησε 1-0 τον Ζακυνθιακό στο γήπεδο Βραχνεΐκων και χρειάζεται μια ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τον Αρη Αρχαίας Ολυμπίας για να πάρει τη 2η θέση στον Ομιλο των μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική. Στο άλλο ματς, που έγινε στο Στρέφι ,Αρης Αρχαίας Ολυμπίας και ΑΕ Κεφαλονιάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.

Η 5η αγωνιστική
Άρης Αρχ. Ολυμπίας – ΑΕ Κεφαλληνίας 0-0
Διαγόρας Βραχνέικων – Ζακυνθιακός 1-0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

σε 5 αγώνες

Ζακυνθιακός                       7 - 2     12             
Διαγόρας Βραχνεϊκων         5 - 4      9               
Άρης Αρχαίας Ολυμπίας     8 - 4      7               
ΑΕ Κεφαλληνίας                 1 - 11    1               

13ος όμιλος
Αέρα... ανόδου πήρε η Σπάρτη, μετά τη νίκη της με 4-0 επί του Πάμισου, και πλέον την τελευταία αγωνιστική πρέπει να νικήσει τον Ερμή Κιβερίου για να σφραγίσει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική.
Οι Σπαρτιάτες μπήκαν δυνατά στο ματς, με το γήπεδο να είναι γεμάτο, και έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Τελικά στο 33’ ο Χαλίλι εκτέλεσε το κόρνερ, και ο Μοσχογιάννης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 39’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Σπιροπάλι χτύπησε εκτός φάσης τον αρχηγό του Πάμισου, Ηλία Ηλιόπουλο. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Σπάρτη πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά, καθώς στο 44’ ο Κωτσάκης με αυτογκόλ έγραψε το 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πάμισος προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός, όμως η Σπάρτη στο 62’ σφράγισε τη νίκη, καθώς ο Αράπογλου με πλασέ έγραψε το 3-0. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και ο Χοτζάι διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
ΑΕ Σπάρτη: Γαρόζης, Πρασσάς, Λάππας (74’ Πετρόπουλος), Σταυρόπουλος, Μοσχογιάννης, Xοτζάι, Χαλίλι, Σπηλιωτόπουλος, Τσούκλης (70’ Αδαμόπουλος), Σπιροπάλι, Γκέρτσος (46’ Αράπογλου).
Πάμισος: Ανδρέου, Ι. Τρίψας, Κωτσάκης, Αλεβίζος, Φιλόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης, Χρ. Τρίψας, Μανωλόπουλος, Ηλιόπουλος, Ρούτσης

Από κει και πέρα, στο άλλο ματς ο Ερμής Κιβερίου επικράτησε με 4-1 του Πανθυρεατικού, ανέβηκε στην 2η θέση με 9 βαθμούς και στο τελευταίο ματς στην έδρα του θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Σπάρτη για να πάρει αυτός την άνοδο και το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία.
 Το Άστρος ξεκίνησε δυνατά και προγήθηκε στο σκορ με τον Αγγελόπουλο στο 11′,οι γηπεδούχοι  ισοφάρισαν  1-1 με τον Σαρρή στο 20′ και στο 35′ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έκανε το 2-1.
Στο β΄ ημίχρονο το Κιβέρι κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο και σημείωσε δύο ακόμα γκολ με τους Σαρρή στο 58′ και με τον Φίλη σε εκτέλεση φάουλ στο 83′ έκανε το τελικό 4-1.
 Το Κιβέρι θέλει μόνο νίκη στον τελευταίο αγώνα με τη Σπάρτη στην έδρα του,  Τετάρτη 4/6 στις 5μ.μ. για να πάρει το εισιτήριο για την Γ' Εθνική, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στέλνει στην παραπάνω κατηγορία τους πρωταθλητές Λακωνίας.

Η 5η  αγωνιστική
ΑΕ Σπάρτης – Πάμισος Μεσσήνης 4-0
Ερμής Κιβερίου – Πανθυρεατικός 4-1

Η βαθμολογία
1. ΑΕ Σπάρτης                 10-1,  10
2. Ερμής Κιβερίου             8-4,    8
3. Πάμισος Μεσσήνης       8-8,    7
4. Πανθυρεατικός             1-14,   0




Ο Μπίστης επιτίθεται στη Φώφη Γεννηματά

bistis
Η απάντηση του κου Μπίστη:
«Ευτυχώς τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δώσαμε δίπλα δίπλα την δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, δεν σκέφτονται οπως η κυρία Φώφη Γεννηματά. Συνειδητοποιούν την σημασία της Ελιάς για την επιβίωση της παράταξης, συνειδητοποιούν οτι κάτω απο αυτήν την ομπρέλα και μόνο επιτεύχθηκε όση συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ επιτεύχθηκε και κυρίως συνειδητοποιούν οτι η σύγχρονη κεντροαριστερά θα συγκροτηθεί με μεγάλες υπερβάσεις- η πρώτη ήταν η Ελιά- και όχι με επίδειξη κομματικού πατριωτισμού και ψευδαισθήσεις για περασμένα μεγαλεία.

Break Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ κι επιστροφή στο ΟΑΚΑ

bpao
Ο Παναθηναϊκός  έκανε… break στο break, κέρδισε στο ΣΕΦ (65-67) τον Ολυμπιακό και πήρε ξανά το πλεονέκτημα της έδρας για τον «τελικό» της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ όπου θα κριθεί ο τίτλος!

Ο Ρέντσι… βάζει φρένο στον Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

rentsi2
Ο Ματέο Ρέντσι, σε ομιλία του σε οικονομική διάσκεψη στο Τρέντο της Ιταλίας, αμφισβήτησε ανοικτά το προβάδισμα που έχει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ο Γιούνκερ είναι ένα όνομα για την Επιτροπή, αλλά δεν είναι το όνομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός Πρωθυπουργός.
«Χρειάζεται να γίνει μια πολιτική συζήτηση για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε μεταξύ άλλων ο Ρέντσι, που επεσήμανε επίσης ότι ο Γιούνκερ δεν έχει καμία εγγυημένη πλειοψηφία και κανένα αυτόματο δικαίωμα για την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να επικεντρωθούν τώρα στην πολιτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρά στο ποιος θα πρέπει να αναλάβει και ποια θέση.

ysterografa.gr

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα: Δημοκρατική Παράταξη!

PASOK-Synedrio
Σε νέα πολιτικά… βαφτίσια θα προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της καθόδου του στις πρόσφατες ευρωεκλογές ως Ελιά, και του θετικού αποτελέσματος που είχε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Έθνους της Κυριακής”, σε σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει η Φώφη Γιωτάκη, το ΠΑΣΟΚ θα μετονομαστεί σε Δημοκρατική Παράταξη, βγάζοντας από το συρτάρι ένα παλαιό σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο τα σχετικά σενάρια εμφάνιζαν έτοιμο να προχωρήσει σε μια τέτοια ριζική αλλαγή, τόσο μετά από τις εκλογές του 2004, όσο μετά και από εκείνες του 2007.
Σήμερα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει προαναγγείλει για το φθινόπωρο του 2014 ιδρυτικό συνέδριο για τη νέα Κεντροαριστερά, εκ των πραγμάτων επανέρχεται στο προσκήνιο η προοπτική αλλαγής ονόματος στο ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες του “Έθνους της Κυριακής” θα μετονομαστεί σε Δημοκρατική Παράταξη.

ysrerografa.gr

Σόιμπλε: Πιθανή νέα περιορισμένη βοήθεια στην Ελλάδα


Bundestag - debate on financial aid for Greece
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus υπογράμμισε ότι είναι πιθανή νέα περιορισμένη βοήθεια προς την Ελλάδα κάτω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
 «Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Το χρέος τής Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της τρόικας, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο. Γι’ αυτό ενδεχομένως η Ελλάδα να χρειαστεί ακόμα μία φορά περιορισμένη βοήθεια. Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ύψος του ποσού αυτής της βοήθειας, ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι «αυτό θα το δούμε όταν θα πρόκειται να ληφθεί μια απόφαση» και διευκρινίζει ότι «μάλλον θα πρόκειται για ένα σαφώς χαμηλότερο ποσό σε σχέση με τα δύο πρώτα προγράμματα- άρα μάλλον για ένα μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων».

ysterografa,gr

Μεσογαίας Νικόλαος: Από τις διαιρέσεις, στην ενότητα

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εξέδωσε την παρακάτω εγκύκλιο, με αφορμή τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο, στους Αγίους Τόπους.
Ακολουθεί η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου:
“Πρὸς τοὺς εὐλαβεῖς ἐφημερίους
καὶ τὸν εὐσεβῆ λαὸ τῆς καθ’ ἡμᾶς ἱερᾶς Μητροπόλεως
Ἀγαπητοὶ πατέρες καὶ ἀδελφοί,

Κύριε Νάσο Αλευρά… άκρως αντεπιστημονικό και άστοχο το παράδειγμά σας



*Του Πάνου Γιαννάκαινα
Κύριε Νάσο Αλευρά, κινδυνολογείτε ασύστολα χρησιμοποιώντας αφελέστατα παραδείγματα από την σύγχρονη ελληνική ιστορία, αλλά και εμφανίζεστε ως ανιστόρητος: Ο "καταστροφικός" για εμάς πόλεμος του 1897, όπως τον χαρακτηρίσατε στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη (ΣΚΑΪ - Σαββατοκύριακο με Δράση), προκειμένου να παραλληλίσετε και να εξομοιώσετε τον ρόλο τής τότε αντιπολίτευσης προς τον ρόλο τής σημερινής, μπορεί μεν να έληξε νικηφόρα για τους Τούρκους, αλλά ουσιαστικά διέσωσε την τιμή και υπόληψη της πατρίδας μας, οδήγησε στην τελική δικαίωση των αγώνων μας σχετικά με το Κρητικό Ζήτημα και, σε τελευταία ανάλυση, προετοίμασε το έδαφος για τους νικηφόρους για εμάς Βαλκανικούς Πολέμους.

Θα έπρεπε τουλάχιστον να αισθάνεστε υπερήφανος που, έστω για μία φορά, κάποια ελληνική κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις Μεγάλες Δυνάμεις (και μάλιστα ήδη υπό το κράτος της πτώχευσης) και τις απειλές τους για ναυτικό αποκλεισμό. Επομένως μην παραμυθιάζετε τον ελληνικό λαό ποντάροντας στην αγνωσία του, στην αγραμματοσύνη του και κοντή του μνήμη.

Θεωρώ ως άκρως αντεπιστημονικό και άστοχο το παράδειγμά σας. Οι σημερινές κυβερνήσεις της πατρίδας μας, κάποιες των οποίων και σεις υπηρετήσατε πιστά, είναι σε θέση να προβληματίζονται μόνο για το πώς θα κατασκευάσουν σενάρια περί ελληνικών σημαιών που τις πήρε στα κύματα ο άγριος άνεμος του Αιγαίου και πώς θα απαλλάξουν των ευθυνών τους όποιους διαπλεκόμενους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα. 

Είναι ντροπή, επιτέλους, να με αναγκάζετε να υπερασπίζομαι την ιστορική αλήθεια και την τιμή του λαού μας από τόσα χιλιόμετρα μακριά, αφού οι συνέλληνες εκεί κάτω είτε κοιμούνται, κατάκοποι από το χθεσινοβραδινό βλακώδες χαζοξενύχτι τους, είτε απολαμβάνουν την φραπεδιά τους ανέμελοι, αδιαφορώντας για το πού οδηγείται η ασήμαντη ζωούλα τους…

*Ο κ. Πάνος Γιαννάκαινας είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής

ΟΙ "τριπλές" εκλογές στο Χελυδόρι

 

Δημοτικές - Ε.Τ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ - A' Γύρος
 Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 329
 Ακυρα 1 (0,51%) επί των ψηφισάντων
Ψηφίσαντες Εκλογείς 195 (59,27%) επί των εγγεγραμμένων
Λευκά 1 (0,51%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών 2 (1,03%) επί των ψηφισάντων
Αποχή 134 (40,73%) επί των εγγεγραμμένων
Έγκυρα 193 (98,97%) επί των ψηφισάντων
1. OMONOIA ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛIΑΣ του ΑΝΔΡΕΑ. 180 93,26%
2. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΖΑΡΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 9 4,66%
3. ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ. 3 1,55%
4. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟ 1 0,52%
5. ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 0 0,00%

Δημοτικές - Ε.Τ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ - B' Γύρος
Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 329
Ακυρα 9 (5,29%) επί των ψηφισάντων
Ψηφίσαντες Εκλογείς 170 (51,67%) επί των εγγεγραμμένων
Λευκά 3 (1,76%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών 12 (7,06%) επί των ψηφισάντων
Αποχή 159 (48,33%) επί των εγγεγραμμένων
Έγκυρα 158 (92,94%) επί των ψηφισάντων
1. OMONOIA ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛIΑΣ του ΑΝΔΡΕΑ. 128 81,01%
2. ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ. 30 18,99%

 Περιφερειακές - Ε.Τ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ - A' Γύρος
 Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 329
Ακυρα 9 (4,62%) επί των ψηφισάντων
Ψηφίσαντες Εκλογείς 195 (59,27%) επί των εγγεγραμμένων
Λευκά 9 (4,62%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών 18 (9,23%) επί των ψηφισάντων
Αποχή 134 (40,73%) επί των εγγεγραμμένων
Έγκυρα 177 (90,77%) επί των ψηφισάντων
1. ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 61 34,46%
 2. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ-ΝΙΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 41 23,16%
3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  26 14,69%
4. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 20 11,30%
5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΔΟΛΤΣΙΝΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  13 7,34%
6. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 11 6,21%
7. ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3 1,69%
8. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 2 1,13%

Περιφερειακές - Ε.Τ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ - B' Γύρος
 Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 329
Ακυρα 12 (7,06%) επί των ψηφισάντων
Ψηφίσαντες Εκλογείς 170 (51,67%) επί των εγγεγραμμένων
Λευκά 11 (6,47%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών 23 (13,53%) επί των ψηφισάντων
Αποχή 159 (48,33%) επί των εγγεγραμμένων
Έγκυρα 147 (86,47%) επί των ψηφισάντων
1. ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ  του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 93 63,27%
2. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ-ΝΙΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 54 36,73%


EYΡΟΕΚΛΟΓΕΣ (Ε.Τ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ)

Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 329
Άκυρα 4 (2,35%) επί των ψηφισάντων
Ψηφίσαντες Εκλογείς 170 (51,67%) επί των εγγεγραμμένων
Λευκά 1 (0,59%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών 5 (2,94%) επί των ψηφισάντων
Αποχή 159 (48,33%) επί των εγγεγραμμένων 
Έγκυρα 165 (97,06%) επί των ψηφισάντων
1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 41 24,85%
2. ΣΧΕΔΙΟ Β 32 19,39%
3. ΣΥΡΙΖΑ 23 13,94%
4. ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 22 13,33%
5. ελιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 15 9,09%
 6. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 8 4,85%
 7. ΛΑ.Ο.Σ. 5 3,03%
8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 4 2,42%
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 4 2,42%
10. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 3 1,82%
11. ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ 2 1,21%
12. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 1 0,61%
13. ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1 0,61%
14. ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 1 0,61%
 15. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 1 0,61%
 16. κοινωνία αξιών 1 0,61%
17. Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ) 1 0,61%

Ο Βενιζέλος έτοιμος να… παραχωρήσει την ηγεσία

Evangelos-Venizelos-PASOK
Μέσω συνέντευξης την οποία παραχωρεί στο “Έθνος της Κυριακής”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις.
Ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα, καταθέτει τις απόψεις του για το μέλλον, και απευθύνει προσκλητήριο στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και στη Δημοκρατική Αριστερά, για την ανασύνθεση και ισχυροποίηση της Κεντροαριστεράς.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο “Έθνος της Κυριακής” και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη:

Ιγνατίου: Με απειλούν ότι οι μέρες μου στην Ελλάδα είναι... μετρημένες

Mihalis-Ignatiou
Στην αποκάλυψη ότι μετά από πρόσφατο άρθρο του κατά της Χρυσής Αυγής δέχεται… απειλές, προχωρεί ο Μιχάλης Ιγνατίου με το σημερινό άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”.
Ο έγκυρος δημοσιογράφος τονίζει χαρακτηριστικά ότι έχει δεχτεί μήνυμα μέσω mail, που αναφέρει ότι “είναι μετρημένες οι μέρες σου στην Ελλάδα”, μετά το άρθρο που δημοσίευσε στη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα την προηγούμενη Κυριακή, προκαλώντας προφανώς ενόχληση στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική και συνάμα εγκληματική οργάνωση. Η Δημοκρατία έχει κάθε δικαίωμα, αλλά πάνω απ’ όλα και καθήκον να αμυνθεί, διότι θα έρθει μια μέρα που θα βρεθεί στον γύψο, όπως το 1967, από τους “πατεράδες” των σημερινών ναζιστών. Και μάλιστα, μπορεί να το επιτύχει κρυβόμενη πίσω από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Το να τεθεί εκτός νόμου είναι το λιγότερο που οφείλει να πράξει ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος φέρει την ευθύνη για την ισχυροποίησή της”, τονίζει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr

Ο Μπαλτάκος συνεχίζει να κάνει ζημιά στη ΝΔ

Takis-Baltakos
Μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές ο Τάκης Μπαλτάκος σε ρόλο εκλογικού αναλυτή σχολιάζει τις εξελίξεις σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», συνεχίζοντας να κάνει ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης επιμένει πως η ΝΔ πρέπει να κάνει «άνοιγμα» στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%..
«Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;» αναρωτιέται.
Παράλληλα, σημειώνει πως δεν πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, για να μην πάρει η Αριστερά την εξουσία: «Γιατί να κάνει εθνικές εκλογές η ΝΔ; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;».
Για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε ιστορική, είπε πως «για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες». Πάντως, ο ίδιος πιστεύει πως τελικά αυτό δεν θα γίνει:
«Δεν θα τα καταφέρουν, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας». Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα».
Τέλος αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της Χ.Α. τονίζοντας «δεν τον ξάφνιασε» και το απέδωσε «στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν».

ysterografa.gr

Συμπαράσταση στον αγώνα των απεργών του Καζίνο Λουτρακίου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Καζίνο Λουτρακίου που βρίσκονται εδώ και 20 μέρες σε απεργία. Θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι τη νίκη, όπως ήμασταν και τις προηγούμενες μέρες αλλά και σε παλιότερους αγώνες τους. Καταγγέλλουμε το εκβιαστικό lock out. Να μην απολυθεί κανείς, να υπογραφεί άμεσα συλλογική σύμβαση χωρίς περαιτέρω μειώσεις. Αν η εταιρεία αδυνατεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων και με δεδομένο ότι χρωστά πολλά εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο, να κρατικοποιηθεί άμεσα η επιχείρηση χωρίς αποζημίωση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί. Οι ζωές και το εισόδημα 1400 εργαζομένων της περιοχής δεν μπορεί να εξαρτώνται από τους εκβιασμούς και τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων του Καζίνο.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/6 ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (ΕΘΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας

ΤΑ "ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΣΤΡΑ" (Β' ΓΥΡΟΣ) ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΤΣΙΩΤΟΥ




      ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΟΦΙΑΝΑ               88,24
ΔΕΝΔΡΟ                 86,49     
ΘΡΟΦΑΡΙ               86,36
ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ       83,24     
ΧΕΛΥΔΟΡΙ             81,01    
ΠΑΝΑΡΙΤΙ            77,32      
EΛΛΗΝΙΚΟ         71,70    
Ν. ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ  68,83     
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ      61,13
ΠΥΡΓΟΣ             66,47      
ΜΕΛΙΣΣΙ            65,38
ΣΤΥΛΙΑ              65,14
ΛΑΓΚ/ΚΑ          65,00       
Κ. ΛΟΥΤΡΟ       64,44
ΘΑΛΕΡΟ           63,48
Κ. ΤΡΙΚΑΛΑ     63,23
ΡΕΘΙ                  62,12
ΜΑΝΝΑ           61,37

ΤΣΙΩΤΟΣ
Μ. ΤΡΙΚΑΛΑ  81,58  
ΚΑΛΛΙΘΕΑ    66, 10 
ΣΤΟΜΙ            65, 97