Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σε αστυνομική επιχείρηση σε Κορινθία και Αρκαδία συνελήφθησαν 21 άτομα

Αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας και της Κορινθίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 240 άτομα και 176 οχήματα όπου βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τρεις (73) παραβάσεις (62 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 11 του Υγειονομικού Κανονισμού}.
Επιπλέον, προσήχθησαν 57 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 21.
Παράλληλα, εξιχνιάστηκε, έπειτα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία υπόθεση απόπειρας ληστείας σε σπίτι που έγινε την 1.3.2014 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ενώ για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας υπήκοος Αλβανίας, ύστερα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή, για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
• Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα
• Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Εννέα (9) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Εξιχνιάστηκε, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) υπόθεση απόπειρας ληστείας σε οικία, που έγινε την 1.3.2014 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ενώ για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για απόπειρα ληστείας και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εξήντα δύο (62) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έντεκα (11) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.