Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Telegraph: «Πρωτοχρονιάτικη φάρσα η Ελληνική Προεδρία»

elliniki proedria
Η Telegraph με ένα αιχμηρό άρθρο κάνει λόγο για το παράδοξο να παίρνει η «χρεοκοπημένη Ελλάδα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Χαρακτηρίζει μάλιστα την κατάσταση ως μια «μεθυσμένη πρωτοχρονιάτικη φάρσα»  και παραθέτει τις δηλώσεις ενός ευρωσκεπτικιστή βρετανού ευρωβουλευτή ο οποίος υποστηρίζει πως «είναι ένα εκπληκτικό παράδοξο: Η Ε.Ε. αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και έχει βάλει από πάνω της την Τρόικα. Ωστόσο τώρα της έδωσαν την προεδρία της Ε.Ε.»
Η εφημερίδα αναφέρεται και στο θέμα της φοροδιαφυγής τονίζοντας πως «παρά το πρωτογενές πλεόνασμα, η φοροδιαφυγή -η οποία κατά την Οθωμανική Κυριαρχία θεωρούταν πατριωτικό καθήκον-, φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη στο ελληνικό DNA».
Το δημοσίευμα ασχολείται και με το ενδεχόμενο εκλογών αναφέροντας πως «η τωρινή κυβέρνηση η οποία υπέγραψε τα μέτρα λιτότητας είναι τόσο καλή όσο μπορεί να περιμένει η Τρόικα. Οι εκλογές την άνοιξη μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τα κόμματα της Αριστεράς που μάχονται κατά της λιτότητας, να διαλύουν την κυβερνητική πλειοψηφία πηγαίνοντας πίσω ολόκληρο το πρόγραμμα».

ysterografa.gr